Jump to content
IGNORED

En pilgrim i Dubai


Herr Chang

Recommended Posts

 • Replies 93
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • Herr Chang

  26

 • Bibben

  5

 • Odin

  4

 • audirs2

  4

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jag vill börja denna resetråd med denna tänkvärdhet:   Den som inte väntar sig något blir aldrig besviken.   Min destination denna gång kanske förvånar en del, men nu är det så att jag söker nya p

Så har vi då anlänt Doha. Även här är tiden för byte lite snålt tilltagen, 50 minuter precis som på Arlanda. När jag kliver av möts jag lite oväntat av en dam från Qatar som håller upp en skylt som de

Ja, jag ligger väl drygt en vecka efter med rapporteringen. Nu börjas det från torsdag 5 mars.   Jag tycker mig behöva ett lokalt SIM-kort. Det fungerar för all del med Telia, men med roaming kostar

Posted Images

Jive

Jag vill börja denna resetråd med denna tänkvärdhet:

 

Den som inte väntar sig något blir aldrig besviken.

 

Min destination denna gång kanske förvånar en del, men nu är det så att jag söker nya platser och nya upplevelser. Thailand duger då tyvärr inte för mig. Så av diverse skäl får jag plötsligt för mig att boka en resa till Dubai. Jag bokar flyg och hotell 16 nätter.

 

Många bekanta undrar vad jag ska göra där så länge? Ja, säg det. Man ser Dubai som ett max en veckas mål…. varför det?

 

Tisdag 3 mars 2015 infinner sig, och det är dags. Av en någon kanske irrationell anledning föredrar jag att resa endast med handbagage. Jag hatar att stå vid bagagekarusellen och vänta på något som… kanske, kanske inte kommer.

 

Denna gång introducerar jag en liten ryggsäck som komplement till min kabinväska. Delvis för att eventuellt behöva finta bort gnällspikar vid inchecknngsdisken som insisterar på 8 kg. Provvägning hemma visar att min kabinväsla väger 6,7 kg och den lilla ryggsäcken väger 2,7 kg. Alltför lite för min enkla våg, så jag blir tvungen att först väga mig själv utan ryggsäck och sedan med ryggsäck. Och då kommer jag fram till 2,7 kg :wink:

 

Det bör också sägas att jag så här på sjunde dagen i Dubai kan konstatera att jag inte varit så flitig med kameran. Ej heller vad gäller så kallade turistsevärdheter. Däremot har jag en hel del att förmedla i skrift!

 

Jag räknar kallt med att vikten på det jag har med mig kommer att accepteras, så då blir det taxi till Landvetter 16.15. Min första flight till Arlanda avgår 19.20, så det är gott om tid. Framme på Landvetter 16.40 ser jag att det är önskvärt att jag checkar in med hjälp av SAS jämrans automater. Jaha. Nu är det så att jag redan checkat in på flyg ARN-DOH och DOH-DBX via internet hemma. SAS kan man checka in på det sättet om man åker från Arlanda.

 

Jag hittar automaten och ska nu skriva in mitt bokningsnummer. Lyckas hitta min bokningsbekräftelse i ryggsäcken. Ett smärre problem är dock att när jag tar av mig ryggsäcken känner jag en viss smärta i höger ringfinger. Pappret kan jag förstås inte läsa utan glasögon, så jag får gräva fram dom också. Det fungerar inte alls med den fina touchterminalen, bokningsnumret känns icke igen.

 

Och då märker jag att det är blod på skärmen. WTF? Jag har alltså lyckats skära mig på ryggsäcken när jag tog av mig den (jag är inte precis någon rutinerad backpacker). Ett försök till att checka in med mer blod på skärmen… misslyckas även denna gång. Nu börjar jag känna mig ganska frustrerad och allmänt hopplös. Ingen bra början på resan.

 

Jag kliver med raska steg till den närliggande SAS-disken och förklarar att mitt bokningsnummer icke accepteras. Den mycket vänliga SAS-damen verkar inte vara förvånad, hon uppmanar mig att gå till baggage drop-off. Där kan dom faktiskt checka in mig om det kniper. SAS-damen är faktiskt så hjälpsam att hon eskorterar mig till rätt disk och uppmanar personalen där att checka in mig.

 

Där går det bra, och jag får faktiskt ett fint litet boarding card för de tre flyg som är aktuella för mig. Man påpekar att nu kan kan jag slänga min löjliga A4-utskrift på bokningsbekräftelse via email från Qatar Airways.

 

“Är det något mer vi kan hjälpa till med?”

“Ja, jag skulle behöva ett plåster till mitt finger som blöder.”

“Jaha, det fixar vi!”

 

Så jag blir omplåstrad snabbt och smidigt. Jag passar också på att fråga lite försynt om jag kan tänkas vara välkommen i loungen. Jag åker visserligen business class ARN-DOH och första klass DOH-DBQ, men status på min SAS-flight GOT-ARN är lite oklar. Spontan respons från check-in-damen:

 

“Är du go eller? Du åker ju första klass! Det är bara att gå in där! Du kan säkert få lite alkohol att dricka!”

“Dessutom kan du gå in på internationella avdelningen om du ska till loungen. Även om du ska åka inrikes. Missa inte att du kan gå till höger vid säkerhetskontrollen och slippa stå i kö med pöbeln! Visa bara upp det här boardingkortet.”

 

Jaha :wink: Jo, det gjorde jag ju då, även om det blängdes en del från den andra kön. Jag måste också tillägga att jag tar helt tillbaka tidigare uttalanden om medelålders SAS-häxor… detta var helt fantastiskt oväntad service. Jag får komma in i SAS-loungen, och det var väl som väntat. Ingen sprit, däremot öl och vin. Dessutom väldigt gott bröd och välsmakande ost. Tyvärr L64, inga bilder på det. Men det kommer mer :wink:

 

Finns inte mycket att säga om resan till Stockholm, det var väl inte riktigt business class men jag fick i varje fall en god flaska rött vin utan kostnad. Vid ankomst Arlanda blir det bråttom, även fast planet anlände enligt tidtabell. Genierna på Qatar hade nämligen tyckt att det räcker med 50 minuter för att byta där. Det visade sig inte stämma riktigt, det blev en LÅNG promenad först till utrikes och sen till gate F58. Jag lyckas hasta genom säkerhetskontroll och passkontroll, turligt nog var det vid 20.40 just ingen kö alls där.

 

Jag kommer till gate F58 20.50, och planet ska gå 21.10. Rulltrappan till gaten är avstängd, och när jag med viss trötthet i benen går upp där dyker det upp en Qatar-personal.

 

“Ska du med flyget till Doha?”

“Ja.”

“Då får du skynda dig, planet är nästan helt boardat, det är bara dig vi väntar på.”

 

Jaha. Insinuation om att jag gjort något fel är ju tydlig… jag försöker säga att det var bokat av Qatar med 50 minuter allokerat för byte och jag har gått så fort jag kan. Puckot fattar inte…

 

“Jaså, planet från Göteborg var försenat eller?”

 

Gud sig förbarme. Jag håller dock god min även om jag har viss lust att säga ett och annat. Lika bra det, för nu väntar den vad jag måste säga är den bästa flygresa jag någonsin upplevt vad beträffar mat, dryck, service och allmän komfort. Det börjar med Brut innan avgång.

 

attachicon.gifIMG_0415.jpg

 

Min speciella flygvärdinna som det visar sig har just mig som sin uppgift är väldigt trevlig. Och ganska ung och vacker. Jag får tyvärr icke fotografera henne, hon säger att det strider mot flygbolagets policy. Däremot kan hon tänka sig att fotografera mig! Så håll till godo :wink:

 

attachicon.gifIMG_0420.jpg

 

Väl uppe i luften har jag alltså blivit serverad en liten aperitif bestående av räkor och mörkt bröd. Samt en mycket god Chardonnay.

 

Det är tydligen bråttom att servera mat så här cirka 22.00 svensk tid, så jag ombeds välja vad jag vill ha från menyn som erbjuds. Jag börjar med denna arabiska förrätt.

 

attachicon.gifIMG_0421.jpg

 

När jag beställer blir flygvärdinnan av någon anledning lite orolig. Vill du verkligen ha den här arabiska maten? Vill du inte hellre ha något västerländskt? Nej, jag vill faktiskt ha den arabiska maten. Även om jag inte har en susning om hur den kommer att smaka :wink:

 

Det visar sig att det smakar gott. Mycket gott. Här några närbilder.

 

attachicon.gifIMG_0423.jpg

 

attachicon.gifIMG_0424.jpg

 

attachicon.gifIMG_0425.jpg

 

Jag åt upp allt. Nej, inte riktigt, det blev lite bröd kvar.

 

Sedan får jag in huvudrätten. Lammkött med oskalad potatis… oj, nu fick jag lite konstiga associationer :wink:

 

attachicon.gifIMG_0428.jpg

 

Till detta en likaledes mycket god Bordeaux. Och som avslutning en liten ostbricka med välsmakande portvin.

 

attachicon.gifIMG_0429.jpg

 

Vi är knappt halvvägs in i flighten, och man förväntas väl sova nu. Men det är jag inte intresserad av :wink: Inte när det bjuds fin sprit av trevlig flygvärdinna… Hon propsar på att jag ska ha fin choklad som riktig avslutning på måltiden. Och vad vill jag ha att dricka till det? Jag tänker först kaffe… ja, det har dom! Men sen tänker jag att man kan ju blanda med whisky… vänta lite nu! En Irish Coffee kanske :wink: Hmm ja… det kan jag nog ordna säger flygvärdinnan.

 

Detta tar sin tid, och jag blir lite otålig. En annan flygvärdinna kommer förbi och jag frågar varför jag inte får min Irish Coffee. Ja, det kommer att ta lite tid säger hon. Jaha, kan jag få en Gin och Tonic så länge? Jamen, självklart! Jag får in min GT och smuttar belåtet på den, men undrar ändå vad som händer med min Irish Coffee.

 

Ogenerad som jag är med viss promillehalt tar jag mig friheten att kika lite bakom skynket som döljer pentryt. Där sitter ju då fem flygvärdinnor och har vad som ser ut som en matpaus. Jag frågar om min IC, och då pekar dom längre inåt pentryt. Där står “min” flygvärdinna med en lite skyldig uppsyn… hon har hällt upp whisky i ett glas, hon har kokat kaffe och hon har receptbok uppslagen angående Irish Coffee. Det är dock så att hon även håller i ett 3 dl mellanmjölkpaket. Äkta svensk Arla mellanmjölk!

 

Jaha… det blir väl ingen grädde i denna IC. Jag har inte hjärta att kritisera, det får bli vad det blir. Till slut kommer denna drink till min sittplats, och det var inte IC. Snarare Måne Coffee, dock med whisky :wink:

 

 

Och här har vi den fina chokladen.

 

 

Sen sitter jag och glor på en långfilm, just inte mycket att säga om det. Vi landar enligt tidtabell i Doha.

 

Fortsättning följer.

 

Herr Chang har talat.

 

Lysande!

 • Fint 5

Pensionärer suger - bunt ihop och slå ihjäl!

Link to post
Dolemon

Härligt, blir en skötsam resa då det blir en semesteri Dubai, bra för din hälsa Changèn

 

Mvh.Dolle

 • Fint 2
Link to post
conservator

Ska du stanna där ett tag så kan jag rekommendera dig att gå och se på Dubai World Cup så går av stapeln den 28:e denna månad på Meydan Racecourse.

Banan är ett helt fantastiskt miljardbygge och bara den är klart sevärd, huvudloppet just denna dag ger c:a 42 miljoner kronor till vinnaren men dagen bjuder

på en hel massa lopp i världsklass inte bara vad gäller prispengar utan också bland världens bästa hästar. Dessutom bjuds du på ett fyrverkeri och underhållning av

klass. Förköp krävs och varierar väldigt i pris beroende på var du vill sitta men finns i alla prisklasser alltifrån billigt till svindyrt.

 • Fint 4
Link to post
conservator

Det hade säkert varit intressant att bevista! Tyvärr ska jag åka hem 00.20 21 mars.

 

Jag har dock lite lösa planer på att gå på kamelkapplöpning :wink:

 

Herr Chang har talat.

Jag är inte helt säker men om du skulle vilja gå på en löpdag på Meydan så tror jag att det finns löp där imorgon torsdag och ev. lördag dock inte av samma klass som den 28:e.

Kamelkapplöpning är nog intressant numera så är det vanligt att man har en liten robot som jockey vilket gör att det ser än mer lustigt ut!

 

(tyvärr kollade upp kalendern och det ser ut som att nästa dag är just den 28:e)

Edited by conservator
 • Fint 1
Link to post
kitungmakmak

Lysande trådstart, skall bli spännande att "följa med" till Dubai.

 • Fint 1

ทีรัก

Link to post
rolba

Jag vill börja denna resetråd med denna tänkvärdhet:

 

Den som inte väntar sig något blir aldrig besviken.

 

Min destination denna gång kanske förvånar en del, men nu är det så att jag söker nya platser och nya upplevelser. Thailand duger då tyvärr inte för mig. Så av diverse skäl får jag plötsligt för mig att boka en resa till Dubai. Jag bokar flyg och hotell 16 nätter.

 

Många bekanta undrar vad jag ska göra där så länge? Ja, säg det. Man ser Dubai som ett max en veckas mål…. varför det?

 

Tisdag 3 mars 2015 infinner sig, och det är dags. Av en någon kanske irrationell anledning föredrar jag att resa endast med handbagage. Jag hatar att stå vid bagagekarusellen och vänta på något som… kanske, kanske inte kommer.

 

Denna gång introducerar jag en liten ryggsäck som komplement till min kabinväska. Delvis för att eventuellt behöva finta bort gnällspikar vid inchecknngsdisken som insisterar på 8 kg. Provvägning hemma visar att min kabinväsla väger 6,7 kg och den lilla ryggsäcken väger 2,7 kg. Alltför lite för min enkla våg, så jag blir tvungen att först väga mig själv utan ryggsäck och sedan med ryggsäck. Och då kommer jag fram till 2,7 kg :wink:

 

Det bör också sägas att jag så här på sjunde dagen i Dubai kan konstatera att jag inte varit så flitig med kameran. Ej heller vad gäller så kallade turistsevärdheter. Däremot har jag en hel del att förmedla i skrift!

 

Jag räknar kallt med att vikten på det jag har med mig kommer att accepteras, så då blir det taxi till Landvetter 16.15. Min första flight till Arlanda avgår 19.20, så det är gott om tid. Framme på Landvetter 16.40 ser jag att det är önskvärt att jag checkar in med hjälp av SAS jämrans automater. Jaha. Nu är det så att jag redan checkat in på flyg ARN-DOH och DOH-DBX via internet hemma. SAS kan man checka in på det sättet om man åker från Arlanda.

 

Jag hittar automaten och ska nu skriva in mitt bokningsnummer. Lyckas hitta min bokningsbekräftelse i ryggsäcken. Ett smärre problem är dock att när jag tar av mig ryggsäcken känner jag en viss smärta i höger ringfinger. Pappret kan jag förstås inte läsa utan glasögon, så jag får gräva fram dom också. Det fungerar inte alls med den fina touchterminalen, bokningsnumret känns icke igen.

 

Och då märker jag att det är blod på skärmen. WTF? Jag har alltså lyckats skära mig på ryggsäcken när jag tog av mig den (jag är inte precis någon rutinerad backpacker). Ett försök till att checka in med mer blod på skärmen… misslyckas även denna gång. Nu börjar jag känna mig ganska frustrerad och allmänt hopplös. Ingen bra början på resan.

 

Jag kliver med raska steg till den närliggande SAS-disken och förklarar att mitt bokningsnummer icke accepteras. Den mycket vänliga SAS-damen verkar inte vara förvånad, hon uppmanar mig att gå till baggage drop-off. Där kan dom faktiskt checka in mig om det kniper. SAS-damen är faktiskt så hjälpsam att hon eskorterar mig till rätt disk och uppmanar personalen där att checka in mig.

 

Där går det bra, och jag får faktiskt ett fint litet boarding card för de tre flyg som är aktuella för mig. Man påpekar att nu kan kan jag slänga min löjliga A4-utskrift på bokningsbekräftelse via email från Qatar Airways.

 

“Är det något mer vi kan hjälpa till med?”

“Ja, jag skulle behöva ett plåster till mitt finger som blöder.”

“Jaha, det fixar vi!”

 

Så jag blir omplåstrad snabbt och smidigt. Jag passar också på att fråga lite försynt om jag kan tänkas vara välkommen i loungen. Jag åker visserligen business class ARN-DOH och första klass DOH-DBQ, men status på min SAS-flight GOT-ARN är lite oklar. Spontan respons från check-in-damen:

 

“Är du go eller? Du åker ju första klass! Det är bara att gå in där! Du kan säkert få lite alkohol att dricka!”

“Dessutom kan du gå in på internationella avdelningen om du ska till loungen. Även om du ska åka inrikes. Missa inte att du kan gå till höger vid säkerhetskontrollen och slippa stå i kö med pöbeln! Visa bara upp det här boardingkortet.”

 

Jaha :wink: Jo, det gjorde jag ju då, även om det blängdes en del från den andra kön. Jag måste också tillägga att jag tar helt tillbaka tidigare uttalanden om medelålders SAS-häxor… detta var helt fantastiskt oväntad service. Jag får komma in i SAS-loungen, och det var väl som väntat. Ingen sprit, däremot öl och vin. Dessutom väldigt gott bröd och välsmakande ost. Tyvärr L64, inga bilder på det. Men det kommer mer :wink:

 

Finns inte mycket att säga om resan till Stockholm, det var väl inte riktigt business class men jag fick i varje fall en god flaska rött vin utan kostnad. Vid ankomst Arlanda blir det bråttom, även fast planet anlände enligt tidtabell. Genierna på Qatar hade nämligen tyckt att det räcker med 50 minuter för att byta där. Det visade sig inte stämma riktigt, det blev en LÅNG promenad först till utrikes och sen till gate F58. Jag lyckas hasta genom säkerhetskontroll och passkontroll, turligt nog var det vid 20.40 just ingen kö alls där.

 

Jag kommer till gate F58 20.50, och planet ska gå 21.10. Rulltrappan till gaten är avstängd, och när jag med viss trötthet i benen går upp där dyker det upp en Qatar-personal.

 

“Ska du med flyget till Doha?”

“Ja.”

“Då får du skynda dig, planet är nästan helt boardat, det är bara dig vi väntar på.”

 

Jaha. Insinuation om att jag gjort något fel är ju tydlig… jag försöker säga att det var bokat av Qatar med 50 minuter allokerat för byte och jag har gått så fort jag kan. Puckot fattar inte…

 

“Jaså, planet från Göteborg var försenat eller?”

 

Gud sig förbarme. Jag håller dock god min även om jag har viss lust att säga ett och annat. Lika bra det, för nu väntar den vad jag måste säga är den bästa flygresa jag någonsin upplevt vad beträffar mat, dryck, service och allmän komfort. Det börjar med Brut innan avgång.

 

attachicon.gifIMG_0415.jpg

 

Min speciella flygvärdinna som det visar sig har just mig som sin uppgift är väldigt trevlig. Och ganska ung och vacker. Jag får tyvärr icke fotografera henne, hon säger att det strider mot flygbolagets policy. Däremot kan hon tänka sig att fotografera mig! Så håll till godo :wink:

 

attachicon.gifIMG_0420.jpg

 

Väl uppe i luften har jag alltså blivit serverad en liten aperitif bestående av räkor och mörkt bröd. Samt en mycket god Chardonnay.

 

Det är tydligen bråttom att servera mat så här cirka 22.00 svensk tid, så jag ombeds välja vad jag vill ha från menyn som erbjuds. Jag börjar med denna arabiska förrätt.

 

attachicon.gifIMG_0421.jpg

 

När jag beställer blir flygvärdinnan av någon anledning lite orolig. Vill du verkligen ha den här arabiska maten? Vill du inte hellre ha något västerländskt? Nej, jag vill faktiskt ha den arabiska maten. Även om jag inte har en susning om hur den kommer att smaka :wink:

 

Det visar sig att det smakar gott. Mycket gott. Här några närbilder.

 

attachicon.gifIMG_0423.jpg

 

attachicon.gifIMG_0424.jpg

 

attachicon.gifIMG_0425.jpg

 

Jag åt upp allt. Nej, inte riktigt, det blev lite bröd kvar.

 

Sedan får jag in huvudrätten. Lammkött med oskalad potatis… oj, nu fick jag lite konstiga associationer :wink:

 

attachicon.gifIMG_0428.jpg

 

Till detta en likaledes mycket god Bordeaux. Och som avslutning en liten ostbricka med välsmakande portvin.

 

attachicon.gifIMG_0429.jpg

 

Vi är knappt halvvägs in i flighten, och man förväntas väl sova nu. Men det är jag inte intresserad av :wink: Inte när det bjuds fin sprit av trevlig flygvärdinna… Hon propsar på att jag ska ha fin choklad som riktig avslutning på måltiden. Och vad vill jag ha att dricka till det? Jag tänker först kaffe… ja, det har dom! Men sen tänker jag att man kan ju blanda med whisky… vänta lite nu! En Irish Coffee kanske :wink: Hmm ja… det kan jag nog ordna säger flygvärdinnan.

 

Detta tar sin tid, och jag blir lite otålig. En annan flygvärdinna kommer förbi och jag frågar varför jag inte får min Irish Coffee. Ja, det kommer att ta lite tid säger hon. Jaha, kan jag få en Gin och Tonic så länge? Jamen, självklart! Jag får in min GT och smuttar belåtet på den, men undrar ändå vad som händer med min Irish Coffee.

 

Ogenerad som jag är med viss promillehalt tar jag mig friheten att kika lite bakom skynket som döljer pentryt. Där sitter ju då fem flygvärdinnor och har vad som ser ut som en matpaus. Jag frågar om min IC, och då pekar dom längre inåt pentryt. Där står “min” flygvärdinna med en lite skyldig uppsyn… hon har hällt upp whisky i ett glas, hon har kokat kaffe och hon har receptbok uppslagen angående Irish Coffee. Det är dock så att hon även håller i ett 3 dl mellanmjölkpaket. Äkta svensk Arla mellanmjölk!

 

Jaha… det blir väl ingen grädde i denna IC. Jag har inte hjärta att kritisera, det får bli vad det blir. Till slut kommer denna drink till min sittplats, och det var inte IC. Snarare Måne Coffee, dock med whisky :wink:

 

 

Och här har vi den fina chokladen.

 

 

Sen sitter jag och glor på en långfilm, just inte mycket att säga om det. Vi landar enligt tidtabell i Doha.

 

Fortsättning följer.

 

Herr Chang har talat.

Härlig start. Så där mycket käk brukar väl räcke en hel vecka till dig? :-) 

 • Fint 6
Link to post
Bibben

Härligt, blir en skötsam resa då det blir en semesteri Dubai, bra för din hälsa Changèn

 

Mvh.Dolle

 

Om du menar långa stärkande promenader på stranden med sandaler utan sockor och alkofria paraplydrinkar så.. ehhhh. låt mig tvivla lite på det. fast man vet ju aldrig? ;)

 • Fint 8

manstekerliksom.com
"patraska = häll en skumpa över en småsparare!", "is kyler is", "i förorten bra, men hemma bäst"

Mr T: What's the quickest way to get stuff down from the top shelf? Gravity!

 

 

 

Link to post
Avregistrerad clion

Jag vill börja denna resetråd med denna tänkvärdhet:[/size]

Den som inte väntar sig något blir aldrig besviken.

Min destination denna gång kanske förvånar en del, men nu är det så att jag söker nya platser och nya upplevelser. Thailand duger då tyvärr inte för mig. Så av diverse skäl får jag plötsligt för mig att boka en resa till Dubai. Jag bokar flyg och hotell 16 nätter.

Många bekanta undrar vad jag ska göra där så länge? Ja, säg det. Man ser Dubai som ett max en veckas mål…. varför det?

Tisdag 3 mars 2015 infinner sig, och det är dags. Av en någon kanske irrationell anledning föredrar jag att resa endast med handbagage. Jag hatar att stå vid bagagekarusellen och vänta på något som… kanske, kanske inte kommer.

Denna gång introducerar jag en liten ryggsäck som komplement till min kabinväska. Delvis för att eventuellt behöva finta bort gnällspikar vid inchecknngsdisken som insisterar på 8 kg. Provvägning hemma visar att min kabinväsla väger 6,7 kg och den lilla ryggsäcken väger 2,7 kg. Alltför lite för min enkla våg, så jag blir tvungen att först väga mig själv utan ryggsäck och sedan med ryggsäck. Och då kommer jag fram till 2,7 kg :wink:

Det bör också sägas att jag så här på sjunde dagen i Dubai kan konstatera att jag inte varit så flitig med kameran. Ej heller vad gäller så kallade turistsevärdheter. Däremot har jag en hel del att förmedla i skrift!

Jag räknar kallt med att vikten på det jag har med mig kommer att accepteras, så då blir det taxi till Landvetter 16.15. Min första flight till Arlanda avgår 19.20, så det är gott om tid. Framme på Landvetter 16.40 ser jag att det är önskvärt att jag checkar in med hjälp av SAS jämrans automater. Jaha. Nu är det så att jag redan checkat in på flyg ARN-DOH och DOH-DBX via internet hemma. SAS kan man checka in på det sättet om man åker från Arlanda.

Jag hittar automaten och ska nu skriva in mitt bokningsnummer. Lyckas hitta min bokningsbekräftelse i ryggsäcken. Ett smärre problem är dock att när jag tar av mig ryggsäcken känner jag en viss smärta i höger ringfinger. Pappret kan jag förstås inte läsa utan glasögon, så jag får gräva fram dom också. Det fungerar inte alls med den fina touchterminalen, bokningsnumret känns icke igen.

Och då märker jag att det är blod på skärmen. WTF? Jag har alltså lyckats skära mig på ryggsäcken när jag tog av mig den (jag är inte precis någon rutinerad backpacker). Ett försök till att checka in med mer blod på skärmen… misslyckas även denna gång. Nu börjar jag känna mig ganska frustrerad och allmänt hopplös. Ingen bra början på resan.

Jag kliver med raska steg till den närliggande SAS-disken och förklarar att mitt bokningsnummer icke accepteras. Den mycket vänliga SAS-damen verkar inte vara förvånad, hon uppmanar mig att gå till baggage drop-off. Där kan dom faktiskt checka in mig om det kniper. SAS-damen är faktiskt så hjälpsam att hon eskorterar mig till rätt disk och uppmanar personalen där att checka in mig.

Där går det bra, och jag får faktiskt ett fint litet boarding card för de tre flyg som är aktuella för mig. Man påpekar att nu kan kan jag slänga min löjliga A4-utskrift på bokningsbekräftelse via email från Qatar Airways.

“Är det något mer vi kan hjälpa till med?”

“Ja, jag skulle behöva ett plåster till mitt finger som blöder.”

“Jaha, det fixar vi!”

Så jag blir omplåstrad snabbt och smidigt. Jag passar också på att fråga lite försynt om jag kan tänkas vara välkommen i loungen. Jag åker visserligen business class ARN-DOH och första klass DOH-DBQ, men status på min SAS-flight GOT-ARN är lite oklar. Spontan respons från check-in-damen:

“Är du go eller? Du åker ju första klass! Det är bara att gå in där! Du kan säkert få lite alkohol att dricka!”

“Dessutom kan du gå in på internationella avdelningen om du ska till loungen. Även om du ska åka inrikes. Missa inte att du kan gå till höger vid säkerhetskontrollen och slippa stå i kö med pöbeln! Visa bara upp det här boardingkortet.”

Jaha :wink: Jo, det gjorde jag ju då, även om det blängdes en del från den andra kön. Jag måste också tillägga att jag tar helt tillbaka tidigare uttalanden om medelålders SAS-häxor… detta var helt fantastiskt oväntad service. Jag får komma in i SAS-loungen, och det var väl som väntat. Ingen sprit, däremot öl och vin. Dessutom väldigt gott bröd och välsmakande ost. Tyvärr L64, inga bilder på det. Men det kommer mer :wink:

Finns inte mycket att säga om resan till Stockholm, det var väl inte riktigt business class men jag fick i varje fall en god flaska rött vin utan kostnad. Vid ankomst Arlanda blir det bråttom, även fast planet anlände enligt tidtabell. Genierna på Qatar hade nämligen tyckt att det räcker med 50 minuter för att byta där. Det visade sig inte stämma riktigt, det blev en LÅNG promenad först till utrikes och sen till gate F58. Jag lyckas hasta genom säkerhetskontroll och passkontroll, turligt nog var det vid 20.40 just ingen kö alls där.

Jag kommer till gate F58 20.50, och planet ska gå 21.10. Rulltrappan till gaten är avstängd, och när jag med viss trötthet i benen går upp där dyker det upp en Qatar-personal.

“Ska du med flyget till Doha?”

“Ja.”

“Då får du skynda dig, planet är nästan helt boardat, det är bara dig vi väntar på.”

Jaha. Insinuation om att jag gjort något fel är ju tydlig… jag försöker säga att det var bokat av Qatar med 50 minuter allokerat för byte och jag har gått så fort jag kan. Puckot fattar inte…

“Jaså, planet från Göteborg var försenat eller?”

Gud sig förbarme. Jag håller dock god min även om jag har viss lust att säga ett och annat. Lika bra det, för nu väntar den vad jag måste säga är den bästa flygresa jag någonsin upplevt vad beträffar mat, dryck, service och allmän komfort. Det börjar med Brut innan avgång.

attachicon.gifIMG_0415.jpg

Min speciella flygvärdinna som det visar sig har just mig som sin uppgift är väldigt trevlig. Och ganska ung och vacker. Jag får tyvärr icke fotografera henne, hon säger att det strider mot flygbolagets policy. Däremot kan hon tänka sig att fotografera mig! Så håll till godo :wink:

attachicon.gifIMG_0420.jpg

Väl uppe i luften har jag alltså blivit serverad en liten aperitif bestående av räkor och mörkt bröd. Samt en mycket god Chardonnay.

Det är tydligen bråttom att servera mat så här cirka 22.00 svensk tid, så jag ombeds välja vad jag vill ha från menyn som erbjuds. Jag börjar med denna arabiska förrätt.

attachicon.gifIMG_0421.jpg

När jag beställer blir flygvärdinnan av någon anledning lite orolig. Vill du verkligen ha den här arabiska maten? Vill du inte hellre ha något västerländskt? Nej, jag vill faktiskt ha den arabiska maten. Även om jag inte har en susning om hur den kommer att smaka :wink:

Det visar sig att det smakar gott. Mycket gott. Här några närbilder.

attachicon.gifIMG_0423.jpg

attachicon.gifIMG_0424.jpg

attachicon.gifIMG_0425.jpg

Jag åt upp allt. Nej, inte riktigt, det blev lite bröd kvar.

Sedan får jag in huvudrätten. Lammkött med oskalad potatis… oj, nu fick jag lite konstiga associationer :wink:

attachicon.gifIMG_0428.jpg

Till detta en likaledes mycket god Bordeaux. Och som avslutning en liten ostbricka med välsmakande portvin.

attachicon.gifIMG_0429.jpg

Vi är knappt halvvägs in i flighten, och man förväntas väl sova nu. Men det är jag inte intresserad av :wink: Inte när det bjuds fin sprit av trevlig flygvärdinna… Hon propsar på att jag ska ha fin choklad som riktig avslutning på måltiden. Och vad vill jag ha att dricka till det? Jag tänker först kaffe… ja, det har dom! Men sen tänker jag att man kan ju blanda med whisky… vänta lite nu! En Irish Coffee kanske :wink: Hmm ja… det kan jag nog ordna säger flygvärdinnan.

Detta tar sin tid, och jag blir lite otålig. En annan flygvärdinna kommer förbi och jag frågar varför jag inte får min Irish Coffee. Ja, det kommer att ta lite tid säger hon. Jaha, kan jag få en Gin och Tonic så länge? Jamen, självklart! Jag får in min GT och smuttar belåtet på den, men undrar ändå vad som händer med min Irish Coffee.

Ogenerad som jag är med viss promillehalt tar jag mig friheten att kika lite bakom skynket som döljer pentryt. Där sitter ju då fem flygvärdinnor och har vad som ser ut som en matpaus. Jag frågar om min IC, och då pekar dom längre inåt pentryt. Där står “min” flygvärdinna med en lite skyldig uppsyn… hon har hällt upp whisky i ett glas, hon har kokat kaffe och hon har receptbok uppslagen angående Irish Coffee. Det är dock så att hon även håller i ett 3 dl mellanmjölkpaket. Äkta svensk Arla mellanmjölk!

Jaha… det blir väl ingen grädde i denna IC. Jag har inte hjärta att kritisera, det får bli vad det blir. Till slut kommer denna drink till min sittplats, och det var inte IC. Snarare Måne Coffee, dock med whisky :wink:

attachicon.gifIMG_0431.jpg

Och här har vi den fina chokladen.

attachicon.gifIMG_0452.jpg

Sen sitter jag och glor på en långfilm, just inte mycket att säga om det. Vi landar enligt tidtabell i Doha.

Fortsättning följer.

Herr Chang har talat.

Underbart Tack för skrattet Edited by clion
 • Fint 1

När jag väl hade lyckats kravla mig upp från golvet, efter att jag trillade av stolen när jag läste i mattråden. Ja, då går man in här och läser...

Nu ligger jag på golvet och skriver eftersom du lyckades chockera mig ytterligare en gång.

Men den här gången fick jag datorn med mig i fallet. anrejsdenruskige

Link to post
Shovel78

"Maten anländer, och det är någon slags lammkebab med diverse grönsaker inlindat i ett bröd. Undrar om bifogad pommes frites är skalad så att jag kan använda den speciella ketchupen?"

 

Schwarma heter det. Mycket gott. Åt massor av detta då jag bodde i Riyadh och Jeddah. Det, med Taboule, Baba ganoush och hummus tillsammans ned en kall öl, gott gott

 

 

Edited by Shovel78
 • Fint 7
Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Similar Content

  • thaiola
   By thaiola
   skall ni sluta att kora i fyllan nu  !!!!!!!!!!!!!
   http://www.phuketgazette.net/phuket-news/Police-stations-given-quotas-drunk-driver-arrests/62279
  • M33
   By M33
   Sitter och funderar på att boka en trip för nästa år, Dubai har jag i åtanke denna gång.
   Någon som har lite tips (och gärna bilder) på vad man kan göra där?
  • Enis
   By Enis
   Dryckestips önskas
    
   Om man vill bli full som en kastrull men endå tänka på figuren har ni några geniala dryckestips där ute i stugorna
    
   dvs högsta mäng alkohol per krona men med lägsta kalloriinnehåll
    

    
    
   /Enis
  • StefanJ
   By StefanJ
   Hej
   Är det nån som har flygit med Emirates, Sto -Dubai-BKK?  Jag ska flyga med dom i Feb -Mars..  A380-800 superplanet mellan Dubai-BKK.
   Hur var transiten i Dubai?  Nån som har provat t ex Merhaba Lounge.
   På nedvägen är bytet på 4,5 timme.. så jag tänkte ev köpa in mig i den Loungen.   Via www.gosimply.com  3 tim för £33.
   Terminal 3 är världens största inbyggda golvyta .. som 157 fotbollsplaner.  Så lite tips vore trevligt
    
   Dela gärna era erfarenheter och idéer 
    
   MVH  Stefan J
  • Khun Ken
   By Khun Ken
   Noppadon Pattama svarade på en rapport från Blue Sky TV som säger att Thaksin har ombetts att lämna Dubai efter en grupp som påstår sig vara kopplade till al-Qaida postade ett dödshot mot honom på YouTube.
    
   Thaksin Shinawatra nu är avkopplande i Storbritannien och har inte blivit avstängd från Dubai, insisterade hans advokat på lördagen.   Blue Sky säger att dom har en lista med namn på militärer och poliser som hade åkt till Dubai för att hjälpa Thaksin flytta sina tillhörigheter till Hong Kong. Den kinesiska regeringen hade bett honom att hålla en låg profil medan i landet, tillade den.   http://www.bangkokpost.com/news/local/366206/thaksin-not-barred-from-dubai
×
×
 • Create New...