Jump to content
Amru

Fd Ambassad tjänsteman svarar gärna på frågor gällande alla sorts viseringar till Sverige

Recommended Posts

Amru

Hej Koratbengt,

 

Jag har tittat igenom lite i Migrationshandboken men kan inte hitta något om betalnings skyldighet. Det ända som jag har sätt är att försäkringen ska täcka 30000 euro. Jag konsulterade sedan med en gammal kollega från migrationsverket som har varit beslutsfattare på många ambassader och är numera visa expert på verket. Hon uppger att du är betalnings skyldig iom att du är referent i ärendet. Glöm inte att när du har skrivit under en inbjudan till Sverige så är du bunden till försörjningen till denna person vad sig det gäller, husrum, mat, fickpengar och andra kostnader som kan uppstå. Vad jag själv har erfarenhet av är några fall där flickvänner till referenter har fött barn i Sverige då de inte har varit inskrivna på skatteverket och i efterhand har referenten åkt på notan. Vad jag tycker att du ska göra är att kontakta migrationsverket och ställ frågan, min tidigare kollega kan ju också haft fel. Ring till Solna och be att få tala med en viseringsexpert de sitter på gamla UM-SAM

 

Mvh,

 

Amru Samphani
Director & Consultant

==========================================
ROYAL LION SWEDISH AND INTERNATIONAL CONSULTING (RLSIC)
29 (128/24) Soi Ramkamheang 24, Yaak 30
Ramkamheang Rd., Huamak, Bangkapi
Bangkok Thailand 10240
==========================================

Mobile:   +66 (0) 87-587-4114

 

Fax :      +66 (0) 2117-9344

 

Email :    amru@rlsic.com

 

==========================================

 

 

 

Edited by Amru
  • Fint 8

Share this post


Link to post

Nordic Staffing - Jobba som en galning i Sverige - Tjäna galet med pengar

koratbengt

Hej Koratbengt,

 

Jag har tittat igenom lite i Migrationshandboken men kan inte hitta något om betalnings skyldighet. Det ända som jag har sätt är att försäkringen ska täcka 30000 euro. Jag konsulterade sedan med en gammal kollega från migrationsverket som har varit beslutsfattare på många ambassader och är numera visa expert på verket. Hon uppger att du är betalnings skyldig iom att du är referent i ärendet. Glöm inte att när du har skrivit under en inbjudan till Sverige så är du bunden till försörjningen till denna person vad sig det gäller, husrum, mat, fickpengar och andra kostnader som kan uppstå. Vad jag själv har erfarenhet av är några fall där flickvänner till referenter har fött barn i Sverige då de inte har varit inskrivna på skatteverket och i efterhand har referenten åkt på notan.

 

Mvh

 

Amru

Tack för svaret.

Share this post


Link to post
biker

Tack för svaret.

Det var då väl inget svar? Han ber ju dig fråga någon annan! Mycket "experter" på forumet nu. 

 

/biker

Share this post


Link to post
tullaren68

Hej Amru

Kommer att besöka min flickvänn till hösten i Thailand, samtidigt som vi är där nere så ska vi ska vi söka besöksvisa  så att hon kan komma till mig samtidigt som jag flyger hem till sverige. 

som jag vet så måste man ha ett personbevis från skattekontoret  som är stämplat med deras stämpel, sen ett lönebesked.

är det någon mer handling man behöver för att underlätta ansökningen.

mvh

Tullaren

  • Fint 2

Share this post


Link to post

Nordic Staffing - Jobba som en galning i Sverige - Tjäna galet med pengar

Amru

Hej,

Inkomst uppgifter, passkopior, visa gärna lite foton och aty ni har regelbunden kontakt.

Mvh

Amru

Edited by Amru
  • Fint 2

Share this post


Link to post
Enis

Tack Amru för hjälpen.

 

 

/Enis

  • Fint 1

Share this post


Link to post
Amru

Hej alla,

Någon med undran om försäkringar för långtids boende i Thailand så kan ni ta kontakt med oss! Vi är representanter för ALLIANZ Thailand.

För vidare information gå gärna in på www.rlsic.com

  • Fint 5

Share this post


Link to post
Amru

Vart kan man träffa trevligt folk i Hua Hin över en öl? Jag kommer att vara där mellan den 18-20 December :drinks:

  • Fint 2

Share this post


Link to post
Gorocco

Hej alla,

Jag vill bara meddela att vi numera har en svensk talande thai jurist sittande på vårt kontor i Bangkok som gärna svarar på juridiska frågor. Kontakt kan göras via vårt email som finns på hemsidan www.rlsic.com

För att inte skapa förvirring så är det nog en svensktalande thaijurist.

Förlåt.

  • Fint 2

Share this post


Link to post
Soengsang

Hej alla,

Någon med undran om försäkringar för långtids boende i Thailand så kan ni ta kontakt med oss! Vi är representanter för ALLIANZ Thailand.

För vidare information gå gärna in på www.rlsic.com

 

Kanon, har ni Svensktalande personal som kan det?

  • Fint 2

Share this post


Link to post
Amru

Kanon, har ni Svensktalande personal som kan det?

Hej,

 

Visst har vi det!

  • Fint 3

Share this post


Link to post
Soengsang

Hej,

 

Visst har vi det!

 

Förnyade min försäkring för ett par månader sedan, men nästa år ska jag ha era tjänster i åtanke!

  • Fint 2

Share this post


Link to post
Amru

Finns det någon hemmahörande i Kantaralak Si Sa Ket som vill träffas över en spontan öl? Jag kommer vara där på ett ärende den 5 Mars men kommer att vara där den 4 Mars på eftermiddagen så en kvälls öl hade suttit fint

  • Fint 1

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • MAlban
      By MAlban
      Hej,
       
      Jag och min flickvän är tillsammans för mer än fem år nu, jag har även har bott och jobbat i Thailand nästan 12månader (inom IT). Nu har vi bestämt oss att bo i Sverige.
       
      Vi har läst Migrationsverket website och lämnar in våran ansökan snart. Men där finns en grej som vi undrar om. När man gör en ansökan, så tar det upp till ett år att få svar. Men istället att vänta, kan min sambo ansöka om turist visum för tre månader trots att vi ansökte familjvisum?
       
       Alla hjälp ska uppskattas
       
      mvh
    • Dempa
      By Dempa
      Planerar att ta en paus i livet och säga upp mig från nuvarande jobb. Efter uppsägning och uppsägningstid planerar vi att tillbringa ca 6 månader i Thailand. Min tanke var att ansöka om ett Multiple Entry Tourist Visa men ser på ambassadens hemsida att det visumet inte är sökbart som arbetslös. Frågan är om det är ett absolut måste med ett anställningsbevis eller om bevis på en god ekonomi räcker? Någon som varit i samma situation?
       
      /D
    • thaiola
      By thaiola
      detta hände mig nu den 25/9-17 på IMMig. i NAN
      I mars-17 fick jag 1 års visa med Thai-Fru då skrev dom visat till september när mitt pass går ut och inget mera . 
      kommer till IMMG i september med det nya svenska passet och vill overfora resten av visat till nya passet , men ack nej , mitt visum är SLUT , punkt slut . så jag måste soka ett nytt visum på stort har 2 dagar på mig men det ordnade sig .
      dom sa att dom slutat med att overfora visum till nya pass . så var vaken med detta och FRÅGA dom där ni fixar visumet
      MEN MEN detta gäller MIG och i NAN .
      kanske fungerar på ett annat ställe på andra ställen 
    • StefanJ
      By StefanJ
      Hej, vi tänkte åka till Åland 22 timmars från Stockholm.
      Det slog mig.. att sambon väntar på beslut från MIG om förlängning av hennes 2-års-visa.
      Kan det bli strul?   Har läst på VL site..  ta med ID och Pass om man är Utomnordisk.
      Tänkte om detta med att vänta på förlängning, kan det strula till det?
      Eller så oroar jag mig i onödan, att dom bara kollar att man har svenskt ID-kort, även om man är Thai.
      Tacksam för svar.
      mvh Stefan J
    • Amru
      By Amru
      Intressant läsning för Er som är bosatta i Thailand med sambos, fru eller barn som har uppehållstillstånd i Sverige, detta kan bli återkallat vid längre vistelser utomlands! Jag kopierade direkt från Migrationsverkets hemsida så jag tar inte åt mig någon ära för detta MVH Amru
       
      Tidsbegränsat eller permanent uppehållstillstånd
      Ett uppehållstillstånd kan vara tidsbegränsat, vilket innebär att man får stanna i Sverige en begränsad tid. Vill du stanna i Sverige efter att tillståndet slutar att gälla ska du ansöka om förlängning. Det är viktigt att ansöka innan tillståndet slutar gälla.
      Ett tillstånd kan också vara utan tidsbegränsning, ett så kallat permanent uppehållstillstånd. Det innebär att du har rätt att bo och arbeta i Sverige under obegränsad tid.
      Som bevis för ditt uppehållstillstånd får du ett uppehållstillståndskort. Om du har ett tidbegränsat uppehållstillstånd är kortet giltigt lika länge som tillståndet. Om du har permanent uppehållstillstånd gäller kortet i fem år. Därefter behöver du ett nytt kort.
      När du reser behöver du visa upp kortet tillsammans med ett giltigt pass.
      Du kan läsa på ditt beslut och uppehållstillståndskortet om du har ett tidsbegränsat eller permanent uppehållstillstånd.
      Läs mer om uppehållstillståndskort.
      Resa med tidsbegränsat uppehållstillstånd
      Om du har ett tidsbegränsat uppehållstillstånd och lämnar Sverige kan du resa tillbaka så länge tillståndet är giltigt. Om du har lämnat Sverige bör du kontakta en svensk ambassad eller generalkonsulat för att kontrollera att ditt tillstånd fortfarande är giltigt.
      Om ditt uppehållstillstånd slutat gälla
      Om ditt tillstånd inte längre är giltigt ska du ansöka om ett nytt om du vill resa tillbaka till Sverige. Du ansöker ifrån det land du bor i och tillståndet ska vara klart innan du reser till Sverige.
      Uppehållstillstånd för att bo med någon i Sverige
      Uppehållstillstånd för studier
      Uppehållstillstånd för arbete
      Resa med permanent uppehållstillstånd
      Om du har permanent uppehållstillstånd kan du vara borta från Sverige i upp till ett år och behålla ditt uppehållstillstånd. Om du är borta längre eller om du planerar att bosätta dig i ett annat land kan Migrationsverket återkalla ditt uppehållstillstånd. Om du däremot gör en anmälan om att få behålla ditt permanenta uppehållstillstånd kan du vara borta från Sverige i upp till två år. Din anmälan ska ha kommit in till Migrationsverket senast en vecka innan du flyttar till ett annat land. Om du inte bosätter dig i Sverige på nytt efter två år kan ditt uppehållstillstånd komma att återkallas.
      Anmäl om att få behålla ditt permanenta uppehållstillstånd
      För att anmäla om att få behålla ditt permanenta uppehållstillstånd fyller du i blanketten Anmälan om att få behålla permanent uppehållstillstånd, nr 186011. Skicka blanketten till migrationsverket@migrationsverket.se eller till Migrationsverket, 601 70 Norrköping. Din anmälan ska ha kommit in till Migrationsverket senast en vecka innan du flyttar till ett annat land. Om din resa blir inställd ska du meddela Migrationsverket om detta senast den dagen du först hade tänkt resa.
      Anmälan om att få behålla permanent uppehållstillstånd, blankett nr 186011 (på svenska)
      Notification of desire to retain permanent residence permit, form no. 187011 (på engelska)
      Om ditt uppehållstillstånd slutat gälla
      Om ditt tillstånd inte längre är giltigt ska du ansöka om ett nytt om du vill resa tillbaka till Sverige. Du ansöker på en svensk ambassad eller generalkonsulat i det land du bor och tillståndet ska vara klart innan du reser till Sverige.
      Om du tidigare har haft permanent uppehållstillstånd och ansöker om uppehållstillstånd på nytt för att du tidigare har bott i Sverige tittar Migrationsverket på vilken anknytning du har till Sverige. Migrationsverket tittar också på hur länge du har bott i Sverige och hur länge du har bott i något annat land. Kontakta den svenska ambassaden eller generalkonsulatet för mer information om hur du ansöker och vad som gäller om du tidigare har haft permanent uppehållstillstånd.
        Sidan senast uppdaterad: 2016-06-09
NYTT INNEHÅLL


×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy policy