Jump to content
Amru

Fd Ambassad tjänsteman svarar gärna på frågor gällande alla sorts viseringar till Sverige

Recommended Posts

1609offe

Hej Amru

Har man tagit bort Familjepappret ( Där man ska redogöra om Barn föräldrar mm) Det gäller alltså inte mig utan tjejen

Jag hittar bara om Schengen o Inbjudan mm

Offe

  • Fint 1

Share this post


Link to post

Nordic Staffing - Jobba som en galning i Sverige - Tjäna galet med pengar

Amru

Hej Offe,

Det finns inte kvar längre

Mvh

Amru

  • Fint 1

Share this post


Link to post
rydal4

Hej Amru, tackar för all hjälp med papper, ,,,   kan rekomendera honom , bra service, snabb hjälp.

 

mvh. Rydal

  • Fint 5

Share this post


Link to post
Dannep4

Tackar för tippset!

Share this post


Link to post
1609offe

Hej Amu 

Gumman är resklar nu Var på AFS i måndags förra veckan fick passet med visum i fredags Bra service enligt henne 

Tack för dina svar som var till mycken hjälp

Men varför vågar ej thai gå till visum avd utan han någon som kan det med papper Slöseri med tid å pengar 

Offe

Share this post


Link to post

Nordic Staffing - Jobba som en galning i Sverige - Tjäna galet med pengar

1609offe

Sorry Vfs heter det

Ds

Share this post


Link to post
Enis

Men varför vågar ej thai gå till visum avd utan han någon som kan det med papper Slöseri med tid å pengar

 

Kanske för man inte behärskar det Engelska språket i tal och skrift, är ju en förutsättning om man skall kunna fylla i alla blanketter

 

/Enis

  • Fint 1

Share this post


Link to post
Rayong

Hej

Jag (svensk medborgare), min fru (thailändsk medborgare), vår son (svensk medborgare) skall åka till Sverige på en kortare semester, 14-17 dagar. Vi hade fötr enkelhetens skull ttänkt att söka ett turistvisum för min fru. Hon har medel att klara sitt uppehälle själv. Vi kommer bo hos mina släktingar och vänner. Gör vi rätt som söker ett turistvisum?

Share this post


Link to post
1609offe

Kan man förbereda PUt i Sverige fylla i blanketter mm Jag vet att man måste göra det utomlands och vad behövs

Offe

Share this post


Link to post
Amru

Hej

Jag (svensk medborgare), min fru (thailändsk medborgare), vår son (svensk medborgare) skall åka till Sverige på en kortare semester, 14-17 dagar. Vi hade fötr enkelhetens skull ttänkt att söka ett turistvisum för min fru. Hon har medel att klara sitt uppehälle själv. Vi kommer bo hos mina släktingar och vänner. Gör vi rätt som söker ett turistvisum?

Hej Rayong,

Det ni kan göra är att be vän/släkting skriva en inbjudan, visa upp personbevis, id eller passhandling och eftersom ni står för ekonomin själva så visar ni upp det själva i ansökan istället för referenten.

Mvh

Amru

Share this post


Link to post
Amru

Kan man förbereda PUt i Sverige fylla i blanketter mm Jag vet att man måste göra det utomlands och vad behövsOffe

Hej Offe,

Visst kan ni förbereda er i Sverige under vistelsen. Besök gärna ambassadens hemsida www.swedenabroad.com klicka på arbeta & bo i Sverige, välj sedan söka uppehållstillstånd för nära anhörig i Sverige och sist så väljer du så här ansöker du. Där står all info och hur ni gör. Behöver ni hjälp så finns jag i Bangkok.

Mvh

Amru

  • Fint 1

Share this post


Link to post
Rayong

Hej Rayong,

Det ni kan göra är att be vän/släkting skriva en inbjudan, visa upp personbevis, id eller passhandling och eftersom ni står för ekonomin själva så visar ni upp det själva i ansökan istället för referenten.

Mvh

Amru

Hej

och tack för informationen. Är det omöjligt för min fru att få turistvisum under våra förutsättningar? Vill helst inte blanda in någon annan och be dem skriva inbjudan och skicka identitetshandlingar.

Share this post


Link to post
Amru

Ni måste kunna visa upp att ni har någonstans att bo. Är du registrerad på någon adress i Sverige så kanske du kan visa upp ditt personbevis?

Mvh

Amru

Share this post


Link to post
mussemannen

Gorocco.

Du kan även få hjälp av Thaikonsult. Vi finns både i Sverige och Thailand. Dessutom lämnar vi garanti.

Med vänlig hälsning Thaikonsult

Men bäste herrn har du inte en egen tråd du kan skriva i - karma från mig då denna helt klart tillhör amru ?! Edited by mussemannen

Share this post


Link to post
koratbengt

Hej Amry,jag undrar om jag kan bli betalningsansvarig?se min tråd betalningsansvarig,i visum  o resor till sverige.Mvh koratbengt

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • MAlban
      By MAlban
      Hej,
       
      Jag och min flickvän är tillsammans för mer än fem år nu, jag har även har bott och jobbat i Thailand nästan 12månader (inom IT). Nu har vi bestämt oss att bo i Sverige.
       
      Vi har läst Migrationsverket website och lämnar in våran ansökan snart. Men där finns en grej som vi undrar om. När man gör en ansökan, så tar det upp till ett år att få svar. Men istället att vänta, kan min sambo ansöka om turist visum för tre månader trots att vi ansökte familjvisum?
       
       Alla hjälp ska uppskattas
       
      mvh
    • Dempa
      By Dempa
      Planerar att ta en paus i livet och säga upp mig från nuvarande jobb. Efter uppsägning och uppsägningstid planerar vi att tillbringa ca 6 månader i Thailand. Min tanke var att ansöka om ett Multiple Entry Tourist Visa men ser på ambassadens hemsida att det visumet inte är sökbart som arbetslös. Frågan är om det är ett absolut måste med ett anställningsbevis eller om bevis på en god ekonomi räcker? Någon som varit i samma situation?
       
      /D
    • thaiola
      By thaiola
      detta hände mig nu den 25/9-17 på IMMig. i NAN
      I mars-17 fick jag 1 års visa med Thai-Fru då skrev dom visat till september när mitt pass går ut och inget mera . 
      kommer till IMMG i september med det nya svenska passet och vill overfora resten av visat till nya passet , men ack nej , mitt visum är SLUT , punkt slut . så jag måste soka ett nytt visum på stort har 2 dagar på mig men det ordnade sig .
      dom sa att dom slutat med att overfora visum till nya pass . så var vaken med detta och FRÅGA dom där ni fixar visumet
      MEN MEN detta gäller MIG och i NAN .
      kanske fungerar på ett annat ställe på andra ställen 
    • StefanJ
      By StefanJ
      Hej, vi tänkte åka till Åland 22 timmars från Stockholm.
      Det slog mig.. att sambon väntar på beslut från MIG om förlängning av hennes 2-års-visa.
      Kan det bli strul?   Har läst på VL site..  ta med ID och Pass om man är Utomnordisk.
      Tänkte om detta med att vänta på förlängning, kan det strula till det?
      Eller så oroar jag mig i onödan, att dom bara kollar att man har svenskt ID-kort, även om man är Thai.
      Tacksam för svar.
      mvh Stefan J
    • Amru
      By Amru
      Intressant läsning för Er som är bosatta i Thailand med sambos, fru eller barn som har uppehållstillstånd i Sverige, detta kan bli återkallat vid längre vistelser utomlands! Jag kopierade direkt från Migrationsverkets hemsida så jag tar inte åt mig någon ära för detta MVH Amru
       
      Tidsbegränsat eller permanent uppehållstillstånd
      Ett uppehållstillstånd kan vara tidsbegränsat, vilket innebär att man får stanna i Sverige en begränsad tid. Vill du stanna i Sverige efter att tillståndet slutar att gälla ska du ansöka om förlängning. Det är viktigt att ansöka innan tillståndet slutar gälla.
      Ett tillstånd kan också vara utan tidsbegränsning, ett så kallat permanent uppehållstillstånd. Det innebär att du har rätt att bo och arbeta i Sverige under obegränsad tid.
      Som bevis för ditt uppehållstillstånd får du ett uppehållstillståndskort. Om du har ett tidbegränsat uppehållstillstånd är kortet giltigt lika länge som tillståndet. Om du har permanent uppehållstillstånd gäller kortet i fem år. Därefter behöver du ett nytt kort.
      När du reser behöver du visa upp kortet tillsammans med ett giltigt pass.
      Du kan läsa på ditt beslut och uppehållstillståndskortet om du har ett tidsbegränsat eller permanent uppehållstillstånd.
      Läs mer om uppehållstillståndskort.
      Resa med tidsbegränsat uppehållstillstånd
      Om du har ett tidsbegränsat uppehållstillstånd och lämnar Sverige kan du resa tillbaka så länge tillståndet är giltigt. Om du har lämnat Sverige bör du kontakta en svensk ambassad eller generalkonsulat för att kontrollera att ditt tillstånd fortfarande är giltigt.
      Om ditt uppehållstillstånd slutat gälla
      Om ditt tillstånd inte längre är giltigt ska du ansöka om ett nytt om du vill resa tillbaka till Sverige. Du ansöker ifrån det land du bor i och tillståndet ska vara klart innan du reser till Sverige.
      Uppehållstillstånd för att bo med någon i Sverige
      Uppehållstillstånd för studier
      Uppehållstillstånd för arbete
      Resa med permanent uppehållstillstånd
      Om du har permanent uppehållstillstånd kan du vara borta från Sverige i upp till ett år och behålla ditt uppehållstillstånd. Om du är borta längre eller om du planerar att bosätta dig i ett annat land kan Migrationsverket återkalla ditt uppehållstillstånd. Om du däremot gör en anmälan om att få behålla ditt permanenta uppehållstillstånd kan du vara borta från Sverige i upp till två år. Din anmälan ska ha kommit in till Migrationsverket senast en vecka innan du flyttar till ett annat land. Om du inte bosätter dig i Sverige på nytt efter två år kan ditt uppehållstillstånd komma att återkallas.
      Anmäl om att få behålla ditt permanenta uppehållstillstånd
      För att anmäla om att få behålla ditt permanenta uppehållstillstånd fyller du i blanketten Anmälan om att få behålla permanent uppehållstillstånd, nr 186011. Skicka blanketten till migrationsverket@migrationsverket.se eller till Migrationsverket, 601 70 Norrköping. Din anmälan ska ha kommit in till Migrationsverket senast en vecka innan du flyttar till ett annat land. Om din resa blir inställd ska du meddela Migrationsverket om detta senast den dagen du först hade tänkt resa.
      Anmälan om att få behålla permanent uppehållstillstånd, blankett nr 186011 (på svenska)
      Notification of desire to retain permanent residence permit, form no. 187011 (på engelska)
      Om ditt uppehållstillstånd slutat gälla
      Om ditt tillstånd inte längre är giltigt ska du ansöka om ett nytt om du vill resa tillbaka till Sverige. Du ansöker på en svensk ambassad eller generalkonsulat i det land du bor och tillståndet ska vara klart innan du reser till Sverige.
      Om du tidigare har haft permanent uppehållstillstånd och ansöker om uppehållstillstånd på nytt för att du tidigare har bott i Sverige tittar Migrationsverket på vilken anknytning du har till Sverige. Migrationsverket tittar också på hur länge du har bott i Sverige och hur länge du har bott i något annat land. Kontakta den svenska ambassaden eller generalkonsulatet för mer information om hur du ansöker och vad som gäller om du tidigare har haft permanent uppehållstillstånd.
        Sidan senast uppdaterad: 2016-06-09
NYTT INNEHÅLL


×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy policy