viking39 Inlagd December 25, 2008 Dela Inlagd December 25, 2008 Köpte en rikskokare på Clasohlson men de verkar inte funka något vidare till 1 dl ris står de 2 dl på paketet men slog i 3 dl .Riset blir ändå inte färdigkokt kanske krävs ändå mer vatten o sen blir riset lite brännt någon som vet kanske finns de nån "riskock" här Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
GammalDansken Inlagd December 25, 2008 Dela Inlagd December 25, 2008 QuoteKöpte en rikskokare på Clasohlson men de verkar inte funka något vidare till 1 dl ris står de 2 dl på paketet men slog i 3 dl .Riset blir ändå inte färdigkokt kanske krävs ändå mer vatten o sen blir riset lite brännt någon som vet kanske finns de nån "riskock" här 1:2, säger fru GD 1 dl ris 2 dl vatten Inte från Clas Ohlsson visserligen, men ändå /GD Those who can write have a lot to learn from those bright enough not to Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
viking39 Inlagd December 25, 2008 Trådstartare Dela Inlagd December 25, 2008 Quote1:2, säger fru GD 1 dl ris 2 dl vatten Inte från Clas Ohlsson visserligen, men ändå /GD Funkar inte har provat 1:3 också ju men de verkar koka bort för fort vattnet Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Soengsang Inlagd December 25, 2008 Dela Inlagd December 25, 2008 http://www.migrationsverket.se/ http://www.saveflights.com/ Enkelt så slipper du bry dig. Det är helt ok att ha en annan åsikt än mig, jag kan inte tvinga DIG att ha rätt! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
GammalDansken Inlagd December 25, 2008 Dela Inlagd December 25, 2008 QuoteFunkar inte har provat 1:3 också ju men de verkar koka bort för fort vattnet Då får du nog fråga Clas Ohlsson himself. Finns ju inga justeringsmöjligheter på apparaten /GD Those who can write have a lot to learn from those bright enough not to Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
viking39 Inlagd December 25, 2008 Trådstartare Dela Inlagd December 25, 2008 Quote http://www.migrationsverket.se/ http://www.saveflights.com/ Enkelt så slipper du bry dig. Hyggligt att du bjuder på resa Finns riktiga hedesknyfflar här Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
chiangmaithai Inlagd December 25, 2008 Dela Inlagd December 25, 2008 haha Jag har också en riskokare från clas ohlson, köpte den när tjejen kom hit i somras, men hon gillade den inte, riset blev inte bra tyckte hon och som du också skrev så blev det bränt i botten så nu när hon kommer hit på UT så sa hon att hon ska köpa en riktig riskokare och ta med, jag asgarvade åt henne när hon sa att hon skulle ta med en från Thailand så vi får se om hon gör det, hehe Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Soengsang Inlagd December 25, 2008 Dela Inlagd December 25, 2008 Elgiganten Coop mfl har numera ett bra sortiment av riskokare, exakt samma maskiner man kan finna på tex Tesco. Vi har en modell där hon kan ångkoka konjau samt koka vanligt ris. Tror vi köpte den på Coop eller Maxi. Det är helt ok att ha en annan åsikt än mig, jag kan inte tvinga DIG att ha rätt! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Babysnake Inlagd December 25, 2008 Dela Inlagd December 25, 2008 Tjenixen Varför inte köpa en på plats i Thailand Och ska du koka fullkornsris får du köpa en kokare för det. Vill du bli på trycket får du köpa en tryckkokare. Snake Bättre ringla än vingla. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Herr Chang Inlagd December 25, 2008 Dela Inlagd December 25, 2008 Jaså... Vi köpte riskokare på Clas Ohlson i Göteborg, och fru Chang är fem år senare fortfarande mycket nöjd med denna apparat. Märke TEFAL, "Automatic Rice Cooker, Classic 2.0 l". Herr Chang har talat. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
erik-sson Inlagd December 25, 2008 Dela Inlagd December 25, 2008 Kunde inte låta bli Oftast är det INTE fel på produkterna utan det är felakting användande Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Guest Gurkan21 Inlagd December 25, 2008 Dela Inlagd December 25, 2008 QuoteElgiganten Coop mfl har numera ett bra sortiment av riskokare, exakt samma maskiner man kan finna på tex Tesco. Vi har en modell där hon kan ångkoka konjau samt koka vanligt ris. Tror vi köpte den på Coop eller Maxi. Ursäkta,men vad är konjau för något? Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
clas391 Inlagd December 25, 2008 Dela Inlagd December 25, 2008 Stavning av thaiord kan vara vanskligt, tomurdoc skriver troligen som han hör ordet, andra skriver kunnijau, men alla som lyssnat till en issantjej vet att det betyder, klibbigt ris, som man kan knåda med händerna, äta som det är, eller blanda med mango och njut. Nästa gång du kommer till los skall du gå in på en restaurang och beställa en stor skål med kinnijau. Tänk vad lite stavfel kan ställa till det En chang är alltid en chang om än i ett sprucket glas Våga vägra fesbok Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
viking39 Inlagd December 26, 2008 Trådstartare Dela Inlagd December 26, 2008 Quote Kunde inte låta bli Oftast är det INTE fel på produkterna utan det är felakting användande Finns inte mångasätt o koka på mer än följa bruksanvisningen i manualen 1 dl ris 2 dl vatten kokade jasminris blir ändå värre än fullkornsris varning för denna skiten från Clasohlson http://www.clasohlso...spx?id=21569801 Ska åka dit o begära pengarna tillbaka Vattnet kokar bort för fort riset blir inte färdigt locket hänger o skakar o de bubblar vatten på sidorna riset blir bränt vill ju ha kokt ris inte stekt Riskokare.JPG Riskokare.JPG Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Acker Inlagd December 26, 2008 Dela Inlagd December 26, 2008 Riskokare av den modell du köpt på Clas Ohlson är den vanligaste modellen i Sverige. Av dom jag tittat på så verkar de flesta vara i stort sett likadana. Gjorda av samma tillverkare. Speciellt bra är dom inte heller. Är inte själva funktionen dålig så har "non-stick" beläggningen flagnat av efter ett tag. Nej, dessa är mest skit. Satsa hellre på en modernare maskin av typ denna: Mycket bättre. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
viking39 Inlagd December 26, 2008 Trådstartare Dela Inlagd December 26, 2008 Quote Riskokare av den modell du köpt på Clas Ohlson är den vanligaste modellen i Sverige. Av dom jag tittat på så verkar de flesta vara i stort sett likadana. Gjorda av samma tillverkare. Speciellt bra är dom inte heller. Är inte själva funktionen dålig så har "non-stick" beläggningen flagnat av efter ett tag. Nej, dessa är mest skit. Satsa hellre på en modernare maskin av typ denna: Mycket bättre. Och var hittar jag denna moderna maskin ?? Ser ut som en panasonic kanske får ta en tur till Thailand snart igen där kan dom ju inte sälja några dåliga riskokare vore ju som o sälja alkoholfritt öl på krogen i Sverige Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Acker Inlagd December 26, 2008 Dela Inlagd December 26, 2008 Du får titta i Asien-affärer om du ska hitta dom i Sverige. Dessa säljs inte av Panasonic i Europa. Hade tur att hitta min Thaitillverade Panasonic i en Asien-butik. Tyvärr tog dom inte in fler sen så fick skicka bud från Thailand när min mor ville ha en ny. Så kolla i Thailand nästa gång! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
oldthaimer Inlagd December 29, 2008 Dela Inlagd December 29, 2008 Hej. Fullkornsris, som frågan ursprungligen gällde har jag inte testat i min maskin, men jag kokar ofta vanligt ris i densamma. Alltid med utmärkt resultat. Dock ett par reflektioner: 1. Var noga med att skölja riset noga före kokning. Häll riset i en sil och spola noga, kanske en minut eller så. Utan sköljning skummer det så att maskinen kokar över. 2. Jag brukar alltid koka ris till minst 4 personer. Kanske kan det vara så att 1 dl ris i en stor kokare blir "FÖR" bra (?) Min lilla kokare fungerar alldeles utmärkt, jag är både nöjd med pris och funktion. Den kostade 129 Kr på IKEA... Mvh /oldThaimer Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
viking39 Inlagd December 29, 2008 Trådstartare Dela Inlagd December 29, 2008 QuoteHej. Fullkornsris, som frågan ursprungligen gällde har jag inte testat i min maskin, men jag kokar ofta vanligt ris i densamma. Alltid med utmärkt resultat. Dock ett par reflektioner: 1. Var noga med att skölja riset noga före kokning. Häll riset i en sil och spola noga, kanske en minut eller så. Utan sköljning skummer det så att maskinen kokar över. 2. Jag brukar alltid koka ris till minst 4 personer. Kanske kan det vara så att 1 dl ris i en stor kokare blir "FÖR" bra (?) Min lilla kokare fungerar alldeles utmärkt, jag är både nöjd med pris och funktion. Den kostade 129 Kr på IKEA... Mvh /oldThaimer Synd att dom inte har denna lilla riskokare på sin hemsida Ikea kanske den utgått ur sortimentet Vad heter den och hur stor är den ? Då jag är ensam eller har max en matgäst behöver jag ju inte en riskokare för att koka ris till ett helt fofbollslag Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Micke031 Inlagd December 29, 2008 Dela Inlagd December 29, 2008 Min fru kokar fullkornsris i våran riskokare med bra resultat. Men det är en märket Tefal och i den kan hon koka det riset på samma sätt som hon kokar vanligt ris. Det lönar sig att betala lite mer för känt märke än att köpa billig "noname" modell Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
King kong Inlagd December 29, 2008 Dela Inlagd December 29, 2008 Denna kör vi med.HD4702.jpg HD4702.jpg "10 4 bend over and out " Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Swemag Inlagd December 29, 2008 Dela Inlagd December 29, 2008 Det spelar inte så stor roll vilken riskokare man använder, även en billig kan vara hyfsat bra. Vi kokar mycket basmatiråris i vår kokare - en jag köpte i Thailand för några år sedan. Lite mindre vatten än 50/50 duger. För mycket vatten och det blir gröt, för lite och det blir inte färdigt. Hade för övrigt GI vänligt råris till middagen igår.http://tabberaset.bl...-p-riktigt.html Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Nypan Inlagd December 29, 2008 Dela Inlagd December 29, 2008 Här finns det fina riskokare http://www.netonnet.se/ Flera att välja på funkar utmärkt, rätt mängd ris till rätt mängd vatten, använd INTE eftervärmen kan gör det riset du sparar lite torrt "Nypan" Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Nypan Inlagd December 29, 2008 Dela Inlagd December 29, 2008 http://www.netonnet.se/ "Nypan" Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Herr Chang Inlagd December 29, 2008 Dela Inlagd December 29, 2008 En intressant diskussion om riskokare och konsten hur man använder dom. Men jag måste ändå fråga om det inte är någon som lärt sin thaidam hur man kokar potatis? Jag får bekänna att till syvende och sist kommer jag alltid att föredra potatis som en del av en måltid. Ris kan ju vara gott ibland som omväxling. Men som huvudföda? Nej tack. Möjligen i Thailand där potatisen enligt min mening smakar fel. Inget går upp mot svensk färskpotatis! Herr Chang har talat. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Recommended Posts
Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.
Du måste vara medlem för att kommentera på forumet
Registrera dig
Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!
Registrera dig på forumetLogga in
Har du redan ett medlemskap? Logga in här.
Logga in nu