Jump to content
IGNORERAD

Saltade jordgubbar... gott eller äckligt?


noBuzz

Salt i stället för socker på frukten?  

31 röster

  1. 1. Salt i stället för socker på frukten?

    • Gott
      9
    • Äckligt
      20
    • Same same
      2


Recommended Posts

Har varit ute och handlat och hittade jordgubbar som såg smarriga ut.

Kommer hem och sätter mig och kollar in MPR och har glömt bort jordgubbarna.

Nyss kom fröken och serverade jordgubbarna jättefint nysaltade på en tallrik.  :ledsen:

Vågar inte säga något eftersom minnet av mormor när jag var liten lever kvar.

Mormor tag salt istället för socker när hon lagade pannkakor och när jag inte ville äta dem

gav hon mig så mycket smisk på rumpan att soppsleven i trä gick sönder. :)

Socker på kokt potatis funkar ju av någon underlig anledning.. men salt på frukt?

Vad tycker ni? Gott eller äckligt?

Link to comment
Dela på andra sajter

Ibland blir det en smakupplevelse med nån slags "dubbel-negation" och smakar ganska gott faktiskt.

Men bara för vissa frukter, t.ex. ananas.

Link to comment
Dela på andra sajter

Guest Gurkan21

Socker på kokt potatis...det låter ju inte så gott direkt.då tror jag att

saltade gubbar är betydligt godare :tommy:

Link to comment
Dela på andra sajter

Quote

Har varit ute och handlat och hittade jordgubbar som såg smarriga ut.

Kommer hem och sätter mig och kollar in MPR och har glömt bort jordgubbarna.

Nyss kom fröken och serverade jordgubbarna jättefint nysaltade på en tallrik.  :ledsen:

Vågar inte säga något eftersom minnet av mormor när jag var liten lever kvar.

Mormor tag salt istället för socker när hon lagade pannkakor och när jag inte ville äta dem

gav hon mig så mycket smisk på rumpan att soppsleven i trä gick sönder. :)

Socker på kokt potatis funkar ju av någon underlig anledning.. men salt på frukt?

Vad tycker ni? Gott eller äckligt?

Salt på rotfrukter och grönsaker överlag är normalt sett gott tycker de flesta människor.

Typ på potatis, morötter, broccoli, tomater, gurka m.m

Men på frukt.. Näää fy f-n !  :bag:

Mvh Greven

Link to comment
Dela på andra sajter

Guest jing jing

Quote

Har varit ute och handlat och hittade jordgubbar som såg smarriga ut.

Kommer hem och sätter mig och kollar in MPR och har glömt bort jordgubbarna.

Nyss kom fröken och serverade jordgubbarna jättefint nysaltade på en tallrik.  :ledsen:

Vågar inte säga något eftersom minnet av mormor när jag var liten lever kvar.

Mormor tag salt istället för socker när hon lagade pannkakor och när jag inte ville äta dem

gav hon mig så mycket smisk på rumpan att soppsleven i trä gick sönder. :)

Socker på kokt potatis funkar ju av någon underlig anledning.. men salt på frukt?

Vad tycker ni? Gott eller äckligt?

HAHAHA jag visste det!

Har hela tiden misstänkt att buzzen haft en tråkig uppväxt. Nu när han själva öppnar upp sig och släpper ut sina demoner, så klarnar bilden, och ur diset skymtar en liten förtryckt pojke som står med brallorna nere, röd om stjärten efter mormors bannor. Stackare! Jag tycker synd om dig, och om du vill prata ut så finns jag här för dig.

Sorry.. missade att man skall inte strö salt på sår, eller jordgubbar.

Link to comment
Dela på andra sajter

Aah... salt på jordgubbar? Ja, varför inte, tål att provas.

Salt på ananas tycker i varje fall jag är gott! Om det är varmt ute, typ i Thailand ;-)

Herr Chang har talat.

Link to comment
Dela på andra sajter

Funkar på riktigt söt frukt, speciellt när det är varmt ute. På Filippinerna har jag blivit serverad ananas och mogen mango med salt, och det är riktigt gott. Till sommaren kanske man ska testa saltade päron?

Frugans böjelse för ärkesur frukt serverad med salt, delar jag däremot inte.

På jordgubbar kan jag tänka mig att det ska vara någon söt sort för att det ska funka.

Link to comment
Dela på andra sajter

Hej.

Det finns ju nån sur frukt i Thailand som dom saltar.  Det tycker jag uppväger det sura, :great:   men att salt kan få

sött att smaka bättre eller mer kulinariskt.  Det vill elller vågar jag inte prova.  :nono:

MVH BanFang

Link to comment
Dela på andra sajter

Quote

HAHAHA jag visste det!

Har hela tiden misstänkt att buzzen haft en tråkig uppväxt. Nu när han själva öppnar upp sig och släpper ut sina demoner, så klarnar bilden, och ur diset skymtar en liten förtryckt pojke som står med brallorna nere, röd om stjärten efter mormors bannor. Stackare! Jag tycker synd om dig, och om du vill prata ut så finns jag här för dig.

Sorry.. missade att man skall inte strö salt på sår, eller jordgubbar.

Ingen fara kompis.. jag är inte så rädd för smisk.

Har både fått och gett min beskärda del och lider inte av det längre. :)

(lider mer av saltade jordgubbar)

Och därför räds jag inte svartbuskiga busschafförer heller. :)

Lycka till med mardrömmarna.. :)

Natti natti.

Link to comment
Dela på andra sajter

Salt på ananasen känns numera som en självklarhet när man är nere i Thailand. Har däremot aldrig provat det i Sverige. Kan tänka mej att

salt kan funka även på jordgubbar efter en tids tillvänjning. Är man inte förvarnad, vilket Buzzen måhända ej var, förstår jag om

smakupplevelsen kanske inte var så angenäm. :surprised:

"People are strange. They are constantly angered by trivial things, but on a major matter like totally wasting their lives,they hardly seem to notice." -  Charles Bukowski

 
Link to comment
Dela på andra sajter

frukten är väl bara till för att de skall få ett intag av salt. själv så spetsar jag dricksvattnet med salt samt saltar

thaimaten. altt för att motverka saltbrist.

Link to comment
Dela på andra sajter

Gubbar i Chiang Mai + salt + socker + chili = GOTT!  :heat:

Om du ar i Svedala prova med lite reducerad balsamico ( lite socker ) och farsk basilika!

Perverst gott!  :crazy:

Eller, varfor inte med socker och farsk pressad lime jus.

Mvh

Kimmo

You take the blue pill – the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe.

You take the red pill – you stay in Wonderland and I show you how deep the rabbit-hole goes.

Link to comment
Dela på andra sajter

Nja, nu blir det ju lite fel när kreti & pleti skall te att göra diverse kryddningar av frukter.

Den enda smakförstärkaren som skall användas på frukt är Piff allkrydda.

[move]Al Arne[/move]

Link to comment
Dela på andra sajter

Jordgubbar med citron har jag ätit i Italien, smakade gott. Har även provat jordgubbar och svartpeppar, helt okej det med.

Smaklig spis

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

×
×
×
  • Skapa ny...