Jump to content
IGNORERAD

Lop buri - apornas stad


Kim

Recommended Posts

Lop buri som är en gammal stad med många ruiner, däribland ett kungapalats från 1600-talet omtalas ofta som "apornas stad" i reklamslogans från staden själv. Det beror på dom hundratals aporna som håller till mitt i staden vid den khmerstyle-ruin som blivit en symbol för själva staden Lop buri.

Vi bodde i staden en natt för ett par dgr sedan och frugan, som "hatar" apor, ville absolut inte stanna till vid just denna ruin eftersom det vid våra tidigare bilpassager hoppat upp en massa apor på bilflaket när vi stod och väntade på grönt ljus och då frugan frenetiskt bankat på bakrutan för att dom inte skulle hinna ta hennes i Rayong inköpta, torkade, illaluktande bläckfiskar som låg där.

Dom klarade dock våra passager eftersom aporna mycket väl visste att dom var tvungna att hoppa av bilen när trafiken började röra sig vid grönt ljus.

Jag insisterade dock på att få fotografera lite vid ruinen som blivit stadens symbol samt visa grabben aporna på lite närmare håll så innan vi åkte därifrån så parkerade jag på motstående sida av gatan, tog sonen och kameran och gick över gatan till ruinen och aporna medan frugan satt kvar instängd i bilen, rädd för aporna som hon var.

Men när hon sett att jag och sonen stod intill en massa apor en lång stund utan att dom anföll så tog hon mod till sig och klev ur bilen och kom över gatan till oss.

Bra, då kunde jag gå runt ruinen med apor själv och ta mina bilder utan att behöva bära på sonen samtidigt.  :great:

Och när jag var klar med det så såg det ut så här när jag återvände mot ingången till stället.

lopburi2.jpg

Och åt andra hållet, mot ruinen såg det ut så här.

lopburi3.jpg

Grabben tyckte aporna var jätteroliga och han matade dom med solrosfrön tills två av dom hoppade upp på  hans ryg och hängde sig fast. Då var det inte lika roligt längre. :)

På mig hoppade dom upp på ryggen åtminstone tre ggr när jag böjde mig ner för att ta ett fotografi, men jag brydde mig inte desto mer om det. Har dock för mig att min adminkompis P3 har blivit biten av aporna på just detta ställe?  :yes:

Tillbaka till bilen så kom det dock fram en tuktukgubbe med slangbella i högsta hugg och sa att aporna rivit ut det vi hade på flaket vilket givetvis viosade sig vara frugans proppfulla stora påse med torkad bläckfisk från Rayong.  :na:

Dom låg utspridda över hela flaket trots att tuktukföraren hade schasat iväg aporna med slangbellan. Och värst av allt, dom två påsarna med "pla wan" var helt borta. ha ha

Dessutom hade dom bitit sönder en massa leksaker som grabben hade i en påse på flaket. Apor är jävligt snabb i handling, leksakslastbilarna var sönderbitna och utan hjul. :)

Apornas stad, Lop buri alltså!

Ge dem du älskar vingar att flyga, rötter att komma tillbaka till och anledningar att stanna. "Dalai Lama"

Link to comment
Dela på andra sajter

Wow.  Härliga bilder Kim, :good:   Jag ska nog ta och stanna till i Lop Buri, har ju passerat förbi otaliga ggr.

"Synd" om frugan som blav av med godsakerna  :spiteful:

Ha en forstatt trevlig vistelse.  MVH

                                                BanFang.

Link to comment
Dela på andra sajter

:whistle: Vart i Lop Buri för nåt år sedan med frugan och några vänner.Blev kurtiserad av en ap madam som satte sig i knäet på maj i 10 minuter..det gillade ente aphannen som bet mig i armen till tack  :D
Link to comment
Dela på andra sajter

Quote

Har ni tips på Hotel i LopBuri, tänkte ta tåget i dit i januari från Ayuttahaya.

:wai:

Mvh.Plätt

Jag och hotellnamn... hmmm... det vi tog in på hette något med "residence" i namnet i alla fall. Lop buri Residence hotel kanske?

Vi valde jätterummet dom hade för 1200 baht (se bild nedan som bara visar halva rummet) av luxuösa skäl men det var egentligen inte nödvändigt eftersom standardrummen för 600 var riktigt fina. Frukost för två samt pool (som vi aldrig nyttjade) ingår. Ett typiskt kineshotell, men riktigt prisvärt trots detta.  :good:

lopburihotel1.jpg

Och här en bild av hur ap-ruinen tar sig ut i sin helhet. Järnvägsspåret passerar för övrigt alldeles intill.

lopburi1-1.jpg

Ge dem du älskar vingar att flyga, rötter att komma tillbaka till och anledningar att stanna. "Dalai Lama"

Link to comment
Dela på andra sajter

Quote

http://lopburi-inn-resort.th66.com/

Kan det vara det ? annars såg detta ut att vara trevligt oxå pga. barn med på 4 resp. 11 år

Mvh.Plätt

Nej, Lop buri Inn passerade vi också men var aldrig in och tittade på rummen eftersom det däringa Residence låg något närmare centrum. Tror dock inte du behöver boka i förväg på något av ställena, ta bara en tuktuk dit och titta på rummen innan ni bestämmer er. Tuktukchaufförerna hittar förstås till alla hotell i Lop buri och kanske eventuellt har något ännu bättre tips.

Ge dem du älskar vingar att flyga, rötter att komma tillbaka till och anledningar att stanna. "Dalai Lama"

Link to comment
Dela på andra sajter

Quote

Tack Kim!

Det löser sig bara man kommer till 1/1-2552

Ha det bra i värmen

Mvh.Plätt

:wai:

Kommer ihåg att dom på det däringa "residence" stället även hade connecting rooms, så att du kunde kombinera antingen ett 1200 bahts rum med ett 600 bahts eller ett 600 med ett 600. Fanns mellandörrar på vissa rum. Så det kan nog vara stället för er. Poolen såg också fin ut från parkeringsvyn i alla fall, var aldrig fram och tittade närmare.

Får väl passa på att bjuda på ytterligare en Lop buri-vy när jag ändå skriver i tråden. Det Lop buri är känt för hos dom flesta thailändare är dom många solrosfälten som finns under viss tid av året. Tyvärr så verkar vissa av solrosfarmerna numer ha gått över till att odla "oy", dvs sockerrör. För på den "solroskarta" vi blev tilldelad av turistmyndigheten så hittade vi bara sockerrör på många farmer där det på kartan var utmärkt med solrosfält.

Fast körde man in på småvägarna i rätt områden så kunde man hitta fantastiskt stora solrosfält där man fick vara ensam om att plåta, till skillnad mot dom för turister iordningsställda fälten som, speciellt under helgdagen kungens födelsedag, var smockfulla av Bangkokturister som skulle ta bilder av varandra bland solrosorna. :)

lopburi2-1.jpg

Ge dem du älskar vingar att flyga, rötter att komma tillbaka till och anledningar att stanna. "Dalai Lama"

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

×
×
×
  • Skapa ny...