Jump to content
IGNORERAD

Bangkok årets populäraste stad.


Guest Isan Lover

Recommended Posts

Guest Isan Lover

Hej

 

Enligt en undersökning utförd av Mastercard utsågs Bangkok till årets populäraste stad och två blev London http://www.vk.se/884324/thailandsk-stad-arets-popularaste.

 

 

 

 

bangkok-790x444.jpg?1371027609  

Shutterstock.com Allt fler väntas ta sig till Bangkok.

Thailändsk stad årets populäraste
 
Publicerad 12 juni 2013 kl 09.00 , Uppdaterad 12 juni 2013 kl 09.00

Vilken stad kommer att locka flest turister under 2013? En ny undersökning förutspår att den ligger i Thailand.

 

Det är varken Paris, New York eller London som får flest besökare i år. Åtminstone inte enligt en ny undersökning av Mastercard, som jämför 132 destinationer i hela världen. Där tippar man Bangkok som årets mest eftertraktade turiststad, och förutspår att 15,98 miljoner besökare kommer att hitta dit. London tippas komma strax därpå, med 15,96 miljoner, skriver tidningen Daily Mail.

I år är första året som en asiatisk stad har tagit sig in på listan. Bangkoks besöksantal har växt med hela 18 procent under 2011 och 2012 och 9,8 procent under 2013. De flesta turister som reser till Bangkok kommer från Singapore, Tokyo, Hong Kong, Kuala Lumpur och Seoul.

Paris backar

Städerna med den mest kraftiga tillväxten inom turism är Bangkok, Istanbul och Dubai. Andra platser i topp tio är Kuala Lumpur, Hong Kong och Barcelona. Men fortsätter utvecklingen som under de senaste åren kommer Istanbul att gå förbi både Singapore, New York och Paris i antal internationella gäster till 2016.

Paris hamnade nu på tredje plats i väntat besöksantal. Men staden backar, den enda som gör det i årets topp tjugo. Sammanlagt väntas 0,7 procent färre besökare dit i år.

Ann Cairns på Mastercards internationella avdelning kommenterar:

– Med dominansen av Asien och Stilla havet-regionen speglar årets index den balansomfördelning som vi sker i världen, till stor del på grund av nya, kommande marknader.

 

Mvh isan lover

 

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...