Jump to content
IGNORERAD

Vad gör du JUST nu? Bildtråd.


mamma bäng fan pappa käng

Recommended Posts

14 timmar sedan, skrev Kötthandlarn:

 

Min käre vän (undrar hur många år det är sedan det var när vi träffades första gången i Sundsvall? (men det vill man väl inte veta för då förstår man att man inte är ngn ungdom längre :giggle:)...........

 

Jo, efter snart 30 år i branschen kanske man kan kallas köttproffs men när det kommer till matlagning tycker jag att jag är kass......

Speciellt när det gäller köttbullar, som kanske är min favvorätt "all time"........

 

Kan nog räkna på två händer hur många gånger jag har lagat detta sedan jag flyttade hemifrån.......

 

Idag gick det dock jäkligt bra och jag är oerhört nöjd med det........:thumbsup:

 

Mitt personliga tips är dock att vara sparsmakad med ströbröd (hade inget i mina).......

 

Till 2,5 kg färs hade jag två stora rivna gula lökar (kanske skulle haft lite till), två ägg, en skvätt oxfond och lite soja samt lite grädde men det som jag tycker gör en bra köttbulle är att blanda i senap :nyam:........

Dijon är gött men idag hade jag Johnnys grovstarka och det var fint......

Ca. en dryg msk/kg färs........

Generöst med färskmald svartpeppar är ju ett måste......

Framförallt tycker jag att man skall börja med de fasta ingredienserna innan man blandar ner grädden.....

Tycker personligen om när det är en bra köttstruktur och lite tuggmotstånd och inte så där svampiga som man har sett att en del kockar vill ha det (efter sett deras recept på diverse websidor).....

Gegga ihop ordentligt och smaka av allt eftersom med en provstekning (eller åtta :giggle:)..........

 

Senap skulle jag dock vilja säga är den bästa smakförhöjaren men den får inte ta över och sedan är det ju det här med salt som jag är värdelös på......

Men kanske 1 tsk/kg färs?.......

 

 

14 timmar sedan, skrev Benriach:

Kryddpeppar...

 

14 timmar sedan, skrev Kötthandlarn:

Konstigt nog har det aldrig fallit mig i smaken, trots att det är en sådan "julig" krydda.......

Jag vill tycka om det eftersom det luktar så gott men det funkar liksom inte för mig......:ledsen:

 

 

12 timmar sedan, skrev wavis:

Körde mina köttbullar i kväll ,, Aldrig riva löken blir besk då enligt mor min(fin hacka o förvälla), Kokt potatis i smeten rätt så mycket o par ägg o lite ströbröd ....Kryddpeppar ja men bara i jul köttbullarna.

Prov steka o krydda med vitpeppar salt o kryddpeppar o låta smeten vila . Körde två kilo i kväll då barnen av någon anledning gillar mina köttbullar . Glömde kör med blandfärs men mager o lite worcestershire i smeten. Men ärligt talat blir de godare i mitt tycke med bara fläskfärs.

God jul på er alla 

 

2 timmar sedan, skrev thomas001:

Lite mald kryddpeppar funkar i smeten oxså, Jag har en hemlighet,i med lite ketchup!

Tackar och bockar!

Det var riktigt bra tips.

Köttbullar kan ju gå från riktigt tråkiga till helt underbara med lite rätta handlag.

Link to comment
Dela på andra sajter

15 timmar sedan, skrev Kötthandlarn:

 

Min käre vän (undrar hur många år det är sedan det var när vi träffades första gången i Sundsvall? (men det vill man väl inte veta för då förstår man att man inte är ngn ungdom längre :giggle:)...........

 

Jo, efter snart 30 år i branschen kanske man kan kallas köttproffs men när det kommer till matlagning tycker jag att jag är kass......

Speciellt när det gäller köttbullar, som kanske är min favvorätt "all time"........

 

Kan nog räkna på två händer hur många gånger jag har lagat detta sedan jag flyttade hemifrån.......

 

Idag gick det dock jäkligt bra och jag är oerhört nöjd med det........:thumbsup:

 

Mitt personliga tips är dock att vara sparsmakad med ströbröd (hade inget i mina).......

 

Till 2,5 kg färs hade jag två stora rivna gula lökar (kanske skulle haft lite till), två ägg, en skvätt oxfond och lite soja samt lite grädde men det som jag tycker gör en bra köttbulle är att blanda i senap :nyam:........

Dijon är gött men idag hade jag Johnnys grovstarka och det var fint......

Ca. en dryg msk/kg färs........

Generöst med färskmald svartpeppar är ju ett måste......

Framförallt tycker jag att man skall börja med de fasta ingredienserna innan man blandar ner grädden.....

Tycker personligen om när det är en bra köttstruktur och lite tuggmotstånd och inte så där svampiga som man har sett att en del kockar vill ha det (efter sett deras recept på diverse websidor).....

Gegga ihop ordentligt och smaka av allt eftersom med en provstekning (eller åtta :giggle:)..........

 

Senap skulle jag dock vilja säga är den bästa smakförhöjaren men den får inte ta över och sedan är det ju det här med salt som jag är värdelös på......

Men kanske 1 tsk/kg färs?.......

 

Det kan jag svara på min kära vän 😄

Det var i Juli 2013 bara något år sedan så mycket äldre har vi ju inte blivit 😉

 

Tyckte utsikten från Norra berget var fin.

DSC_6287-Redigera.thumb.jpg.f051fd4bc4a06cbfd8b0e7b7d30b0558.jpg

 

Dåligt med party bilder. Tur det kanske!

DSC_6246-2-Redigera.thumb.jpg.d9dfe711770a4ccc4511ce4fbc1eec30.jpg

 

En tur till Höga Kust bron också vart det.

DSC_6205-Redigera.thumb.jpg.a0898459035f3495c21ea869de76e313.jpg

Link to comment
Dela på andra sajter

13 timmar sedan, skrev wavis:

Körde mina köttbullar i kväll ,, Aldrig riva löken blir besk då enligt mor min(fin hacka o förvälla), Kokt potatis i smeten rätt så mycket o par ägg o lite ströbröd ....Kryddpeppar ja men bara i jul köttbullarna.

Prov steka o krydda med vitpeppar salt o kryddpeppar o låta smeten vila . Körde två kilo i kväll då barnen av någon anledning gillar mina köttbullar . Glömde kör med blandfärs men mager o lite worcestershire i smeten. Men ärligt talat blir de godare i mitt tycke med bara fläskfärs.

God jul på er alla 

Ett litet tips

lök blir mildare av att ligga skivad i isvatten en stund. 

eller tina fryst lök.

 

 

Ändrades av Alarik

 

Link to comment
Dela på andra sajter

Kötthandlarn
38 minuter sedan, skrev Alarik:

Ett litet tips

lök blir mildare av att ligga skivad i isvatten en stund. 

eller tina fryst lök.

 

 

Bryna löken blir jäkligt gött också......

Det finns ingen dag som är så dålig att den inte kan bli sämre!

Livet är bara ett väntrum på döden!

Det är aldrig försent att ge upp!

Ett försök är det första steget till ett misslyckande!

 

Link to comment
Dela på andra sajter

Kötthandlarn
46 minuter sedan, skrev Rillex:

Det kan jag svara på min kära vän 😄

Det var i Juli 2013 bara något år sedan så mycket äldre har vi ju inte blivit 😉

 

Tyckte utsikten från Norra berget var fin.

DSC_6287-Redigera.thumb.jpg.f051fd4bc4a06cbfd8b0e7b7d30b0558.jpg

 

Dåligt med party bilder. Tur det kanske!

DSC_6246-2-Redigera.thumb.jpg.d9dfe711770a4ccc4511ce4fbc1eec30.jpg

 

En tur till Höga Kust bron också vart det.

DSC_6205-Redigera.thumb.jpg.a0898459035f3495c21ea869de76e313.jpg

Fan, 7 år sedan alltså.......

Å inte har man blivit en dag äldre utan bara snyggare......:giggle:

Det finns ingen dag som är så dålig att den inte kan bli sämre!

Livet är bara ett väntrum på döden!

Det är aldrig försent att ge upp!

Ett försök är det första steget till ett misslyckande!

 

Link to comment
Dela på andra sajter

1 timme sedan, skrev Kötthandlarn:

utan bara snyggare.....

Torde inte vara möjligt o bli snyggare, men du har lyckats!

Arguing on the internet is like competing in the special olympics even if you win you're still a retard.
"Du är nog inte rasist, du är troligare en sasist; en svamlande arbetsskygg sexturist" @Atom

Link to comment
Dela på andra sajter

Kollar på "Lilla huset på prärien", en fantastisk nostalgitripp...

Det fanns ett Sverige innan ekomjölken...

Link to comment
Dela på andra sajter

36 minuter sedan, skrev Benriach:

Kollar på "Lilla huset på prärien", en fantastisk nostalgitripp...

WTF .... Är Beniriach och L64 samma person 😉 för det gjorde L64 också nyss på FB

 

 

Enis

"Om du inte är en elefant, försök inte bajsa som en..."

Link to comment
Dela på andra sajter

7 timmar sedan, skrev Peolito:

Mycket fint märke på muggen. Världsklass.

Nja Knappt svensk klass ens!

Link to comment
Dela på andra sajter

Kötthandlarn
4 timmar sedan, skrev hamnoi:

Torde inte vara möjligt o bli snyggare, men du har lyckats!

Va snäll du är 💙 men du kanske skulle skaffa glasögon?......:rotfl:

Men tack ändå, du är en fin människa.......:thumbsup:

Det finns ingen dag som är så dålig att den inte kan bli sämre!

Livet är bara ett väntrum på döden!

Det är aldrig försent att ge upp!

Ett försök är det första steget till ett misslyckande!

 

Link to comment
Dela på andra sajter

Kötthandlarn
2 timmar sedan, skrev Benriach:

Kollar på "Lilla huset på prärien", en fantastisk nostalgitripp...

Den skall tydligen komma i en nyinspelning läste jag i veckan....

Hon som spelade Nellie Olsen är tydligen intresserad av att spela rollen av den som spelade hennes mamma på sen tiden.. 

Det finns ingen dag som är så dålig att den inte kan bli sämre!

Livet är bara ett väntrum på döden!

Det är aldrig försent att ge upp!

Ett försök är det första steget till ett misslyckande!

 

Link to comment
Dela på andra sajter

Kötthandlarn

Hantverkar lite......

Får se hur det går i framtiden......😉

IMG_20201220_162207.thumb.jpg.82efd72c339a0c83881ba3e20166d6db.jpg

 

IMG_20201220_172613.thumb.jpg.7c7d7769fd9810f50c86d2de5d9f80ab.jpg

 

IMG_20201220_180617.thumb.jpg.927c3d824078b8135ace16f99b6d671a.jpg

Det finns ingen dag som är så dålig att den inte kan bli sämre!

Livet är bara ett väntrum på döden!

Det är aldrig försent att ge upp!

Ett försök är det första steget till ett misslyckande!

 

Link to comment
Dela på andra sajter

1 timme sedan, skrev Kötthandlarn:

Hantverkar lite......

Får se hur det går i framtiden......😉

IMG_20201220_172613.thumb.jpg.7c7d7769fd9810f50c86d2de5d9f80ab.jpg

 

 

Bra början på en lådbil.

 

Link to comment
Dela på andra sajter

Går snart ut med kikaren.

Idag finns möjlighet att kika på ett fenomen i himlen som inte inträffar ofta.

Förra gången då man hade lika bra förutsättningar som idag, var ca 800 år sedan.....

Kika åt sydväst lite ovanför horisonten. Jupiter och Saturnus bildar en "Julstjärna".

 

7.jpg.0698872a078607ae7aa99dc8d2e1e999.jpg

 

 

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/unikt-mote-mellan-jupiter-och-saturnus

 

https://www.popularastronomi.se/2020/12/jupiter-och-saturnus-bildar-en-julstjarna-den-21a-december/

 

https://www.virtualtelescope.eu/webtv/

 

https://indianexpress.com/article/trending/trending-globally/jupiter-saturn-conjunction-pictures-and-video-twitter-7113288/

 

Link to comment
Dela på andra sajter

Kötthandlarn
23 timmar sedan, skrev Alarik:

Bra början på en lådbil.

:rotfl: :rotfl: Tja, varför inte?.....:rotfl:

Men styrningen blir nog lite svår......:giggle:

Det finns ingen dag som är så dålig att den inte kan bli sämre!

Livet är bara ett väntrum på döden!

Det är aldrig försent att ge upp!

Ett försök är det första steget till ett misslyckande!

 

Link to comment
Dela på andra sajter

2 timmar sedan, skrev Kötthandlarn:

:rotfl: :rotfl: Tja, varför inte?.....:rotfl:

Men styrningen blir nog lite svår......:giggle:

Du får ta hjälp av Styrbjörn Olsson som spelade i IFK Göteborg en gång i tiden.

 

Link to comment
Dela på andra sajter

1 timme sedan, skrev Alarik:

Du får ta hjälp av Styrbjörn Olsson som spelade i IFK Göteborg en gång i tiden.

Finns inga styrbjörnar i IFK längre

Link to comment
Dela på andra sajter

1F3C9F95-84C5-43AC-90C6-943032FD7785.thumb.jpeg.36c482020bb392334cb3d57e78fb923f.jpeg

 

Så här i juletid har ni vi väl varit ut i djungeln och huggit er egen brysselkål?

 

enis

"Om du inte är en elefant, försök inte bajsa som en..."

Link to comment
Dela på andra sajter

6 timmar sedan, skrev Enis:

1F3C9F95-84C5-43AC-90C6-943032FD7785.thumb.jpeg.36c482020bb392334cb3d57e78fb923f.jpeg

 

Så här i juletid har ni vi väl varit ut i djungeln och huggit er egen brysselkål?

 

enis

Det går lika bra med rosenkål.

 

Link to comment
Dela på andra sajter

Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.

Du måste vara medlem för att kommentera på forumet

Registrera dig

Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!

Registrera dig på forumet

Logga in

Har du redan ett medlemskap? Logga in här.

Logga in nu
Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...