Jump to content
IGNORERAD

Vad gör du JUST nu? Bildtråd.


mamma bäng fan pappa käng

Recommended Posts

13 timmar sedan, skrev Stoneys:

Vad är skillnaden på den du köpt och färdig kokt? Som jag själv grilljerar? 

Typ olika senaper och diverse kryddor. 

Det är väl ganska lite skillnad på själva skinkan men om du dessutom vill ha ett kryddigt och gott "dopp i gryten" då måste du köra den själv i ugnen först.

Link to comment
Dela på andra sajter

17 timmar sedan, skrev wavis:

Var lite skeptisk till slowcooking . Men kompisen överbevisade mig i somras, Körde mycket i somras o snabb grillning ( grillyta) vid grillkvällarna blev en hit. Ska testa på julskinkan bra tips Tommy .

Griljeringen kör jag på ägg sirap mors hemmavevade senap o pudrad ströbröd, Testa gärna o typ dubbel griljera på med griljeringen en gång till i ugnen ,,,

 

11 timmar sedan, skrev JohanR:

Ett tips är att ha i lite färsk riven ingefära i griljeringen. Det tycker jag är jäkligt gott.

 

9 timmar sedan, skrev norris55:

Äggula, en söt och en grov senap, honung, lite torkad chili och maizena mjöl för att få den trögflytande, så den fastnar på skinkan 😋

Testar ett par av era tips nästa gång, kan bli både ingefära och lite chili...

 

Jag körde med att pudra den kokta skinkan med potatismjöl (hade inget Maizena hemma...), ett ägg, Dijonsenap och Johnnys sötstarka, lite honung i smeten och till sist ströbröd på toppen. Inget fel på smaken men på vidhäftningen.

 

 

5 timmar sedan, skrev lasseiudon:

Det är väl ganska lite skillnad på själva skinkan men om du dessutom vill ha ett kryddigt och gott "dopp i gryten" då måste du köra den själv i ugnen först.

Allt fett som smälte loss och alla köttsafterna låg ju kvar i vakuumpåsen, alltså påsen skinkan kom i, jag smakade på det och det var gott, men jag sparade det inte.

Blev gelé när det svalnade, skulle kanske funka som "Dopp i grytan" om man spär med lite vatten?

 

 

MVH

Ändrades av Tommy

"There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud."

Link to comment
Dela på andra sajter

5 timmar sedan, skrev Tommy:

 

 

Testar ett par av era tips nästa gång, kan bli både ingefära och lite chili...

 

Jag körde med att pudra den kokta skinkan med potatismjöl (hade inget Maizena hemma...), ett ägg, Dijonsenap och Johnnys sötstarka, lite honung i smeten och till sist ströbröd på toppen. Inget fel på smaken men på vidhäftningen.

 

 

Allt fett som smälte loss och alla köttsafterna låg ju kvar i vakuumpåsen, alltså påsen skinkan kom i, jag smakade på det och det var gott, men jag sparade det inte.

Blev gelé när det svalnade, skulle kanske funka som "Dopp i grytan" om man spär med lite vatten?

 

 

MVH

I år blir det att testa o köra skinkan i ölbryggverket 😆 ,,, Slow cooking 68 grader i femton timmar enligt kompisen som testade i fjor....😋

Link to comment
Dela på andra sajter

1 timme sedan, skrev Fredman:

Kollar lite Longtail racing. Någon som sett live? Ser kul ut.

 

Om eller när det smäller i dom hastigheterna så e det kört!

Sju år i folkskola, yes! Proud member of R 142 Ystad! Däckspojke!

Link to comment
Dela på andra sajter

13 timmar sedan, skrev audirs2:

Om eller när det smäller i dom hastigheterna så e det kört!

För att inte det skall hända så har säkert munkarna varit där och ritat krummelurer i båten..

 

Link to comment
Dela på andra sajter

 Haft främmande så nu har jag kommit igång igen med kniven det dags att avsluta fulltångkniven gjorde innerhylsan till knivbladet nu är den oljad och klar för att kläs med läder

 

1723175317_20201114(26).thumb.JPG.4ebeee832fc34029777cb9b7ce4c6c91.JPG629743016_20201114(27).thumb.JPG.eaeadbccb37973ebbdff4ffce8743885.JPG1730776350_20201114(28).thumb.JPG.1c03c632a6daea0e20387dc966ec33a3.JPG347246286_20201114(29).thumb.JPG.b5a5f90b7cfed14ef63054160d49c46d.JPG

Link to comment
Dela på andra sajter

Tittar på Uppdrag granskning på TV1. Det borde alla som anklagar SVT för att konsekvent vara vänstervridet också göra.

Det är aldrig försent att ge upp.

Link to comment
Dela på andra sajter

7 minuter sedan, skrev Fritz:

Tittar på Uppdrag granskning på TV1. Det borde alla som anklagar SVT för att konsekvent vara vänstervridet också göra.

Du får säkert svaret att det bara är vänstervridna som tittar på SVT........

Being nice is overrated - Garfield

Link to comment
Dela på andra sajter

Våffå blir man "vänster"? Menar, allt till höger om vänster e ju nassar!:lipa:

Ändrades av audirs2

Sju år i folkskola, yes! Proud member of R 142 Ystad! Däckspojke!

Link to comment
Dela på andra sajter

1 timme sedan, skrev Fritz:

Tittar på Uppdrag granskning på TV1. Det borde alla som anklagar SVT för att konsekvent vara vänstervridet också göra.

Jag såg bara delar, men det var bra och det tycker jag att Uppdrag Granskning oftast varit, de har väl aldrig hängt ut nån oskyldig?

 

Kommentaren "5 år i fängelse hade kanske kanske känts bättre än att vara med i UG"  säger en hel del.

Ändrades av Tommy

"There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud."

Link to comment
Dela på andra sajter

Förbereder kniven för att göra mallen till läderbiten, läderbiten klar för att klippas till Son inspekterar lådan som jag har sytillbehören i han hittade en liten läderbit som vart en bra leksak, nu ska lädret torka sen formar jag ovandelen av knivslidan och gör upphängaren

 

1853509376_20201114(30).thumb.JPG.499a1db7b7883abe336e9e6429c253e1.JPG1573945889_20201114(31).thumb.JPG.c770ec945b668f508e13d71e6a7bbbca.JPG213904040_20201114(32).thumb.JPG.b094aebcc7582cc020496260c16e10f1.JPG96045525_20201114(33).thumb.JPG.b24b4994d370b773762996dcc8ef8279.JPG1813091605_20201114(34).thumb.JPG.4856de70571fcdced5daf09383f2575f.JPG649712868_20201114(35).thumb.JPG.610458e9d2ff0b6ce49d11f948c26c71.JPG

Link to comment
Dela på andra sajter

11 timmar sedan, skrev Fritz:

Tittar på Uppdrag granskning på TV1. Det borde alla som anklagar SVT för att konsekvent vara vänstervridet också göra.

ja man kan ju höra med mister uppdraggransking himself

Hatar mytomaner och bidragsfuskare.

Link to comment
Dela på andra sajter

Nu börjar fulltångekniven bli färdig när färgen och lädret torkat så ska jag göra en finjustering på både kniv och slida sen skickar jag den till Sarne så den kommer ut på auktion för barnhemmet i Udon Thani 

 

714942288_20201114(36).thumb.JPG.08eb51da040f259c207fce3e714470fc.JPG1836585303_20201114(37).thumb.JPG.4a843440e3b6a0e9f362a6d4a4b3f189.JPG1464154624_20201114(38).thumb.JPG.6484558be68a3207f616da5401d58c57.JPG645843194_20201114(39).thumb.JPG.e1e7e1e998d1d2bdb463415951960635.JPG1346747382_20201114(40).thumb.JPG.3de1653985c93b935b6718d0985e7c74.JPG

Link to comment
Dela på andra sajter

1 minut sedan, skrev Tapani:

Nu börjar fulltångekniven bli färdig när färgen och lädret torkat så ska jag göra en finjustering på både kniv och slida sen skickar jag den till Sarne så den kommer ut på auktion för barnhemmet i Udon Thani 

 

714942288_20201114(36).thumb.JPG.08eb51da040f259c207fce3e714470fc.JPG1836585303_20201114(37).thumb.JPG.4a843440e3b6a0e9f362a6d4a4b3f189.JPG1464154624_20201114(38).thumb.JPG.6484558be68a3207f616da5401d58c57.JPG645843194_20201114(39).thumb.JPG.e1e7e1e998d1d2bdb463415951960635.JPG1346747382_20201114(40).thumb.JPG.3de1653985c93b935b6718d0985e7c74.JPG

Vilket stål är det i kniven?

Link to comment
Dela på andra sajter

5 minuter sedan, skrev berlitz:

Vilket stål är det i kniven?

Från en större köttkniv i rostfritt av märket Kiwi som har bra stål i sina knivar

 

78608029_20201114(1).thumb.JPG.b3d7a559d67b0a4a06b240cd593b1140.JPG1964226289_20201114(2).thumb.JPG.71ce797e5192ce7ffc8ff3d7d8449e35.JPG1379060091_20201114(4).thumb.JPG.b6619f5f150186ad029c5f41fab478f2.JPG1880450418_20201114(6).thumb.JPG.1cb65b56e103d1930d468687c6cc621a.JPG1709567160_20201114(7).thumb.JPG.18dedb7d5662c34daf779aac232597e6.JPG11886448_20201114(8).thumb.JPG.f87d9fdd26ecd1b9641c758cb9fb3b57.JPG

Link to comment
Dela på andra sajter

24 minuter sedan, skrev Tapani:

Från en större köttkniv i rostfritt av märket Kiwi som har bra stål i sina knivar

 

78608029_20201114(1).thumb.JPG.b3d7a559d67b0a4a06b240cd593b1140.JPG1964226289_20201114(2).thumb.JPG.71ce797e5192ce7ffc8ff3d7d8449e35.JPG1379060091_20201114(4).thumb.JPG.b6619f5f150186ad029c5f41fab478f2.JPG1880450418_20201114(6).thumb.JPG.1cb65b56e103d1930d468687c6cc621a.JPG1709567160_20201114(7).thumb.JPG.18dedb7d5662c34daf779aac232597e6.JPG11886448_20201114(8).thumb.JPG.f87d9fdd26ecd1b9641c758cb9fb3b57.JPG

Du gör fina knivar, mc . En fråga vill inte vara dum utan varför gör du skaften till knivarna

så där utformade, svårt för handen, skulle jag snickra eller flå en Älg inte bra eller till och

med skära limpa. Blir ju bara en snygg kniv man "hänger" på väggen inte för användning

Link to comment
Dela på andra sajter

3 minuter sedan, skrev Boa52:

Du gör fina knivar, mc . En fråga vill inte vara dum utan varför gör du skaften till knivarna

så där utformade, svårt för handen, skulle jag snickra eller flå en Älg inte bra eller till och

med skära limpa. Blir ju bara en snygg kniv man "hänger" på väggen inte för användning

Den sitter faktiskt riktigt bra i handen du har ju pekfingret i urtaget längst fram en bra brukskniv med lite stil. Har man gjort knivar i 27 år så vill man göra lite annorlunda modeller för att inte snöa in det ska ju vara roligt att göra dom lite bilder på knivar jag gjort 

https://photos.app.goo.gl/mdarQfUrH1UcvWF3A

Link to comment
Dela på andra sajter

32 minuter sedan, skrev Tapani:

Den sitter faktiskt riktigt bra i handen du har ju pekfingret i urtaget längst fram en bra brukskniv med lite stil. Har man gjort knivar i 27 år så vill man göra lite annorlunda modeller för att inte snöa in det ska ju vara roligt att göra dom lite bilder på knivar jag gjort 

https://photos.app.goo.gl/mdarQfUrH1UcvWF3A

Mycket fint hantverk,och precis som du säger. En rejäl ”fingertroil” för pekfingret.

Tror nog Boa aldrig tagit ut nåt vilt. Men vad vet jag..?

Mvh.Frazze

Link to comment
Dela på andra sajter

2 timmar sedan, skrev ftn705:

Mycket fint hantverk,och precis som du säger. En rejäl ”fingertroil” för pekfingret.

Tror nog Boa aldrig tagit ut nåt vilt. Men vad vet jag..?

Mvh.Frazze

Jag klagar inte på hans hantverk, snygga. jag har jagat i 40 år så nåt djur har jag tagit ur. Om man ska anvånda knivarna till det eller snickra vill jag ha mer än ett " finger troll" Vill ha

en stadigt handtag att hålla i så man inte slinter

Link to comment
Dela på andra sajter

Alla knivar har olika liv ,, Ta ur en Älg eller gris, vilt ,,liten vass kniv behövs inga stora dolkar ,, Flå ett vilt, själv kör jag med ett flå järn . Vid lägerelden allt i allokniven . Hemma i garaget en snickare kniv. Köket kan va känsligt ingen rör min kökskniv inte ens darlingen, Hon slänger sina köksknivar i en låda o dem får hon ha själv o hacka sönder i sin som tam kruka. 

 

 

Link to comment
Dela på andra sajter

2 timmar sedan, skrev Boa52:

Jag klagar inte på hans hantverk, snygga. jag har jagat i 40 år så nåt djur har jag tagit ur. Om man ska anvånda knivarna till det eller snickra vill jag ha mer än ett " finger troll" Vill ha

en stadigt handtag att hålla i så man inte slinter

Det där med jaktkniv/flåkniv är väldigt personligt.

Finns också ett otal varianter på temat.

Tampanis knivar tycker jag är jättefina och många av dem är rena konstverken och säkert användbara i olika sammanhang.

Men precis som du säger så är det nog inte en kniv som jag tänker mig användas vid exempelvis jakt.

 

Link to comment
Dela på andra sajter

Knivar är som fruntimmer alla gillar olika stil och tur är väl det för annars vart det tråkigt att vara knivslöjdare. Nu är kniven färdig den går med posten till Udon Thani nästa vecka för en auktion till ett barnhem där auktionen kommer även att finnas här på Maipenrai och sköts av sarne håll koll och bjud friskt så de får in en fin slant.

 

1663184102_20201114(41).thumb.JPG.8ac25f07aad95d0e57832ebff31a5d74.JPG1271022981_20201114(43).thumb.JPG.98c18b6e1361817e415043cc96f850d8.JPG1334520450_20201114(44).thumb.JPG.8db09da2752ed8e050a231fd7ae6ddb8.JPG877571957_20201114(46).thumb.JPG.4d16e1d15fbc5c25784fec7d1957a1a2.JPG 

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag är glad för jag har hörlurar med ljuddecimeringen så jag slipper höra tanter som yl ut på bägge sidorna om en själv efter man vart nere och handlat. 🤣🤣

Då smakar det med en lite kyckling satay och några öl.

 

D85AE026-BE85-4EE8-894C-8F26242D6543.thumb.jpeg.ba5e8e59aaffd9da0fb5d3840f20d1c7.jpeg

Ändrades av Rillex
Link to comment
Dela på andra sajter

Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.

Du måste vara medlem för att kommentera på forumet

Registrera dig

Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!

Registrera dig på forumet

Logga in

Har du redan ett medlemskap? Logga in här.

Logga in nu
Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...