Jump to content
IGNORERAD

Köpa bostad


Cobra

Recommended Posts

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/sverige/har-ar-de-basta-landerna-att-kopa-bostad-i_7901500.svd

 

 

 

Här är de bästa länderna att köpa bostad i

Den starka svenska kronan gör att köpsugna svenskar får mycket för pengarna när de köper bostad utomlands. Särskilt eftersom huspriserna rasar på flera håll. Spanien och Portugal är hett medan intresset för Thailand falnar. 

spain_1008552c.jpg

Marina in La Duquesa, Costa del Sol, Spanien.

 

FOTO: COLOURBOX

9 februari 2013 kl 12:59 , uppdaterad: 9 februari 2013 kl 13:03

Tidningen Dagens Industri har med hjälp av färska siffror från The Economist pejlat intresset bland svenskar att köpa en bostad utomlands. Enligt Fastighetsbyråns spanska mäklarkedja är intresset för att köpa i Spanien rekordstort eftersom priserna fallit på grund av den ekonomiska krisen.

De spanska priserna har fallit med 9,3 procent det senaste året, enligt Economist. Det är betydligt mer än Italien och Frankrike vars priser backat med 4 procent respektive 1,3 procent.

Att kronan stärkts är en annan anledning till att fler blir sugna på att köpa.

 
 

– Den starka kronan gör att vi får mycket för pengarna, Många britter får lite för pundet och tvingas sälja. Dessutom går det att belåna sin svenska bostad till mycket låg ränta idag, och använda dessa pengar till utlandsköp, säger Göran Andersson, skattekonsult och vd för Sparsam Skatt till DI.

Men det är ändå ett annat land än Spanien som intresserar svenskarna mest, menar Göran Andersson. Och det är Spaniens grannland på den iberiska halvön.

– Det är ett stort intresse för utlandsflytt, framförallt lockar Portugal på grund av den låga beskattningen där. Det intresset är på bekostnad av Spanien, Malta och Thailand, säger han till DI.

 

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...