Jump to content
Hem
Nytt
Logga in

Logga in24h
IGNORERAD

Kharess + Surin= Sant


kharess

Recommended Posts

Nåja, det kanske borde stå Kharess + Thailand= Sant, men det var bara en liten hint om vad jag ska berätta om nu. En låååååång historia. Bara en varning. Och det finns nog tyvärr inte lika mycket roligt att berätta om denna resa så jag förväntar mig inga skratt.

:neutral:

Efter den magiska kvällen i Bangkok och en vecka innan Patong så fick jag det underbara nöjet att bekanta mig med Surin.

Det vore för enkelt att säga, att skillnaden mellan Bangkok och Surin är som natt och dag.

Bangkoks gigantiska kaos blev helt plötsligt (bara Kharess kan kalla en 8-timmars bussresa för plötslig) ett majestätiskt lugn. Om Bangkok var en halvtaskig avsugning i en myrstack så var detta en handtralla av sidenvantar. Inget ont om Bangkok, i love it. Bangkok lämnade absolut fler avtryck i själen, men efter dessa avtryck så krävs lite av landsbygdens stilla.

Jag ska ev till Petchabun om ett par veckor och jag hoppas att jag kommer gilla den staden lika mycket. Det kommer visserligen tgf se till, men...

Ok, tillräcklick med dravel, Kharess.

:kort:

Jag har ju någon jobbig vana att ständigt återkoppla mina äventyr/misslyckanden till musik så denna resa får bli nåt med Mike Piromporn, för det var i Surin som jag började lyssna på honom. Hans låtar gick varma så fort jag var närheten av stereon. Den absoluta favoriten är http://www.youtube.c...h?v=qIM_Y3Q8JVY som får en att komma igång om morgonen.

Fast nä, vi tar "One more reggae for the road". Ni fattar snart.

Såja, nu dravlar jag igen.

:kort:

När jag klev av bussen tidig morgon så kände jag direkt att detta var någonting speciellt. Helt plötsligt så kände man igen allt det där som man hade sett i filmer från asien. Alltså, nu snackar vi inte tysk jag-flåsar-som-en-fet-gris-för-jag-är-tysk-amatörporr från Bangkok utan mer softikerad film, där det vardagliga livet rullas upp.

Människor bärandes på diverse "exotiska" prylar, överbefolkade bilar och ett språk som t o m får kvinnor att framstå som något man egentligen förstår. Människor log åt en i alla hörn, man visade en ödmjukhet som jag förr aldrig känt och det fick mig att plötsligt vara thailands anspråkslösa tjänare av respekt. Jag minns särskilt en äldre dam som hade ett litet matstånd. Hennes underbara leende. Aldrig förr har ett tandlöst leende varit så vackert. Hon drog handen genom mitt då väldigt blonda hår och strök mig över ögonen och sa något obegripligt.

Min brors fru sa då att den gamla kvinnan såg att jag hade ett gott hjärta. Jag blev lika generad av hennes beröring som när jag första gången fick känna på en tjejkompis bröst när jag var 10. Trodde aldrig att en gammal tant skulle få mig att känna så. *Ler lite av värme åt minnet* Jag vet inte varför just den händelsen har fastnat i minnet. Det är väl en så när hjärnan fungerar lustigt. *Alla kvinnor nickar igenkännande*

:wai:

Vi tog in på ett hotell i stan. Jag minns inte vad det hette, men kommer aldrig glömma den svinkalla poolen, som för övrigt låg brevid resturangen. Någon kanske vet namnet? Jag minns bara att poolen var fan lika kall som feminist på porrklubb längs Red light. Jag är förvånad över att jag inte behövdes slåss med isbjörnar för att ta mig upp. I övrigt var rummen helt ok och det finns absolut inga klagomål.

Efter att checkat in på hotellet så begav vi oss till brorsans fru familj. Vi åkte förbi Presat och sedan rakt ut på landsbygden balnd risfält och ingenting alls. Strax kom vi fram till ett fantastiskt vackert hus där det redan var fullt pådrag. Cirka 200 pers hade kommit för att se på farangerna. Om man kände sig bortkommen och utstirrad? Som om jag stod naken inför ett fullsatt Globen.

Människor som tog på en, skrattade och babblade medans man stod där med ett fånigt leende och inte såg alltför jäkla världsvan ut. Det var dock inte otrevligt eller obehagligt på något sätt.

I 40 graders värme så fick vi inte göra annat än att sitta och titta på när andra förberedde brölloppet, förutom att äta av alla gigantiska portioner mat som ställdes fram, samt dricka av den otroligt goda & kalla ölen. Det gjorde man ju knappast under pistolhot. Det var ca 20 kvinnor som stod och lagade mat för fulla muggar och man kunde inte bli annat än imponerad av engagemanget. Vi satt där ett par timmar innan jag, syrran och hennes kille, och mina föräldrar (som för övrigt pikade mig i 280 för gårdagen i Bangkok) åkte tillbaka till hotellet bakpå flaket på nån pickis.

Morsan och farsan ville bara koppla av på någon resturang så det blev jag, syrran och hennes kille som begav oss ut på stan för att kolla vad som fanns. Det var svalare nu, runt 30, och riktigt behagligt.

Vi hamnade först på en ganska enkel resturang för lite Singha. Den minns jag också. Jag skulle just tända en cigg när syrran pekade på en skylt som visade en överkryssad ciggarett. Oops. Jag bad ägarinnan om ursäkt och skulle just resa mig då hon bara skrattade "No problem" och hämtade en askkopp till mig. Där ökade hon sina dricks.Efter ett par kalla så gick vi ut på stan igen. Vi såg oss omkring. Ok, folk åker inte hit för festandets skull.

Jag går in på en liten butik för att köpa mer cigg och passar på att fråga affärsinnehavaren om någon schyst bar eller liknande. Då dyker det upp en polis och blandar sig i, och dom diskuterar livligt om vart vi ska åka.

-No problem, we show you.

Faaan va alla är schysta här i Thailand!! tänker jag och ser så jäkla mycket fram emot att ringa alla polare där hemma igen.

Då händer det något så jäkla underbart! Affärsinnehavaren stänger igen butiken enbart för att kunna köra oss på sin båge. Syrran får hoppa upp bakom polisens feta båge medan jag och hennes kille får tränga ihop oss bakom affärsinnehavaren på hans lilla skrutt. Men vem bryr sig?

Vi upptäckte ganska snart att polismannen älskade att åka runt på stan och visa upp blondinen han hade med sig. Det började jag inse när vi åkte nerför en viss gata för tredje gången och inte förräns den fjärde rundan så stannade han framför ett stort ställe som vi passerat tidigae. Tre gånger.

Det var ett jäkligt stort uteställe där en mindre maskulin kille sjöng karaeko. Det visade sig snart att denna kille var väldigt populär här omkring. Vi erbjöds de bästa borden på stället och slog oss ner. Affärsinnehavaren åkte tillbaka, men polismannen var kvar. En jäkligt trevlig kille som visade sig vara släkt med Crister Lindarv framme vid karaekomaskinen. Denna Christer Lindarv visade sig gilla blonda killar. Syrrans snubbe är mörk. Jäkla lyllo...

Efter en riktigt trevlig kväll och några blöta Lindarvs-kyssar på kinden så var det dags att åka tillbaka till hotellet. Samma procedur. Polisen åkte några varv på stan för att visa upp sitt kap medan jag och syrrans snubbe tog en varsin mc-taxi. När dom släppte av oss vid hotellet så klev även polismannen av. Han tände en cigg och gav en till mig också. Då flinar syrran;-Han kanske gillar dig, Fredrik...

Oh va' jag kackade i brallan.

Syrran med pojkvän sa hej då till polisen och lämnade mig där. Jo, men TACK för dom blodsbanden!! *Klippa av*

Då frågar polisen;

-You dont like thaigirl?

Jo'rå, så mycket svalare och behagligare i all ära, men jag svettades som en gris av nervositet. Medans jag sneglade på hans gigantiska pistol och såg mig själv i "Sista färden", skrikandes som den svettiga, lilla gris jag var.

-I like very much. svarar jag och inser att jag är jäkligt pissnödig.

Polisen ler;

-You want?

Lite oförstående skruvar jag på mig. Va fan... Man har ju hört om folk som blivit lurade i fällor. Han ser min nervositet, klappar mig på axeln med ett skratt och säger:-

Dont worry. Wait 10 minute. Come soon.

När han drar iväg på hojen så hör jag en röst uppe i skallen som skriker:-Spring av bara helsicke and dont look back!!!!

Samtidigt hör jag en annan röst från skallen i de nedre regionerna som ropar lyckligt;-One more reggae for the road!!

Han kommer tillbaka inom 10 minuter som lovat och släpper av en tjej. Hon är fantastiskt vacker och hon ler, vänder sig mot polismannen och säger något på thai. Han blinkar med ena ögat mot mig.

-She likes you very much. säger han och åker iväg. Hade det varit en film så hade han åkt iväg mot solnedgången och pistolerna skulle kasta enorma skuggor mot den röda himlens bakgrund. Men nu var det ingen film och jag ser jäkligt dåligt, så jag såg honom bara åka iväg.

Jag och tjejn åkte upp på mitt rum och satt som två nervösa fjortisar i en varsin fåtölj, sippandes på en varsin grogg. Vi småpratar lite och jag blir förvånad över hur väl hon kunde kommunicera med mig med tanke på att hennes engelska var urkass. Hon var otroligt ödmjuk och vänlig, och berättade lite om var hon kom ifrån etc. Ca tolv timmar senare skulle jag ge henne 1000 bath utan att en minsta beröring skett. Jag ville inte ha sex med henne. Jag ville bara njuta av hennes sällskap och jag lyssnade på allt hon hade att berätta om hennes Thailand, samtidigt som jag besvarade hennes alla nyfikna frågor om Sverige.

Jag vet, ni ger mig ett  :kort: nu, men det står jag för.

Vi hade helt enkelt en jättetrevlig pratstund över groggarna och jag bara mös.

Då knackar det på dörren.

What the f...

Tjejen går in och gömmer sig på badrummet och jag öppnar dörren. Det är farsan och syrrans kille. Dom ville bara kolla om jag var ok.

-Jaaaa, det är lugnt. sa jag, lite mer världsvant, och sa att jag var så jäkla trött att jag kommer somna när som helst.

Syrrans kille glider då in bakom farsans rygg och pekar ner mot golvet med ett brett flin.

Hennes skor.

Farsan vill då kolla in rummet för att jämföra deras.

Visst, det är klart att jag kan släppa in honom och låta honom återigen springa rakt in i yngsta sones eskapader, men det var inte läge för det just då. Inte någon annan gång heller. Va fan, gå och håll morsan sällskap eller nåt. Get a life!!!

-Vi tar det imorgon, jag är skittrött. sa jag istället för ovannämnda.

Farsan är en förstående man så han skulle just gå när han får syn på dom.

Japp, hennes skor.

-Har du varit och handlat skor? säger han bara, flinar lite och går iväg.

Jag suckar tungt. Orka berätta vad som egentligen försigår inne på rummet. Som om han skulle tro mig liksom. Inte efter Bangkok. Eller livet här hemma heller för den delen.

Just som jag skulle stänga dörren så hör jag honom från korridoren;

-Se bara till att hon smyger ut bortom morsans synfält.

Kul kille...

Dagarna som följde i Surin var fantastiska. Att så nära (jag var bestman) få vara med om ett bröllop med thailändska seder var en underbar upplevelse, och alla dessa spännande möten med lantbygdens olika oaser.

Det är tiden i Surin som jag minns allra mest från denna resa. Det har med all säkerhet att göra med att mängderna intagen alkohol var betydligt mindre i Surin, men det var också mitt första möte med en plats som, andra sidan världen till trots, var så hemma.

:wai:

Never forget Sadako Sasaki.

Link to comment
Dela på andra sajter

F-n va avis man blir på Dig som kan återge det som så många upplevt på ett oefterhärmeligt humoristiskt men ändå varmt och ödmjukt sätt.

Stort tack för dagens lunchgarv :D:D:D:D

Baa

PS naturligtvis ett plus DS

Vinter och snö gör sig bäst på vykort.

 

Nackdelen med alkohol är att det får människan att förväxla ord med tankar!

Link to comment
Dela på andra sajter

Riktigt bra berättat, härligt! Snart får du smacka upp lite bilder med, Kharess!?

Väntar otåligt tills nästa berättelse.

Link to comment
Dela på andra sajter

Hej Kharess.

Underbara berättelser. Ja jag känner igen mig på många sätt vad det gäller känslor och tankar.

Förbenat roligt skrivet. :D:D   :crazy:

Link to comment
Dela på andra sajter

Quote

Riktigt bra berättat, härligt! Snart får du smacka upp lite bilder med, Kharess!?

Väntar otåligt tills nästa berättelse.

Har tyvärr inga bilder på denna dator, men ska försöka knåpa ihop lite och återge.  :yes:

Tack för kommentarerna.  :wai::wai:

Never forget Sadako Sasaki.

Link to comment
Dela på andra sajter

Kharess..dina alster :great:

Och skratta gott fick man även denna gång. :lol:

:wai:

"Om du inte är en elefant, försök inte bajsa som en..."

Link to comment
Dela på andra sajter

Ett par såna här storyn till Kharess och jag tror du kammar hem förstapriset i nästa omgång av karmatävlingen ganska så överlägset.  :yes:

I alla fall får du här en oerhört välförtjänt + av mig. Mycket bra skrivet.

Andra reflektioner, "Vi åkte förbi Presat och sedan rakt ut på landsbygden balnd risfält och ingenting alls" Vi har vår by 38 km förbi Prasat om man kommer från stan sett. Så där ni hade bröllop måste ligga högst ett stenkast från "min" by. :)

Och hotellet ni bodde på var antagligen Phetchkasem hotel. Jag har nog någon bild av éntren på datorn, ska leta fram den efter att jag hämtat grabben på dagis. Numer finns ett mycket fräschare, nybyggt hotell i Surin men fram till det var klart bodde vi ofta på just Phetchkasem. Finns faktiskt en hel nöjesgata och ett par farangpubar inom promenadavstånd därifrån. Inget Soi Bangla förvisso, men med både agogon, disco och diverse karaokeställen. Kan säkert vara hur kul som helst för en händig singelkille. Själv har jag bara varit där i egenskap av pokvän/äkta man men alltid bländats av all genuin skönhet som återfinns på just den gatstumpen. :)

Som sagt ytterligare ett + från mig.  :great:

Ge dem du älskar vingar att flyga, rötter att komma tillbaka till och anledningar att stanna. "Dalai Lama"

Link to comment
Dela på andra sajter

Quote

Ett par såna här storyn till Kharess och jag tror du kammar hem förstapriset i nästa omgång av karmatävlingen ganska så överlägset.  :yes:

I alla fall får du här en oerhört välförtjänt + av mig. Mycket bra skrivet.

Andra reflektioner, "Vi åkte förbi Presat och sedan rakt ut på landsbygden balnd risfält och ingenting alls" Vi har vår by 38 km förbi Prasat om man kommer från stan sett. Så där ni hade bröllop måste ligga högst ett stenkast från "min" by. :)

Och hotellet ni bodde på var antagligen Phetchkasem hotel. Jag har nog någon bild av éntren på datorn, ska leta fram den efter att jag hämtat grabben på dagis. Numer finns ett mycket fräschare, nybyggt hotell i Surin men fram till det var klart bodde vi ofta på just Phetchkasem. Finns faktiskt en hel nöjesgata och ett par farangpubar inom promenadavstånd därifrån. Inget Soi Bangla förvisso, men med både agogon, disco och diverse karaokeställen. Kan säkert vara hur kul som helst för en händig singelkille. Själv har jag bara varit där i egenskap av pokvän/äkta man men alltid bländats av all genuin skönhet som återfinns på just den gatstumpen. :)

Som sagt ytterligare ett + från mig.  :great:

*Bockar och bugar tills pannan tar i golvet*  :wai:

Jag minns inte vad byn hette, men det låter som om det är ungefär samma sträcka. Minns att man svängde in från huvudvägen till vänster och att det låg ett tempel alldeles strax intill. Just efter avfartsvägen.

Hur kul hade det inte varit att råka springa på en annan svensk där, just då? =)

Never forget Sadako Sasaki.

Link to comment
Dela på andra sajter

kharess, helt suverän historia!  :great:

Du lyckas fånga det typiskt thailändska och känslorna och funderingarna man har som farang när man första gången stöter på polisen, karaokesångaren m fl...  :D

Det var en av de bästa historierna jag läst här på forumet! Karma+++  Nu ska vi se vad du har skrivit mer...

Keep it coming!

Kenneth

Link to comment
Dela på andra sajter

:great: Jag är en stor beundrare av din skrivarkonst" 10 av 10 möjliga poäng! Fast lite avis är jag på dig som

har sådana talanger.  :whistle:

+karma såklart till dig! Vi alla ser fram emot mera.  :great:

Link to comment
Dela på andra sajter

Ödmjukaste tack för alla kommentarer.  :wai:

Jag får väl försöka plia på lite.  :yes:

Never forget Sadako Sasaki.

Link to comment
Dela på andra sajter

Underbart igen Kharess! :wai:

Den enda konkurrent du har, som jag sett på MPR, är "Farang", i tråden "Öppet brev till Farang", men det är ju inte alla som kan se den...

då måste ni vara "Nightlife medlemmar" :gasp:

"There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud."

Link to comment
Dela på andra sajter

Trodde att det var Surin vår webbansvarige som du skrev om.  :drunk::drunk::drunk:

Men jag kommer att njuta av din text när vid kommande arbetspauser.

Tack på förhand!

Magrood

"Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra,

mod att förändra det jag kan

och förstånd att inse skillnaden."

Link to comment
Dela på andra sajter

Quote

då måste ni vara "Nightlife medlemmar" :gasp:

Ett visst antal inlägg, huh?  :diablo:

Man får väl kämpa på.  :yes:

Never forget Sadako Sasaki.

Link to comment
Dela på andra sajter

Nej, inte ett visst antal inlägg. Vill man se Nightlife är det bara att skicka PM eller email till mig, Kim, P3 eller Swippe. Beviljas alltid oavsett antal inlägg man gjort.

Man kan också begära att slippa se det om man ångrar sig ;-)

Herr Chang har talat.

Link to comment
Dela på andra sajter

Jättekul att läsa dina historier man har ett brett leende på läpparna av igenkännande från första resan man sjäv gorde :Drogar-BigGrin(LBG):

+ till dig 

Kenneth

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 2 veckor senare...

:wai::wai::wai:

Tusen tack för värme och leende du gav genom din härliga berättelse.

:great::great::great:

Quote

Underbart igen Kharess! :wai:

Den enda konkurrent du har, som jag sett på MPR, är "Farang", i tråden "Öppet brev till Farang", men det är ju inte alla som kan se den...

då måste ni vara "Nightlife medlemmar" :gasp:

Tommy, du fick mig att bli sugen på att be om inträde till Nightlife. :-)

Mvh

Magrood

"Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra,

mod att förändra det jag kan

och förstånd att inse skillnaden."

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 2 veckor senare...

Efter ha läst några av dina olika storys nu så drog jag på "One more reggae for the road" för du rekommenderade den, när jag läser raden "Samtidigt hör jag en annan röst från skallen i de nedre regionerna som ropar lyckligt;-One more reggae for the road!!" så vrålar högtalarna ut...just det! "One more reggae for the road"

Detta gjorde att texten fick liv, ja lite mer liv än det du redan förmedlar! Underbart!  :8:

// Falken

| Divejobsonline.com |

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 2 veckor senare...

Snyggt skrivet Strindberg, snart dags för en författar bira :glasses:

Behandla din nästa så som du själv vill bli behandlad.

Link to comment
Dela på andra sajter

Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.

Du måste vara medlem för att kommentera på forumet

Registrera dig

Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!

Registrera dig på forumet

Logga in

Har du redan ett medlemskap? Logga in här.

Logga in nu
×
×
×
  • Skapa ny...