Jump to content
IGNORERAD

D-visum!


thaikonsult

Recommended Posts

Enligt ändring i EU rådets förordning i år får personer med en D-visering resa eller vistas inom schengen under högst 3 månader under en sexmånadersperiod.

D-visum

En så kallad D-visering, kan beviljas för vistelse som överstiger 90 dagar om det finns särskilda skäl. Särskilda skäl kan till exempel gälla för föräldrar som besöker sina barn i Sverige och som därför har behov av att vistas i Sverige en längre sammanhängande period. Vistelsens syfte får dock enbart vara besök. En D-visering kan beviljas för vistelse i Sverige i högst ett år och kan beviljas för en eller flera inresor. Den som har en D-visering har rätt att resa med denna på samma sätt som den som har ett uppehållstillstånd, dvs max tre månader under en sexmånaders period. Denna regel trädde i kraft samtidigt som visumkoden.

Ovanstående finns under artikel 18 i EU rådets förordning av den 25 mars 2010.

Mvh Thaikonsult

This post has been promoted to an article

http://www.thaikonsult.se hjälper till med ansökningshandlingar för visum, besöksförlängningar, uppehållstillstånd, arbetstillstånd, studietillstånd, medborgarskap, överklaganden och civilrättsliga ärenden. Thaikonsult är även registrerat ombud hos Migrationsverket.
Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

×
×
×
  • Skapa ny...