Jump to content
IGNORERAD

Vad är väl en spik i foten?


Guest Atom

Recommended Posts

När jag kom hem från Korea i onsdagskväll var jag ruggigt nöjd, för första gången på över 1 år skulle jag få vara hemma i Thailand i drygt två veckor i sträck. Jag var till och med så nöjd att jag i torsdags, innan vi åkte hem till byn för en långhelg, gick och köpte ett 1-månads gymkort på det nya lilla gymet utanför vårt condo. Jag tänkte att nu när jag ska vara hemma så länge så ska jag återuppta den stenhårda träning jag tagit ett litet uppehåll ifrån sedans.låt oss säga sent 90-tal. Jag tänkte att jag också under denna långa hemmavistelse skulle kunna börja beta av 1-års eftersläpande reseräkningar, ägna mig åt lite strategiskt tänkande, både för mig själv och företagets räkning, kanske läsa någon bok samt kolla på möbler för nya lägenheten och allt annat som normala människor gör. Dessutom hade vi planer på en tripp till Hua Hin över helgen och kanske man dessutom skulle ha tid, ork och lust att återbekannta sig med frugan...

Frugan åkte med en väninna för att hämta upp barnen från skolan och jag skulle sedan möta upp på någon av de 200 extraskolorna som dottern går på. När jag sitter och jobbar/surfar i grodan ro så ringer frugan. "Jag halkade och vred till foten, kan du komma och hämta upp mig för en snabb läkarkoll?". Jaja, det är nog ingen fara.Jo tjena, där rök de gyllene 2 veckorna plus ett par veckor till. "En Beckham-skada" förklarade läkaren, vilket känns som en märklig beskrivning på en person som senast sprang som 8-åring när grannens tjur rymt in på gården. I vilket fall var det något litet ben i fotens yttersida som resulterar i 4-6 veckors klumpfot.

Så istället för träning, strategiskt tänkande, bokläsande och umgänge så blir jag nu chaufför, nanny (åt ett snällt och ett för tillfället mycket grinigt barn), maid samt att jag ska göra mina normala 10 timmar. Fan vet om jag inte ringer till svärmor och säger att hon måste komma hit, ett mycket viktigt och snabbt påkommet möte i Kina kan ju så lätt dyka upp B) .

Link to comment
Dela på andra sajter

Ibland tror jag faktiskt att dom gör sånt där med flit!

När jag dör vill jag bara somna in fridfullt och stilla, precis som farfar.

Inte vrålande av namnlös fasa, som hans passagerare.

Link to comment
Dela på andra sajter

Så nu har jag varit arbetande hemmapappa och vårdgivare i 48 timmar, det har gått klart över förväntan måste jag säga.

Eftersom det är 2010 så lade frugan så snart hon kommit hem från sjukhuset givetvis upp bilder på sin sargade fot samt en tårdrypande historia på sin Facebooksida och det tog inte många timmar innan hela vår umgängeskrets i Bkk engagerat sig i denna mycket allvarliga situation. Jag skjutsade dottern till skolan igårmorse men det gör jag alltid när jag är hemma så inget extrajobb där. Jag fick tolv (12!) måltider samt en burmesisk maid med mig hem från skolan och det var bara början. Fram till klockan 2 när jag åkte och hämtade dottern hade vi 15-20 personer på besök samt en läkare som skulle inspektera att hon verkligen fått rätt diagnos av den förste läkaren. Thailändare är verkligen överlägsna svenskar när det gäller att bry sig om kompisar, delvis givetvis beroende på att så många av hennes kompisar har tid då de inte behöver jobba, men jag har sett liknande uppslutning också hemma i byn.

När jag kom till skolan med dottern imorse så blev jag överöst av beröm för min heroiska insats att ta hand om fru och dotter i en hel dag, det säger kanske en del om hur bortskämda många thailändska män är. Så faktum är att det iallafall än så länge blivit mindre jobb än när frugan inte är skadad men jag får nog trots allt vänta med min gym-comeback då allt körande fram och tillbaka till den vanliga och alla extra skolor gör att jag måste jobba och surfa på kvällstid. Jag har dock bytt ut kvällssinghan mot San Miguel Light och det är en rätt stor uppoffring i sig som jag verkligen hoppas ger resultat.

Atom verkar heller inte lida märkbart över avsaknaden av mamma i skolan. Jag ursäktar bildkvaliteten med att jag aldrig ägt en kamera och att frugan aldrig skulle låna ut sin.

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag och frugan skickar en "krya-på-dig" hälsning till din fru.

Mvh

SiamNilsson

Tackar för hälsningen, den är framförd.

Nu är det ju inte en särskilt allvarlig olycka frugan råkat ut för, framförallt då hon inte har någon elitidrottskarriär att komma tillbaka till, men det kom vid en lite jobbig tid då vi renoverar vår lägenhet och sitter i en hyrd liten lägenhet utan A/C i vardagsrummet (det blir rätt svettigt under gipset) och ingen kabel-TV. Imorgon ska hon dock baxas ut ur lägenheten för första gången, en av vänninorna har tambon för sitt nya hus och det kan givetvis inte missas. Vänninnan köpte ett fruktansvärt dyrt hus men sedan de flyttade in så har barnen fått influensa, favoritnannyn sagt upp sig, en av bilarna blivit stulen samt diverse andra olyckor. Trots att vänninnan har en Ivy League examen, bott i USA halva sitt liv samt har en amerikansk man så var den naturliga reaktionen att prata med en spåkvinna och kan man tänka sig, det bodde en mycket ond naga i en underjordisk flod under deras hus (en mycket smal flod dock då ingen annan i deras moobaan drabbats). Nagan ska dock skrämmas bort imorgon med hjälp av en hel hop munkar och exklusiv catering för ett hundratal personer men givetvis på förmiddagen medans mannen jobbar, realitet går trots allt först.

Imorgon eftermiddag åker vi hem till byn och om lusten faller på så kanske det kommer lite bilder från den thailändska landsbyggden.

Link to comment
Dela på andra sajter

Vi är nu hemma i byn i Phanom Sarakham, Chachoengsao. För de som har "sin hemby" i djupaste Isaan och 50 km från närmaste stad så kanske "min by" ter sig som byliv-light och efter att vi byggde huset 2005 rentav som byliv-deluxe men vi trivs bra och det är väl det enda som räknas.

Jag var här första gången nyårsafton 1998 och jag fick då sova ensam i frugans, då flickvännens, hus medans hon sov hos mor och far men efter att vi förlovat oss 1999 var det fritt fram att dela både hus och säng, undrar om jag lyckas ha samma pli på min dotter? Vi bodde i frugans hus (nedan, jävligt dålig bild upptäckte jag men jag orkar inte ta en ny) kanske var tredje helg och vid större högtider fram till 2005 då vi byggde vårt hus. Där bodde vi sedan för jämnan fram till januari 2009 då vi flyttade tillbaka till Bangkok för dotterns skola/dagis men vi åker tillbaka i snitt varannan helg samt vid skollov etc. Phanom Sarakham ligger bara en dryg timme från vår lägenhet i Bangna men det känns verkligen som två helt skilda världar.

Vårt hus ligger utmed 304/314 mellan Bangkok och Sakeo och vidare till Isaan och Cambodias casinon så jag antar att ganska många av er kört förbi vid något tillfälle. Om någon känner för ett stopp och några bärs så hör av er, vi är som sagt oftast här på helgerna.

Jag måste än en gång ursäkta för kvaliteten på bilderna. Idag fick jag tillåtelse att använda frugans kamera men den var alldesles för avancerad och hon alldeles för immobil för att ta bilderna så jag fick låna en helautomat från decenniets begynnelse.

Link to comment
Dela på andra sajter

Trevligt hus, men trädgården? Vem lägger alla timmarna på att underhålla den? :) Vi svänger gärna förbi en helg på en öl, jag hör av mig via ett PM. :)

Ha en go helg!

:wai:

Tackar, svärmor gör det mesta av jobbet sedan svärfar fick en stroke men vi har även andra släktingar som hjälper till mot skälig ersättning. Nu under regnperioden är det inte så mycket jobb men under torrperioden när det ska vattnas morgon och kväll blir det en del jobb.

Ni är mer än välkommna, från er borde det inte ta mer än 45 minuter. Vi har övernattningsrum, pingisrum, dart och alltid obegränsat med öl så det kommer nog inte gå någon nöd på er.

En ögonblicksbild på Atom

Link to comment
Dela på andra sajter

Roligt att du äntligen plockat fram kameran. Kommer vi att få se lite skojiga bilder från Kina också?

Jag lade faktiskt upp en del bilder från Shanghai World Expo för ett par månader sedan. Jag tror inte mina vanliga Kinaresor skulle kunna generera några intressanta bilder om man inte är väldigt intresserad av stålverk, hotell, flygplatser och motorvägar. Jag försöker så långt det är möjligt att åka ut måndag morgon och hem fredag kväll och skulle jag någon gång stanna en helg så är det alltid i Shanghai och tristare städer får man leta efter. Men vem vet, en dag kanske jag hittar ett ovanligt vackert stålverk och då kanske jag knäpper av några bilder med mobilen :) .

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag lade faktiskt upp en del bilder från Shanghai World Expo för ett par månader sedan. Jag tror inte mina vanliga Kinaresor skulle kunna generera några intressanta bilder om man inte är väldigt intresserad av stålverk, hotell, flygplatser och motorvägar. Jag försöker så långt det är möjligt att åka ut måndag morgon och hem fredag kväll och skulle jag någon gång stanna en helg så är det alltid i Shanghai och tristare städer får man leta efter. Men vem vet, en dag kanske jag hittar ett ovanligt vackert stålverk och då kanske jag knäpper av några bilder med mobilen :) .

:);) Håller med dig till 110%.. Ett och halvt år i den hålan fick mig att krevera och flyga till Thailand så fort bara man var ledig mer än tre dagar i sträck.

Ha en bra kväll!

:wai:

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

×
×
×
  • Skapa ny...