• Nyheter från Thailand

  Handgranat upptäckt vid bron över floden Kwai

  MPR Nyheter
  Av MPR Nyheter
  En handgranat upptäcktes under torsdagen vid den berömda bron över floden Kwai i Kanchanaburi, vilket störde tågtjänsten i över en timme.
  En järnvägsanställd larmade polisen efter att ha upptäckt granaten, som slagits in i en vit duk och lagts i en orange plastlåda. Tågtjänsten mellan Thon Buri och Nam Tok stoppades omedelbart samtidigt som området evakuerades. En bombgrupp från polisen tog sig till platsen och kunde senare bekräfta att det rörde sig om en handgranat av typen M26 som fortfarande hade sin sprint på plats.
  Det rörde sig enligt dem om en gammal enhet som troligen inte skulle ha detonerat, och den är nu förstörd. Polisen tror att granaten tillhörde en ungdom som beslutade sig för att göra sig av med den för att undvika att gripas.
   

  Källa
  • 0 svar

  Thai Airways utreder Rolls-Royce-mutor

  MPR Nyheter
  Av MPR Nyheter
  Thai Airways International (THAI) har satt ihop en specialgrupp som ska utreda tidigare motorinköp, och ytterligare en grupp för korruptionsförebyggning i vakan av Rolls-Royces mutskandal.
  THAI:s VD Charamporn Jotikasthira sade under torsdagen att gruppen kommer utreda en av Rolls-Royce erkänd mutskandal, som bland annat kopplats till THAI:s inköp av motorer och underhåll mellan 1991 och 2005. Utöver att ta till åtgärder mot personer som visar sig ha varit inblandade kommer man se till att upprätta integritetspakter med motor- och underhållsföretag för att försäkra att företagets personal inte involveras i mutor.
  Transportminister Arkhom Termpittayapaisith sade att panelen har fått 30 dagar på sig att slutföra utredningen, som ska titta på tre frågor: huruvida THAI:s nuvarande inköpsprocess är tillräckligt transparent; hur den nuvarande processen skiljer sig från den gamla; samt vem som var involverad i de mutor som Rolls-Royce erkänt.
   

  Källa
  • 0 svar

  Suvarnabhumi reparerar landningsbana mars-maj

  MPR Nyheter
  Av MPR Nyheter
  En landningsbana på flygplatsen Suvarnabhumi i Bangkok kommer repareras mellan 3:e mars och 5:e maj.
  Flygplatsens ledning uppger att störningen i trafiken kommer vara minimal. Reparationen är en del av det planerade underhållet av den norra landningsbanan, som normalt sett har en kapacitet på 68 flygningar per timme. Detta kommer dock minskas något under reparationen till 60 flygningar. Banan har dock snittat på 58 flygningar per timme under januari och februaris rusningstimmar.
  Trots att reparationen genomförs under högtiden Songkran tror man att det kommer gå smärtfritt, eftersom de flesta av extraflygningarna under perioden går inrikes från och till Don Mueang.
   

  Källa
  • 0 svar

  Thailands sexindustri kritiseras av turismminister

  MPR Nyheter
  Av MPR Nyheter
  Thailands ökända sexindustri möter kritik från landets turismminister, som vill att landet ska göra sig av med de allmänt förekommande bordellerna.
  De som arbetar i industrin säger att hinder för kommersiella sextjänster skulle försämra en redan vacklande ekonomi, som kämpat för att återhämta sig sedan 2014. Turismminister Kobkarn Wattanavrangkul hävdar å andra sidan att "turister kommer inte till Thailand för något sådant. De kommer hit för den vackra kulturen. Vi vill att Thailand ska handla om kvalitetsturism. Vi vill ha bort sexindustrin."
  Prostitution är illegalt i Thailand, men lagen ignoreras konsekvent. Experter säger att det kommer vara svårt för Thailand att göra sig av med en så pass förankrad industri, som tillhandahåller inkomster till otaliga mängder tjänstemän och poliser. Förra månaden utförde polisen tillslag mot flertalet bordeller i större städer, i vad som beskrevs som en rutinoperation. Polisen uppgav att man sökte efter inrättningar med minderåriga samt illegala migrantarbetare, och hävdade att det inte fanns någon koppling till turismministerns mål att bli av med Thailands sexindustri.
   

  Källa
  • 10 svar

  Misstänkt HIV-smittad pedofil gripen på Phuket

  MPR Nyheter
  Av MPR Nyheter
  Thalangs polischef Sompong Thiparpakul bekräftade under morgonen att den efterlyste tjecken Zdenek Pfeifer har gripits på Phuket.
  Pfeifer har varit efterlyst av Interpol för sexualbrott i Tjeckien, som bland annat inkluderar sex med minderåriga och att med flit ha överfört sin HIV-infektion via oskyddat sex. Polisen i Thailand tror att Pfeifer kan ha infekterat upp till tio personer under sin tre år långa vistelse i landet. Polisen larmades under gårdagen om att Pfeifer setts vid en Tesco-butik i Thalang. En polis konfronterade honom och tog hans motorcykelnyckel i väntan på förstärkning som kunde hjälpa till att identifiera honom.
  Pfeifer hade dock en extranyckel och försvann från platsen. Man lyckades dock spåra honom till hans boende på Soi Bang Tao 3, där han greps. Nu kommer han troligen flygas till Bangkok innan han deporteras.
   

  Källa
  • 25 svar

  67-årig turist misshandlad vid bar i Pattaya

  MPR Nyheter
  Av MPR Nyheter
  Strax efter midnatt på tisdagen mottog polisen i Pattaya rapporter om att en utländsk turist attackerats och skadats vid Pratamnak Hill.
  Väl på plats utanför Sawasdee Beer Bar på Soi 5 började sjukvårdare ta hand om en 67-årig amerikansk mans huvudskador. Den 47-årige barägaren berättade för polisen att offret var en stammis i baren och att han den här gången försökt gå emellan i ett gräl mellan en servitris i baren och hennes ex-make.
  Han försökte hindra mannen från att attackera kvinnan, så ex-maken vände sig istället mot honom och slog honom till marken. Han sparkade därefter på honom innan barpersonal och andra gäster ryckte in och fick honom att fly. Polisen har nu utfärdat en arresteringsorder för gärningsmannen.
   

  Källa
  • 0 svar

  Återigen avloppsvatten på Surin Beach, Phuket

  MPR Nyheter
  Av MPR Nyheter
  Svart avloppsvatten återvände under söndagen till Surin Beach på Phuket, vilket förargade lokalbor som inte fått några svar om problemet från lokala tjänstemän.
  Den mörka pölen sträckte ut sig över 30 meter och kommer från ett dräneringsrör vid stranden. Den spridde även en dålig odör över området. "Detta har skett i åratal och problemet blir bara värre. Vi är trötta på det och vi överväger att fixa problemet själva," sade en anonym kvinna. I slutet av november lovade MaAnn Samran – chef för Cherng Talays administrationsorganisation (OrBorTor) – att problemet skulle fixas, men samtal till honom under måndagen besvarades inte.
  Andra uppsatta lokala tjänstemän bollade ansvaret mellan sig när de konfronterades med problemet, medan andra uppgav att de inte var tillåtna att tala med media.
   

  Källa
  • 5 svar

  Video: bilist i Chiang Mai blockerar ambulans

  MPR Nyheter
  Av MPR Nyheter
  20% av alla dödsfall i thailändska ambulanser sker på grund av att fordonen fastar i trafikstockningar eller råkar ut för bilister som inte flyttar på sig, detta meddelar Anucha Sethasathian – generalsekreterare för det Nationella institutet för Akutsjukvård (NIEM).
  Anucha avslöjade statistiken under måndagen i vakan av ett videoklipp som visar hur en pickup i Chiang Mai med flit hindrar en ambulans eftersom han inte gillade att bli omkörd. Han sade att statistik indikerar att trafikproblem orsakar runt 20% av dödsfallen på väg till sjukhus, och även att folk inte förstår att de bör släppa fram ambulanser på utryckning.
  Alla bör vara medvetna om att varje sekund räknas för patienter i behov av sjukvård, sade Anucha. De flesta patienterna i ambulanser har hjärtsjukdomar, högt blodtryck, diabetiska symptom eller skador från olyckor.
   
   

  Källa
  • 4 svar

  200 fuskare i Bangkoks polisprov efterlysta

  MPR Nyheter
  Av MPR Nyheter
  Den thailändska polisen kommer utfärda arresteringsordrar för en grupp på ytterligare 200 personer som skrev polisens intagningsprov den 4:e december.
  Adul Narongsak – vice chef för Metropolpolisbyrån (MPB) – sade att polisen samlar bevis för att en domstol ska godkänna arresteringsordrarna. Domstolen utfärdade under förra veckan arresteringsordrar för 51 studenter och en tjänsteman från stadskontoret som kopplats till det utbredda fusk som utfördes under provet.
  De 51 misstänkta tros ha hjälpt nästa 300 kandidater fuska genom att skriva de rätta svaren med stora bokstäver och siffror så att de kunde se. Ett liknande fusk tros nu ha genomförts vid ytterligare ett prov som gränspolisen höll i. Adul sade att det är upp till den nationella polischefen att besluta huruvida provresultaten helt ska kastas.
   

  Källa
  • 2 svar

  Berusad turist drunknar på Koh Samet

  MPR Nyheter
  Av MPR Nyheter
  En brittisk turist drunknade utanför Koh Samet i Rayong under söndagen efter att ha druckit alkohol och sedan simmat i havet.
  Den 60-årige mannen drack alkohol tillsammans med en grupp vänner och började sedan ensam simma vid Ao Phutsa – en av turistöns stränder. Han försvann runt tio minuter senare och hans vänner sökte hjälp från andra badande personer, som lyckades dra upp honom ur havet.
  Polis och sjukvårdare larmades runt klockan 14:00 och mannen fick första hjälpen innan han fördes till Rayong Hospital. Hans liv gick dock inte att rädda och han dödförklarades på sjukhuset. Polisen uppger att en inledande utredning indikerar att dödsfallet är alkoholrelaterat.
   

  Källa
  • 0 svar

Portal by DevFuse · Based on IP.Board Portal by IPS