• Nyheter från Thailand

  Björn föll från helikopter i reservatet Khao Yai

  MPR Nyheter
  Av MPR Nyheter
  En thailändsk djurrättsaktivist riktade under söndagen stark kritik mot tjänstemän i nationalparken Khao Yai för att ha låtit en räddad kragbjörn falla mot sin död från en helikopter.
  Thongchai Saengprathum från stiftelsen Khao Yai Foundation sade att juridiska åtgärder bör tas mot de inblandade tjänstemännen för försummelse. Björnen vaknade ombord helikoptern medan den höll på att flygas in i nationalparken i Prachin Buri. Den hade inte satts i en bur, utan endast täckts med ett nät. När man flög över skogsmarken fick den panik och föll från helikoptern. Den unga, 90 kg tunga björnen hittades skadad i november förra året och hade precis återhämtat sig.
  Thongchai sade att olyckan kunde ha undvikits eftersom Khao Yai har varit en förebild för andra parker i sin hantering av räddade djur. Han sade att parktjänstemännen tog fel beslut när de fraktade björnen med helikopter, eftersom man tidigare använt bilar för liknande uppgifter.
   
  Björnen på bilden är inte samma som i nyheten.
   

  Källa
  • 7 svar

  6,4 miljoner thailändare är deprimerade

  MPR Nyheter
  Av MPR Nyheter
  Uppskattningsvis 6,4 miljoner människor i Thailand lider av depression medan 6,9 miljoner lider av ångestsyndrom, detta enligt en ny studie från Världshälsoorganisationen (WHO).
  Mängden thailändare med depression utgör 4,4% av den totala befolkningen, vilket är näst högst bland de elva länder som WHO inkluderar i sin sydostasiatiska region. Minst andel deprimerade i regionen har Östtimor med 3%, medan Indien ligger i topp med 4,5%. Resultaten från studien "Depression and Other Common Mental Disorders: Global Health Estimates" släpptes på torsdagen och säger att 322 miljoner människor lider av depression globalt, vilket utgör 4,3% av den totala befolkningen.
  264 miljoner människor lider i sin tur av ångestsyndrom. Globalt lider fler kvinnor än män av tillstånden, och antalet personer med vanliga mentala åkommor är på väg upp, framförallt i låginkomstländer.
   

  Källa
  Undersökningen (PDF)
  • 8 svar

  Det ökända tigertemplet återöppnas under nytt namn

  MPR Nyheter
  Av MPR Nyheter
  Beväpnade med ett djurparkstillstånd och en helt ny uppsättning tigrar planerar personerna bakom det ökända tigertemplet i Kanchanaburi att återigen slå upp portarna i mars.
  Åtta månader efter att tjänstemän slog till mot och stängde templet kommer ett nytt zoo öppnas i närheten under nytt namn. I tigertemplet upptäckte man en grotesk verksamhet där tigerdelar skördades för användning i amuletter och energidrycker. De juridiska processerna mot personerna bakom verksamheten verkar detta till trots inte leda någonstans.
  Adisorn Noochdamrong – en nationalparkstjänsteman som ledde tillslaget mot tigertemplet – uppger att det nya projektet är helt lagligt eftersom djurparken registrerades två månader innan polisoperationen genomfördes. Adisorn tillade att de inte kommer använda sig av tigrarna som räddades från det förra templet, utan nya som överförts från ett kommersiellt zoo i Nakhon Nayok.
   

  Källa
  • 0 svar

  Bangkokpoliser sålde beslagtagna droger

  MPR Nyheter
  Av MPR Nyheter
  Sex poliser från polisstationen Bovornmongkol i Bangkok har avskedats på grund av misstankar om att de stulit beslagtagna droger för att sälja själva.
  Sanit Mahathaworn – chef för metropolpolisen – har även skrivit under en order för att förflytta de sex polisernas två chefer till inaktiva poster i 30 dagar. Drogerna ska ha tagits i beslagtagits i ett tillslag, men istället för att lämna in dem till polisens bevisförvaring tros de ha sålt dem till langare i Bangkok.
  En av poliserna greps på torsdag eftermiddag på sin station, och man fann 13,000 metamfetamintabletter, 100 gram kristall-metamfetamin samt ketamin i ett skåp i utredningssektionen. Detta till följd av att man gripit två langare som berättat att de köpt sina droger från honom. Fyra av de kvarvarande fem misstänkt lämnade därefter in sig själva, men säger sig inte ha något att göra med drogerna.
   

   
  Källa
  • 0 svar

  5-åringar bundna av lärare på dagis i Surin

  MPR Nyheter
  Av MPR Nyheter
  Två dagislärare i Surin har kritiserats på sociala medier efter att ha bundit och försett två 5-åringar med ögonbindel.
  De sade att de utförde bestraffningen för att lära dem att koncentrera sig i klassrummet, och inledningsvis höll dagisets rektor med om att det var en lämplig metod. Efter ett krismöte har dock de två lärarna gått med på att betala totalt 40,000 baht i kompensation till familjerna. De har även bett om att bli förflyttade till ett annat område, men incidenten kommer troligen inte få sitt slut där eftersom utbildningschefer i distriktet har beordrat en utredning.
  Händelsen kom till allmänhetens kännedom under måndagen efter att en bild på en av flickorna börjat cirkulera på internet. Hon hade händerna bundna med tejp och tejp runt huvudet som ögonbindel. Rektorn kommenterade att barnen inte skadades och att metoden var ett bra sätt att lära ut koncentration, men föräldrarna var rasande.
   

  Källa
  • 2 svar

  Bagagehanterare gripen för stöld på Suvarnabhumi

  MPR Nyheter
  Av MPR Nyheter
  En bagagehanterare på flygplatsen Suvarnabhumi i Bangkok har gripits för att ha stulit ägodelar till ett värde av 100,000 baht från en passagerares incheckade bagage.
  Den 28-årige mannen greps nära en lägenhet vid Soi Lat Krabang 6 i Bangkok på onsdag eftermiddag, åtta timmar efter att väskans ägare rapporterat stölden till Suvarnabhumis polisstation. Passageraren lämnade Thailand på en Thai Airways-flygning den 18:e februari och anmälde några dagar senare att ett guldhalsband, en guldring och kontanter fattades från väskan.
  Polisen undersökte övervakningsbilder och såg att den 28-årige mannen hanterat offrets väska. Senare på kvällen hittade man 28-åringen nära dennes lägenhet, och han ska då ha erkänt att han stal sakerna från väskan. Efter en genomsökning av lägenheten fann man dem. Han erkände även att han stulit värdesaker från passagerares väskor flera gånger tidigare, och i lägenheten fann polisen tre mobiltelefoner, en surfplatta, en digitalkamera och två klockor som stulits. Han riskerar nu 1-5 års fängelse och böter på 2,000-10,000 baht.
   

  Källa
  • 20 svar

  Nedslag mot förfalskare vid Khao San Road

  MPR Nyheter
  Av MPR Nyheter
  En styrka på fler än 200 turistpoliser och militärer grep under tisdagen 75 personer vid Khao San Road som misstänks ha försökt sälja bland annat falska ID-kort, körkort, undervisningscertifikat och universitetsdiplom.
  Bangkoks guvernör Aswin Kwanmuang sade att nedslaget riktade in sig på de taxi-, motorcykel- och tuktuk-chaufförer som tar turister till säljare av förfalskningar för att tjäna kommission. De 75 förarna greps för bland annat olaglig parkering, försäljning av varor på trottoaren, felaktiga kläder och för att ha vägrat passagerare.
  De bötfälldes minst 3,000 baht vardera och noterades i registret. De som gjort tidigare övertramp fick sina körkort indragna. Turistpolisen uppger att tillslag kommer utföras varje vecka vid platserna man mottar flest klagomål från, såsom Grand Palace, Sanam Luang, Tha Tian och Tha Chang.
   

  Källa
  • 3 svar

  Don Mueang får internt rälssystem

  MPR Nyheter
  Av MPR Nyheter
  Airports of Thailand (AoT) planerar att bygga ett internt rälssystem på flygplatsen Don Mueang för runt en miljard baht, i syfte att höja flygplatsens förmåga att hantera det ökande antalet resenärer.
  AoT:s VD Nitinati Sirismatthakarn sade att systemet – kallat Automatic People Mover (APM) – kommer lätta på flygplatsens trängsel. En förstudie kommer utföras och beräknas ta sex månader att slutföra. Rälssystemet planeras att inledningsvis bli 6-8 kilometer långt och gå från den norra änden av flygplatsen till den södra, och däremellan passera terminal 1, terminal 2 och parkeringshuset. Systemet kommer vara gratis och sammankopplat med den röda linjen (Rangsit-Bang Sue).
  Man uppskattar att kostnaden kommer landa på runt en miljard baht och att projektet kommer ta tre år att färdigställa.
   

  Källa
  • 0 svar

  Thailändska f.d. tjänstemän krävs på miljarder

  MPR Nyheter
  Av MPR Nyheter
  Den thailändska staten kan nu beslagta tillgångar för 20 miljarder baht från före detta handelsminister Boonsong Teriyapirom och fem andra tjänstemän för falska risaffärer under Yingluck Shinawatras regering.
  Den ständige handelssekreteraren Wiboonlasana Ruamraksa sade under tisdagen att Myndigheten för utlandshandel under förra veckan lämnade över dokument som godkänner beslagtagande av tillgångar tillhörande Boonsong, hans vice Poom Sarapol samt fyra tjänstemän på Handelsdepartementet. Dokumentet skickades tillsammans med information för spårning av tillgångar som upptäckts under den första vändan av granskningen.
  Boonsong ska betala 1,77 miljarder baht, Poom 2,3 miljarder och de resterande tjänstemännen 4 miljarder vardera. En källa uppger att den första vändan av tillgångsspårningen främst riktar in sig på de före detta tjänstemännens bankkonton. Man kommer fortsätta utreda huruvida gruppen har andra gömda tillgångar.
   

  Källa
  • 3 svar

  Video: Turist attackerad med machete i Chumphon

  MPR Nyheter
  Av MPR Nyheter
  Thailändsk polis har gripit två män som har attackerat en kanadensisk turist med machete.
  Den 68-årige mannen attackerades när han lämnade en restaurang nära Chumphons tågstation med sin flickvän strax efter klockan 02:00 förra onsdagen, och incidenten fångades av en övervakningskamera.
  De två gripna ska ha följt efter paret i en pickup, varpå den ena klev ur och försökte rycka ett guldhalsband från flickvännens hals. Turisten försökte då ingripa, men attackerades med en machete och fick allvarliga skador på armar och hals. Förövaren flydde till slut tomhänt och paret fördes till Ket Udom Sak Hospital. Enligt polisen släpptes männen från fängelse för bara tre månader sedan och har erkänt att de har utfört minst fyra liknande rån i år.
   
   

  Källa
  • 2 svar

  Seriekrock med bagagevagnar på Suvarhabhumi

  MPR Nyheter
  Av MPR Nyheter
  Airports of Thailand (AoT) säger att man har justerat budkrav för nya bagagevagnar till Bangkoks flygplats Suvarnabhumi efter en seriekrock i en av rulltrapporna.
  Runt tio passagerare och åtta vagnar var involverade i incidenten, som började när en av vagnarna välte. En 63-årig thailändska var på väg uppför rulltrappan mellan andra och tredje våningen när hennes vagn välte. Hennes dotter, som stod framför henne, lämnade sin vagn med låsta hjul för att hjälpa henne, men den började trots det rulla bakåt.
  Kvinnor, vagnar och bagage anlände till toppen av rulltrappan, där en dominoliknande effekt ägde rum med åtta andra resenärer. En vakt och passagerarna försökte rensa toppen av rulltrappan på väskor och vagnar, men den 63-åriga kvinnan klagar på att vakten inte bara stoppade rulltrappan. Han sade sig i sin tur inte kunna nå knappen eftersom den ligger i fothöjd och var blockerad av vagnarna. Efter ett möte under måndagen identifierade man flera problem som kommer påverka kommande inköp av bagagevagnar. Man upptäckte även en gammal skylt som ger helt fel instruktioner till passagerare om hur man använder vagnarna i rulltrappor.
   

  Källa
  • 2 svar

  Turist död i snorklingsolycka vid Koh Tao

  MPR Nyheter
  Av MPR Nyheter
  En 50-årig kanadensisk turist har dött i en tragisk snorklingsolycka vid ön Koh Tao i Surat Thani.
  Olyckan inträffade på eftermiddagen den 16:e februari när kvinnan snorklade i en markerad båtled som används av longtail-båtar för att komma till en strand. En båt med åtta passagerare körde mot henne, och ingen ombord såg kvinnan bland vågorna innan det var för sent. Efter att hon blivit påkörd stannade föraren och tog med hjälp av passagerarna upp henne i båten.
  Sjukvårdare från Koh Tao tillkallades och förde henne till en klinik på ön. Hon överfördes därefter till ett sjukhus på Koh Samui, där hon senare på kvällen avled.
   

  Källa
  • 0 svar

Portal by DevFuse · Based on IP.Board Portal by IPS

Annonsera

Vi har över 49.000 unika besökare per månad.
Kontakta oss för priser och info.