Jump to content


  • Flest inlägg

    1. Tallviking
      Tallviking
      41714
    2. Kenneth4618
      Kenneth4618
      34797
    3. Soengsang
      Soengsang
      29726
    4. audirs2
      audirs2
      29517
    5. Enis
      Enis
      29126

Topplistan

  1. rolba

    rolba

    Aktiv medlem


    • Poäng

      14 524

    • Inläggsräknare

      24 370


  2. Luke the Drifter

    Luke the Drifter

    Aktiv medlem


    • Poäng

      10 946

    • Inläggsräknare

      6 999


  3. Kenneth4618

    Kenneth4618

    Aktiv medlem


    • Poäng

      9 556

    • Inläggsräknare

      34 797


  4. Enis

    Enis

    Aktiv medlem


    • Poäng

      6 208

    • Inläggsräknare

      29 126


Populärt innehåll

Visar innehåll med mest karma sedan 2020-03-06 i alla områden

  1. Nu är det färdigstädat och fyllt med vatten från regn och frugan har pumpat vatten från vår baksida! Fattas bara lite möbler och ljus!
    58 poäng
  2. Min s.k plastdotter Pim. Hon är ju dotter till min frus syster och hennes pappa dog när hon var 4-5 år! Jag har varit hennes pappa sedan dess! Hon har precis fått jobb som servitris hos Harrys i Pattaya. Hon har ju tidigare jobbat som kock och servitris i mer än 10 år på olika restauranger i feskebyn! Hon är mycket duktig på att jobba plus att hon i princip talar flytande Engelska och kan en del ord på Svenska! Älskar henne som min egen dotter!!
    55 poäng
  3. Nu äntligen, är min godmorgonfika-plats klar. Skall städas runt om,fixas lite belysning och ställa in lite möbler så man har någonstans att sitta och fika!
    55 poäng
  4. Har fått min andra stroke i helgen. Sjukhuset. Inlagd på intensiven. Hemma efter sjukhusvistelsen. Sangsom och Hongtong har saknat mig. Nu har man en käpp till hjälp.
    53 poäng
  5. Idag så kom gubbar från ett företag långt här ifrån för att montera räcke vid entren. Nästan färdigmonterat. Mycket snyggt. Är imponerad av deras jobb!!!
    53 poäng
  6. GODJUL önskas det från den Thaländska landsbygden till alla! Från frugan! Från SangSom,HongTong och mig kommer även en önskan om en GO JUL!
    52 poäng
  7. Stort GRATTIS till min underbara fru som fyller 51 år idag! Älskar henne av hela mitt hjärta!!
    51 poäng
  8. Igår var jag och frugan i Kampeangphet och gjorde förlängning av mitt visa hos immigration strax utanför stan. På väg hem så köpte vi ett transportfordon passande en gammal man som haft 2st stroke efter varandra. Det är ju bara att konstatera att åldern tar ut sin rätt!
    49 poäng
  9. Här skördas det ca en rai klibbris som vi har haft på baksidan av min och frugans tomt. Dom som hjälper till är släkten. Här serveras lunch!
    48 poäng
  10. Frugan har varit och köpt klinker. Skall senare läggas på vår nya uteplats. Här lastas det av. Nästan färdigt avlastat. Tyvärr kan jag inte hjälpa frugan. Min vänstersida funkar inte så som den ska efter min stroke. Sen vägrar min fru att låta mig hjälpa till!! Jag har en fantastisk fru!!!
    48 poäng
  11. Har fått ett tecken på att man är omtyckt och uppskattad i byn! Foto på mig och min fru vid muren runt om vårt tempel! Värmer ett Falanghjärta enormt mycket!!
    47 poäng
  12. T.o.m Sangsom och Hongtong gillar vår nya uteplats, sover in den! Även frugan gillar och vila där!
    47 poäng
  13. Nu har vi anlitat en snickare för att göra möbler av träd från en av våra farmer! Sangsom och Hongtong kollar så allt blir rätt utfört. Ett bord färdigt, behöver bara lackas.
    46 poäng
  14. Igår så var frugan uppe på vårt tak på huset. Vi har ju en jävla massa fåglar som försöker bygga bon där. Så hon rensar upp och kastar ner deras försök till att bosätta sig på vårt tak. Fin utsikt. Här är en jobbande fru!
    46 poäng
  15. Här är det nästan klart för kvällens festligheter. Här äts det och dricks som vanligt sittandes på golvet! Här får hedersgästen lite blommor av mig och frugan. Blev en trevlig fest! Den ende nyktre pesonen var väl jag. Har inte smakat alkohol på mer än 4 månader nu!
    44 poäng
  16. Varför inte en liten garage-pular tråd :)…. Blir väl inget avancerat förhoppningsvis, även om det finns större planer för framtiden….. Men tanken måste ner iaf, för den läcker soppa någonstans på toppen…. Troligtvis rostig och jävlig, men vi får se! På väg till vinterdvala Upphissad så fettot kommer under Litar ju inte på dessa, och ogillar dom! Men låg takhöjd och brist på bil-lyft får man slänga sig på en hora och glida under istället Men först lite kvalitetstid vid myshörnan Då morfar for till hemmet i höstas tog jag vara på popmaskinen, så lite ”Absolut music 29” från 1998 blir väl bra! Får väl ta tag i att lite nu då, så får väl börja med att slanga lite så väger väl tanken lite mindre förhoppningsvis 🤞 Fortsättning följer väl förr eller senare!
    43 poäng
  17. Återbesok igår! Här satt jag och väntade Läkaren som jag fick träffa, samma läkare som tog hand om mig då jag kom in akut i helgen. Hon är sjukhusets expert då det gäller stroke. Mycket trevlig och pratar flytande Engelska. Det togs en massa olika prover och olika blodprover. Fick även sjunga en visa för henne trots min dåliga sångröst som har följt mig hela livet. Testade alla mina muskler i vänstersidan,kollade mitt ansikte. Fick sedan blodförtunnande medicin och statiner mot höga blodfetter. Ska även fortsätta äta medicin mot högt blodtryck.
    43 poäng
  18. Mitt bidrag till tråden är den rara sångerskan som uppträder på BKP ikväll. Nu råkar jag ha speciella privilegier och en av dem dem är att jag har lov att gå backstage och träffa artisterna och passade på att ta en bild på sångerskan. Luke the Drifter
    43 poäng
  19. Här håller frugan på att ta hand om skördat ris. Transporteras upp med moppen. Läggs ut för att torkas innan det ska tröskas. Ska bli ris till familjen!
    43 poäng
  20. Har haft frugan bror på besök för att rensa ock göra klart för frugans fortsatta plantering av grönsaker på högersidan av vårt hus. Blir bra detta. Det enda han vill ha för jobbet är betalt för dielsen. Bra med släkt! Sangsom kollar så det ser ok ut!
    43 poäng
  21. Idag förbereds det för en stor fest ikväll. Ska avtackas en Thaiare som går i pension. Han har vait någon form av högt uppsatt här i komunen, han är mycket trevlig. Kommer massor av folk. Blir ju mat och dricka till alla. Får väl se det även som en innvigningsfest av mitt morgonfika-ställe!!
    43 poäng
  22. Här har den utvändiga putsen målats. Idag tillverkas räckena! Blir nog bra detta!
    43 poäng
  23. Satt inomhus och kollade film på datorn, hörde ett jävla skällande utanför. Var ju tvungen att gå och kolla. Sangsom och Hongtong hade tagit död på en Kobra! Tacksam för att vi har dessa skyddshundar!!
    43 poäng
  24. När vi vaknade i morses så hade vi eb ny gäst på tomten som tydligen har kommit till vårt hem under natten. Frugan duschade och la ut bilder på Facebook och Line i förhoppning att någon skulle höra av sig! Hoppas någon hör av sig som saknar denna lilla valp! Annars kan det vara så, att någon inte vill ha valpen utan bara släppt in den på våran tomt, alla här i byn vet ju att vi älskar hundar! Annars blir vi väl nya hundägare. Verkar ju vara en snäll valp!
    41 poäng
  25. Här håller frugan på att utsmycka runt svärmors tidigare hem, imorgon blir det en högtid för svärmor. Det är ju mer än 100 dagar sedan hon gick bort. Detta är ju en gammal Buddistisk tradition. Det lär ju komma munkar och en massa folk. Hela byn och en hel folk från provinsen kommer för att äta och hedra svärmor. Det kommer även en buss med folk från Maha Salakam från Issan då svärmor är född och uppvuxen där. Familjen kommer att köpa 3 st grisar och en massa tillbehör för att alla gäster ska få mat, det lär dyka upp ca 400 personer och alla ska ju bjudas på mat. Blir nog en fin högtid då svärmor var mycket uppskattad och omtyckt av alla även av mig!
    40 poäng
  26. Jag och Frugan önskar alla ett GOTT NYTT ÅR!!
    40 poäng
  27. Igår så passerade jag BKP på väg till ett födelsedagsparty som jag var inbjuden till. Jag noterade att det skulle bli en tjej som skulle uppträda på scenen och många tjejer som skulle dansa framför scenen. Hur skall man lösa det här? Jag knatade bort till födelsedagspartyt och deltog men vid ett obevakat ögonblick så smet jag ut genom bakdörren och halvsprang till BKP. Dagens tjej på scenen Nedanför scenen så hade dansanta tjejerna paus och jag räknade dem. När det var dags för dem att uppträda igen så gick jag bort till tjejen som sålde girlanger och jag bad om att få köpa en girlang till var och en av tjejerna som dansade och även en girlang till tjejen som sjöng. Det skall vara rättvist. Varenda flicka fick en girlang som hon sedan kunde växla in till pengar 💰 Luke the Drifter
    40 poäng
  28. Blev inga klinker igår utan hela dagen gick till att riva stamp och städa undan. Nu är det klart för golvklinker. Dom kommer idag på morgonen.
    40 poäng
  29. Frugan och en kompis till henne håller på att rensa lite på baksidan av vår tomt. Sangsom och Hongtong kollar in deras jobb!
    40 poäng
  30. Här går det framåt så sakteliga. Tak.
    40 poäng
  31. Inatt fick man foton från min yngste son, han har blivit farsa till en dotter. Så nu är ju jag farfar till 4 barnbarn. Tidigare en dotter och 2st tvilling-grabbar. Alla mina tre pojkar har ju fått barn nu! Fan vad bra att allt har lyckats väl!!
    40 poäng
  32. Min vackra och underbara fru som tar hand om mej efter 2 st Stroke. Är tur jag har henne här!
    39 poäng
  33. Här ser ni dom 2 sista större borden som snickarn tillverkat av träd från en av våra farmer! Pallar står ju under borden tillverkade av samma snubbe. Mycket yrkes skicklig snickare, det är ju bara att kolla resultatet!!
    39 poäng
  34. Skörden av socker nästan klar. Så här ser farmen ut efter skörden!
    39 poäng
  35. En trevlig Hooters-dam...
    39 poäng
  36. Så här långt kom gubbarna med jobbet igår. Men hoppas dom blir färdiga med klinkers idag!
    39 poäng
  37. Idag på morgonen dök gubbarna upp. Inget regn på ett par dar! Färdigställde gavlarna idag på förmiddagen. Blir helt ok!
    39 poäng
  38. Betongbilen dök upp igår. Här jobbas det på! Färdiggjutet. Nu ska det stå och få bränna några dagar.
    39 poäng
  39. Som sagt Nai Harn 2019, varför inte Maipenrai ville godkänna den förra gången vet jag ej ?
    39 poäng
  40. En mycket trevlig filippinska, Marrha, som ett tag arbetade på takbaren vid hotel Avani långt ner vid floden i Bangkok. Trevlig bar som ligger lite offside, men det var det värt. Hon har ju slutat sedan flera år men baren är trevlig, även om man inte ser så mycket av "the big mango".
    38 poäng
  41. Taket färdigt. Idag ska det läggas golvklinker!
    38 poäng
  42. Frugan är anlitat igen för att göra det fint inför en kremering. Kremeringsugnen. Färdigt. Lika stolt över frugans arbete varje gång!!
    38 poäng
  43. I förrgår så drog frugan och hennes bästa kompis iväg på lite ledighet, drog till Maesot för att campa lite ock känna på morgonkylan. Jag blev hemma som en gräsänkling. På väg! Framme i Maesot, givetvis ett besök på den stora marknaden under bron mellan Thailand och Burma. Framme vid Campingen, parkerat. Här blir deras övernattningsplats. Gott med en bärs när solen går ner. Mycket fint ställe där floden rinner förbi Campingen! Snart daxs att sova i kylan. Kallt på morgonkvisten! Sen var det ju bara hemresan kvar. Jag var ju hemma som en gräsänkling med hundarna.
    37 poäng
  44. Bästa svärfar dog 95 år gammal efter en tid orkeslös och svårt att äta. Jag var nummer ett för honom. Jag med många andra tror att han ville vänta tills jag kom ner till Thailand. Knappt 2 dagar efter jag kom så gick han bort. Jag insisterade att han skulle vara hemma i vårat hus till begravningen skulle komma. Så jäkla fint allt var och så mycket folk som har kommit. Saknar min bästa kompis ❤️❤️❤️🙏🙏
    37 poäng
  45. Hittade långhylsa på Jula för 49 riksdaler som löste problemet, så nu är tanken nere… Såg väl bättre ut än vad jag trott, men efter lite ”putsande” med stålborste var den ganska hålig på toppen, så blir hem och beställa ny tank Med tanken ute så slangade jag även ur det sista, vilket var en jävla massa liter 😂….. Sen funkar inte bränslemätaren, så tänkte att antingen sitter felet i tanken, eller vid mätaren… Men ska jag ändå byta tank så byter jag väl tankamatur… och nyfiken som man är delade jag på armaturen, och jag tror jag hittade felet 😂😂 Så som sagt, hem å beställa lite prylar nu då
    37 poäng
  46. Nu skördas det sockerrör på en av våra farmer. Det är dags att skörda 20 Rai. Många bil med släp hämtar skördat socker. Det lilla tältet ska 2 snubbar sova i på natten för att vakta maskinen som skördar sockret.
    36 poäng
  47. Igår var ju frugan 10 mil hemmifrån, utsmyckning av ett tempel i Phichit. Väg in till templet. En annan väg. Ett av alla jobb. Frugan pysslar. Ett av alla ställen i templet. Hon har tydligen jobbat både hårt och länge. Jag sov när hon kom hem inatt vid halv två tiden!
    36 poäng
  48. Här är färdigtillverkade räcken,även färdigmålade. Skall färdigmonters i morgon om inget regn!
    36 poäng
  49. Här pågår kneget med golvklinker!
    36 poäng
  50. Nu börjar man se frugans tankar hur det färdiga resultatet kommer att se ut. Thai-stil!
    36 poäng
Denna tabell är inställd till Stockholm/GMT+01:00
Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...