Jump to content
IGNORERAD

Thailand fortsätter att censurera internet


MPR Nyheter

Recommended Posts

Nästan 100 webbadresser på den populära videosidan Youtube har blockerats under de senaste dagarna eftersom de förolämpade den thailändska monarkin, vilket ska vara resultatet av vad regeringen kallar för "ett blockeringssamarbete" med Google.
Ytterligare 380 webbadresser på sidan håller dessutom på att blockeras, och en källa uppger att man även planerar att bjuda in representanter för Facebook under veckan för att diskutera sätt att stärka samarbetet med att blockera användare som lägger upp innehåll som förolämpar monarkin. "Uppskattningsvis 30-40 URL-adresser med olämpligt innehåll har blockerats per dag sedan förra veckan, jämfört med snittet på två till tio innan vi började arbeta tillsammans," sade källan.
Enligt källan ska Google ha underlättat för regeringen att klaga på Youtube-videor som kränker monarkin. "Regeringen behöver stark assistans från Google för att permanent ta bort alla webbadresser som visar olämpliga videor på Youtube," sade källan. Samtidig betonar Google att man inte ändrat något i sina policys, som endast tillåter nedtagning och blockering av videor baserat på utvärderingar från fall till fall. Regeringen ska även ha 100 personer under bevakning efter att de lagt upp olämpliga kommentarer om kungahuset.

 

c1_1119161_161026044816_620x413.jpg

Källa

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...