Jump to content
IGNORERAD

Stor efterfrågan på svarta kläder i Thailand


MPR Nyheter

Recommended Posts

Thailändska myndigheter har varnat försäljare att inte dra nytta av den ökade efterfrågan på svarta sorgkläder genom att höja priserna.
Handelsdepartementet har instruerat sina provinsiella tjänstemän att undersöka priserna och tillgången på svarta kläder för att försäkra att allmänheten inte utnyttjas under den kungliga sorgeperioden. Handelsminister Apiradi Tantraporn sade att efterfrågan på svarta plagg har skjutit i höjden sedan man utannonserade ett års sorgeperiod efter kungens död. Försäljare måste prismärka sina kläder tydligt, inte höja priserna till oresonliga nivåer och inte hamstra kläder. De som bryter mot detta riskerar upp till sju års fängelse och/eller böter på upp till 140,000 baht.
Hon sade även att departementet koordinerar med distributörer för att se till att det finns tillräckligt med svarta kläder över hela landet. Sörjande i Bangkok har framförallt flockats till marknaden Bo Bae, där försäljare lovar att man inte höjt priserna. "Jag köper dem för 90 baht från grosshandlaren och säljer dem för 120 eller 130 baht," sade en försäljare som uppgav att hon sålde 400 svarta tröjor under fredagen.

 

c1_1111352_620x413.jpg
Källa

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...