Jump to content
IGNORERAD

Thailand returnerar farligt avfall till Japan


MPR Nyheter

Recommended Posts

MPR Nyheter

Thailands Myndighet för Industriell Verksamhet har beslutat att skicka tillbaka över 190 ton elektroniskt avfall till Japan efter att sju containrar med farligt avfall beslagtogs för två år sedan.
Sukda Punkla – vice ständig industrisekreterare – ledde en ceremoni under gårdagen där det smugglade avfallet skickades tillbaka till Japan från Laem Chabang. Detta är första gången Thailand har skickat tillbaka farligt avfall till sin ursprungsort under Lagen om Farligt Avfall, som kräver att importörer söker tillstånd från myndigheter innan de tar in avfallet.
Japans Miljödepartement har varnat Thailand att vara försiktiga med sändningar från landet eftersom de kan innehålla elektroniskt avfall, och i augusti 2014 fann man att sju av åtta sändningar från Japan, deklarerade som 196 ton koppar- och aluminiumskrot, i själva verket var elektroniskt avfall. Importören ska redan ha bestraffats, och Japan har gått med på att ta tillbaka det farliga avfallet i enlighet med Baselkonventionen.

 

30291628-01_big.jpg
Källa

Link to comment
Dela på andra sajter

Nu börjar det likna nått!

Ett förfärligt oskick av dom rika länderna att dumpa miljöfarligt avfall i fattiga länder mot att någon får en spottstyvel för att gömma det.

 

Born41

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...