Jump to content
IGNORERAD

Bangkok får ny båttjänst från Hua Lampong


MPR Nyheter

Recommended Posts

MPR Nyheter

Personer i Bangkok kommer snart få ytterligare ett resealternativ om de vill shoppa vid den flytande marknaden Klong Phadung Krungkasem eftersom stadsadministrationen nu söker stöd från regeringen för att öppna en båttjänst från tågstationen Hua Lampong till marknadspiren Thewes.
Kanalrutten kommer vara 5,5 kilometer lång och gå på kanalen Phadung Krungkasem. Rutten passerar den flytande marknaden med samma namn, och även stationer i Phra Nakhon, Promprab Sattruphai och Dusit. Tjänsten kommer även koppla samman expressbåttjänsten på Chao Phrayafloden med Thewes expresspir, färjetjänsten samt tunnelbanan vid Hua Lampong.
Under planen kommer man även förbättra kanalen för att bli en perfekt turismplats, med cykelbanor längsmed vattnet och en renovering av landskapet för att göra det till en avslappnande plats för handikappade.

 

klong-wpcf_728x413.jpg
Källa

Link to comment
Dela på andra sajter

Scandinaviancorner
28 minuter sedan, skrev kitungmakmak:

Så lumpet, bara handikappade får slappna av ;)

ja du ligger bra till din krympling

Link to comment
Dela på andra sajter

Har man nu kommit på att kanalerna var och är bland dom snabbare sätten att ta sig fram? Det fanns fler linjer förr och en av dom som stängt igen för många år sedan är den som gick vid Thanon Prah Artit som jag saknar. Använder kanalerna så mycket det går. Snabbt och uppfriskande.

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...