Jump to content
IGNORERAD

Sjö i provinsen Phayao nästan helt uttorkad


MPR Nyheter

Recommended Posts

MPR Nyheter

Till skillnad från tidigare år var det inte många som valde att spendera årets Songkran vid Kwan Phayao – norra Thailands största sötvattensjö och en populär turistattraktion i provinsen Phayao.
Inhemska och utländska turister hittas vanligtvis i massor vid sjön, men den svåra torkan har gjort att det knappt finns något vatten kvar. Många lokalbor förlitar sig på sjön för att tjäna sitt levebröd, vare sig det handlar om fiske eller matförsäljning till besökare. Vattnet är nu endast tillräckligt för att producera kranvatten, och skyltar har satts upp där man uppmanar boende att vara sparsamma.
"Vanligtvis myllrar Kwan Phayao av både thailändska och utländska besökare under Songkran-helgen, men inte i år eftersom det inte finns något vatten kvar," sade en försäljare av papayasallad. En färja som brukade ta besökare till tempelruiner ute på sjön kan nu bara ta 10 passagerare istället för de vanliga 20, eftersom man annars riskerar att gå på grund. Samtidigt oroar man sig för att torkan kan komma att helt utrota vissa fiskarter i sjön, vilket skulle vara en katastrof för det framtida fisket.

 

1764577.jpg
Källa

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...