Jump to content
IGNORERAD

UberMoto stängs i Thailand – GrabBike kan följa


MPR Nyheter

Recommended Posts

MPR Nyheter

Företaget Uber har stängt ner sin tjänst för motorcykeltaxis i Thailand efter att Landtransportmyndigheten(DLT) under tisdagen utfärdade ett förbud.
UberMoto stängdes ned vid lunchtid på onsdagen och alla registrerade medlemmar ska ha blivit informerade enligt Amy Kunrojpanya – taleskvinna för Uber. DLT hävdar att både UberMoto och konkurrerande GrabBike är illegala och måste stängas ned om ägarna inte vill att juridiska åtgärder ska tas. GrabBike uppgav dock under onsdagen att man jobbar med staten, men specificerade inte hur man kommer fortsätta.
Myndigheten sade att tjänsterna är orättvisa för de runt 100,000 motorcykeltaxichaufförer som är lagligt verksamma i landet, och man hävdade även att firmorna inte betalar skatt. Uber kommer diskutera med DLT om hur man kan återuppta tjänsten, men kommer innan dess fortsätta med sin taxitjänst UberTaxi, sin matleveranstjänst UberEats samt kurirtjänsten UberRush. Båda företagen blev redan i Mars beordrade att upphöra med sina motorcykeltaxitjänster, men löd då inte befallningen.

 

c1_978877_160519042956_620x413.jpg
Källa

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...