Jump to content
IGNORERAD

Åtgärder föreslås för att rädda Phi Phis natur


MPR Nyheter

Recommended Posts

Det första steget i att rädda det marina ekosystemet i Phi Phis nationalpark är att få ett slut på företeelsen med båtar som släpper ankar på koraller och utflyktsarrangörer som tillåter sina kunder att mata fiskar, detta meddelade en expertstudie förra veckan.
Skador från turismindustrin kan ses vid 12 av 14 marina områden i nationalparken Mu Ko Phi Phi. "Endast en plats uppvisar ett friskt ekosystem, och detta eftersom det är en hemlig plats. Annars hade den också blivit förstörd av turismindustrin," sade Dr. Thon Thamrongnawasawat – medlem i det Nationella Reformrådet och policyrådgivare för parken.
"Det fanns tolv platser där korallerna var allvarligt skadade och en plats där skadan var på medelnivå," sade han. Utöver förfrågan om fler båtar, bojar och anställda föreslår Dr. Thon att man följer en handlingsplan som bland annat inkluderar att parken delas in i sex zoner. Olika mängder trafik kommer sedan godkännas i zonerna, där vissa inte kommer tillåta någon båttrafik och inga turister alls, medan andra kan ta emot varierande antal båtar och besökare.

Källa: http://www.phuketgazette.net/phuket-news/Phi-Phi-management-plan-tackles-anchors-corals/62429

1_20151123141128156_qOQJonuRgFQJCgEWyqgb

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...