Jump to content
IGNORERAD

Två gripna för utpressning av motorcykeltaxis


MPR Nyheter

Recommended Posts

Poliser från Thailands Brottsbekämpningsdivision (CSD) har gripit en man som utgav sig för att vara från just CSD samt en kvinna för att ha pressat motorcykeltaxichaufförer på pengar.
Gripandena genomfördes efter att en överste från det Nationella Rådet för Fred och Ordning (NCPO) ledde runt tio motorcykeltaxichaufförer från shoppingcentret Esplanade Department Store i området Ratchadapisek för att göra en anmälan. Förarna sade att mannen och kvinnan tvingat dem att betala en månatlig avgift på 3,950 baht, och de två ska ha hävdat att pengarna var till shoppingcentret samt militärer och poliser som var ansvariga för området.
Duon greps i ett hus på Soi Phahon Yothin 48 i distriktet Bang Khen under söndagen. De nekade till att ha utpressat chaufförerna och sade att de samlat in pengar från dem för att de blivit beordrade att göra det av det privata företag som äger marken de verkade på – detta ska de ha gjort i 7-8 år. Polisen kommer tillkalla markägaren för att förhöra denne, och den gripna duon misstänks inledningsvis för utpressning.

Källa: http://www.bangkokpost.com/news/crime/772536/two-arrested-for-extorting-motorcycle-taxis

c1_772536_151122170526_620x413.thumb.jpg

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...