Jump to content
IGNORERAD

Video: Sopfält upptäckt utanför Phukets kust


MPR Nyheter

Recommended Posts

Ledningen för Karon på Phuket förbereder ett lag med dykare som ska genomföra en uppstädning i vakan av ett videoklipp på Facebook som visar ett enormt fält av sopor i vattnen nära Karon Stadium.
Videon fick snabbt stor spridning och visar hur högar av plastföremål, aluminiumburkar och skor har samlats på botten. "Jag har sett videon. Detta är ett djupt område mellan Kata Bay och Karon Bay där sopor ofta sköljs in av strömmen varje november och december," förklarade Karons vice borgmästare Ittiporn Sungkaew. "Soporna är inte från Karon eller Kata, de spolas in från Andamansjön. De är från turistbåtar, fiskebåtar och många andra platser."
För att hedra kung Bhumibol Adulyadejs födelsedag den 5:e december kommer dykare städa upp området den 3:e december. "För att uttrycka vår lojalitet och tacksamhet till Hans Majestät Konungen kommer vi iscensätta en rad aktiviteter. Dessa inkluderar att rensa upp kustlinjen, städa under vattnet och släppa ut marina djur," sade Ittiporn. Han poängterade även att man försöker arbeta med personer i turism- och fiskeindustrin för att förhindra att de kastar sopor i havet.

Källa: http://www.phuketgazette.net/phuket-news/Video-Report-Field-rubbish-revealed-off-Phuket/62404

2015-11-20_13-02-29.thumb.jpg.acb21bf8b6

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...