Jump to content
IGNORERAD

Dyrt klockinköp i Thailands parlament anmält


MPR Nyheter

Recommended Posts

Tio thailändska parlamentstjänstemän kan komma att åtalas för sin misstänkta inblandning i inköpet av överdrivet dyra klockor till parlamentet för 15 miljoner baht, detta enligt en kommitté från det Nationella Rådet för Fred och Ordning (NCPO) som granskar hur statsbudgeten spenderas.
Kommittén sade under fredagen att de tio personerna misstänks för att ha försummat sina plikter när de slog fast termerna för inköpet av 200 digitala klockor under 2013. Bland de misstänkta finns Suwichak Nakwatcharachai – före detta generalsekreterare för Representanthuset – som hävdade att de fina klockorna skulle bättra på parlamentets image. Kommitténs utredning startades efter att Riksrevisionsbyrån (OAG) i juni slog fast att uppköpet saknade transparens.
Klockinköpen är bara en av sju transaktioner i parlamentet som nu granskas av NCPO på grund av misstänkta oegentligheter. Ett annat fall är basrenoveringen av Kung Rama VII-statyn framför parlamentet, där elva tjänstemän tros ha varit iblandade i att höja priset för projektet. Dessa tjänstemän har nu anmälts till polisen i Dusit, och man har även kontaktat den Nationella Anti-korruptionskommissionen så att den kan titta på fallet.

Källa: http://www.bangkokpost.com/news/politics/665052/10-charged-over-house-clocks

parliament_cloks.thumb.jpg.735edd3fe1360

Link to comment
Dela på andra sajter

If the C11 official is found guilty by the disciplinary panel, a salary cut of up to 4% would be imposed. Mid-ranking C5 to C9 officials would face 2-4% pay reductions.

Löjliga "straff" !

 

Link to comment
Dela på andra sajter

Hej

Ja det är löjliga straff , MEN tillkomna i

DEMOKRATISK ordning av nationen valda politiker

Men bara uppgiften att någon granskar måste få de  fd. demokratiskt valda 

att jubla . Eller hur Isan Lover ????

MVH

Persistant

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...