Jump to content
IGNORERAD

Hemgjorda raketer träffade nästan flygplan i Thailand


MPR Nyheter

Recommended Posts

MPR Nyheter

Tre hemgjorda raketer träffade nästan ett plan från det thailändska flygvapnet under tisdagen i centrala Thailand, trots att raketfestivalen slutade för flera veckor sedan.
Apiwat Pholasa och två andra från flygvapnet var på ett träningsuppdrag när raketerna sköts upp inom 200 meter av deras flygplan. De återvände till sin bas och landade där säkert, och man kunde slå fast att raketerna skjutits upp från distriktet Sai Ngam i provinsen Kampaeng Phet. Man spekulerar att raketerna kan ha varit en del i en lokal ceremoni för regnframkallning.
Eftersom Thailands raketfestival tog slut i Juni så förväntade sig flygenheten inte att träffa på några luftburna missiler, enligt Mana Prasopsri från flygvapnet. Mana tillade att flygvapnet har bett polisen att varna lokalbor och be om tre dagars förvarning innan de skjuter upp några raketer.

Källa: http://Bangkok.coconuts.co/2015/07/29/locals-homemade-rockets-almost-hit-airforce-plane

plane_3.thumb.jpg.0b70c232471771e086d2f1

Link to comment
Dela på andra sajter

Jo jo, lycka till med det!

Sju år i folkskola, yes! Proud member of R 142 Ystad! Däckspojke!

Link to comment
Dela på andra sajter

Undra om de inte till slut kommer fram till att det inte var några thailändare, utan att det var kringresande falanger som hade skjutit raketerna.

Link to comment
Dela på andra sajter

Guest Isan Lover

Hej

Raket skjutandet är ju ganska populärt och inkomstbringande så hur dom ska lyckas få stopp på det vet inte jag, lycka till säger jag också.

Mvh isan lover

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...