Jump to content
IGNORERAD

Ny surrogatlag i Thailand träder i kraft idag


MPR Nyheter

Recommended Posts

MPR Nyheter

En ny lag som förbjuder kommersiellt surrogatmoderskap träder i kraft idag, samtidigt som kontroversen kring barn som föddes innan lagen implementerades fortsätter.
Tjänstemän från Folkhälsodepartementet samt Departementet för Social Utveckling och Människosäkerhet meddelade under torsdagen att lagen nu kommer börja upprätthållas, efter att ha blivit publicerad i The Royal Gazette den 1:a maj. Lagen kom i vakan av en incident där ett australiensiskt par anklagades för att ha övergett en bebis med Downs Syndrom som fötts av en thailändsk surrogatmamma. Ytterligare ett omdiskuterat fall inträffade när nio surrogatbebisar vars fader var en japansk man upptäcktes i en lägenhet i Bangkok.
Tjänstemännen sade att den nya lagen är menad att hjälpa gifta och barnlösa par att få egna barn med reproduktionstekniker, samtidigt som man förhindrar att teknikerna ifråga missbrukas. Ett par som har hamnat i kläm är två män som har mottagit sin surrogatdotter från en thailändsk kvinna som nu vägrar att skriva under dokument som möjliggör för flickan att lämna landet med sina föräldrar.

Källa: http://www.bangkokpost.com/news/general/637960/law-banning-commercial-surrogacy-takes-effect-thursday

c1_637960_150729171439_620x413.thumb.jpg

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...