Jump to content
IGNORERAD

Slaveriutredning av WHO-tjänsteman i Thailand läggs ner


MPR Nyheter

Recommended Posts

MPR Nyheter

Thailands polis lade under fredagen ner utredningen av slaverianklagelser från en etiopisk hushållerska mot sina arbetsgivare – en uppsatt tjänsteman från Världshälsoorganisationen (WHO) – och dennes fru.
Den 25-åriga kvinnan gjorde en anmälan till thailändsk polis förra månaden där hon anklagade tjänstemannen – som är WHO:s topprepresentant i Thailand – och hans fru för att ha behandlat henne illa och tvingat henne att arbeta utan betalning i nästan två år vid deras hus i Nonthaburi. "Efter att ha förhört vittnen så har vi beslutat att det inte finns några åtal att väcka," sade utredaren Mana Tienmaungpak från Pak Krets polisstation.
Hushållerskan ska enligt sin advokat ha sagt att hon lovades en månadslön på 3,000 baht, medan det anklagade paret säger att de betalat henne 6,000 baht per månad och att de kommit överens om att förvara pengarna åt henne till juli då hennes kontrakt löper ut.

Enligt kvinnans advokat så kommer de rättsliga processerna fortsätta, men han förtydligade inte vad de nästan stegen för hushållerskan är.

Källa: http://www.bangkokpost.com/news/general/525247/thai-police-drop-who-lavery-case

 

post-8073-0-25727500-1428722308.jpg

Link to comment
Dela på andra sajter

det anklagade paret säger att de betalat henne 6,000 baht per månad och att de kommit överens om att förvara pengarna åt henne till juli då hennes kontrakt löper ut.

 

Jo hej du!  Vem tror på detta, och varför flydde hon i så fall?    

Link to comment
Dela på andra sajter

Slaveri i Thailand.
Omöjligt!

Särskilt inte om nyheten blivit global.

 

Att arbetsgivarna skulle hålla inne med pengarna tills kontraktet löpt ut luktar efterhandskonstruktion.

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 2 månader senare...
kitungmakmak

2år, det var ju lindrigt mot 22år. http://www.metro.se/nyheter/fiskaren-aterforenas-med-sin-familj-efter-22-ar-som-slav/EVHofD!pAKkqi8ldocKA/

 

 

Den burmesiske fiskaren Myint Naing, 40, blev som ung inlurad i slaveri på en thailändsk fiskbåt i Indonesien, rapporterar Taiwan News. De kommande 22 åren kom han att spendera till sjöss eller i djungeln, frihetsberövad och långt bort från sin familj.

 Burmes på en Thailänsk båt i Indonesien - det var ju en soppa bara det. Månne hur många som aldrig kommer hem.

ทีรัก

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...