Jump to content
IGNORERAD

Jorden-runt-cyklist påkörd och dödad i Thailand


MPR Nyheter

Recommended Posts

En cyklist som var på en resa runt jorden dödades och hans fru och 2-årige son skadades när de blev påkörda av en pickup på Mittraphap Road nära Korat.
Francisco Villa från Chile gav sig under 2010 iväg på sin cykelresa med målet att ta sig 250,000km på fem år. Hans dröm fick dock ett tragiskt slut på söndagen när han färdades på Thailands dödliga vägar. Hans singaporianska fru ska ha brutit ett ben medan deras son klarade sig med lindriga skador.
Pickupen som var inblandad olyckan välte och hamnade på taket, och den 64-årige föraren misstänks nu för vårdslöshet i trafik. Francisco är inte den första jorden-runt-cyklisten att falla offer för vårdslösa förare i Thailand – 2013 dödades ett brittiskt par i Chachoengsao efter att ha cyklat runt i världen under 19 månader.

Källa: http://www.stickboybangkok.com/news/cyclist-killed-road-accident-Thailand/

 

post-8073-0-50795700-1424594629.jpg

Link to comment
Dela på andra sajter

Att cykla i Thailand är ingen lek utan blodigt allvar. Rent av dumdristigt på många ställen.

Håller mig alltid på sidan och aktar mig väldigt noga hela tiden, speciellt i korsningar. 

Vissa större vägar skulle jag aldrig ge mig ut på överhuvudtaget. 

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag cyklar nog 30km i snitt per dag i den Thailändska trafiken och mest i städer eller dess närhet. 

 

När jag började för tre år sen så var det att fega och hålla till vänster hela tiden, för att upptäcka att det är den absolut farligaste positionen.

 

I vänsterfilen kör många bara rätt ut utan att kolla om det är fritt, du blir omkörd av någon som skall svänga in, tio meter senare utan att använda blinkers.

 

Filen till vänster används av "bathbussar" och lastbilar som skall lasta av gods, men lika ofta av någon som skall ta ut pengar i en ATM.

 

Min erfarenhet är att man inte ska vara feg, inte ta hänsyn till andra och ligga i samma filer som bilarna använder men så nära det vänstra strecket det går.

 

Ge signaler med handen om du skall svänga eller byta fil, veva på och skäms inte.

 

Jag känner mig numera rätt trygg, mot när jag började trampa i Thailand.

 

Övning ger erfarenhet och farten i städerna är rätt låg, så man kan många gånger hålla trafikrytmen med cykel.

Inget är omöjlligt, det tar bara längre tid. Tid kan inte sparas, bara användas
 

Link to comment
Dela på andra sajter

Hej

När jag befinner mig i Thailand så cyklar jag en hel del. Senast i december blev det 220 mil. Jag håller till utanför Korat, cyklar både på landsbygden och i stan.

Har lite olika rundor, allt mellan 7-14 mil.

Jag vet mycket väl var olyckan som tråden handlar om inträffade. Det är på Mittrapap Road, norrut från Korat. Inte långt från svärmors by. Där är en rejäl vägren

för cyklar och motorbikes. Men det hjälper naturligtvis inte mot de idi*ter som ständigt finns ute på vägarna. Det är som Leifen skriver. Vägrenen används ju till allt

annat. Framförallt så kommer bilister på väldigt hastigt att man behöver stanna, just här och nu! Alltså på vägrenen som är avsedd för annan trafik.

Inte ovanligt att man sätter sig och äter framför eller bakom bilen. Detta tvingar ju ut en cyklist eller motorcyklist i körfältet utanför. Räcker ju att det kommer

en bilist som halv- eller helsover, så är ju olyckan framme. Samt alla andra tillbud, bilar som kör om, för att 5 meter senare svänga vänster.

Eller kör rakt ut framför en cyklist med någon meters marginal. Och det verkar vara helt omöjligt att titta i backspegeln innan man slänger upp förardörren rakt ut..

Några småknep som gjort en hel del skillnad. Jag använder en rejäl lykta fram på cykeln. Alltså även dagtid, finns ett läge där den blinkar i snabb takt.

Det är ett skarpt sken från 7 st. effektdioder, Sedan jag började använda den, så verkar bilister uppmärksamma cykeln betydligt bättre. Använder även

en blinkande baklykta.

Dessutom en liten backspegel, som åtminstone ger mig en liten chans att se vad som finns bakom, innan jag håller ut i körfältet utanför.

Men det är bara att konstatera. Det är farligt att vistas i trafiken i Thailand. Naturligtvis som cyklist, men jag vet inte vad som är ett säkert sätt

att färdas där. Tåg och flyg är väl hyfsat säkert.

Mvh

biker

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...