Jump to content
IGNORERAD

Nytt motorvägsprojekt mellan Bangkok och Pattaya skrotas


MPR Nyheter

Recommended Posts

Ett dyrt infrastrukturprojekt i Thailand har övergivits som svar på starkt motstånd från påverkade samhällen.
Det var under gårdagen som man meddelade att man troligen kommer överge planerna på att bygga en ny motorväg mellan Bangkok och Pattaya. Motståndet mot den 50 miljarder baht dyra vägen har varit stort från samhällen som skulle ha påverkats av bygget, och de ekonomiska fördelarna skulle dessutom inte ha blivit tillräckligt stora, enligt tjänstemän på söndagen.
Man hade tagit fram åtta möjliga rutter som vägen kunnat ta, men möttes av motstånd vid samtliga. Istället kommer man troligen utöka motorvägskapacitet på existerande rutter.

Källa: http://Bangkok.coconuts.co/2015/01/26/expressway-Pattaya-be-canceled-after-consulting-communities

 

post-8073-0-68555800-1422330232.jpg

Link to comment
Dela på andra sajter

Det finns en bättre lösning på kapacitetsproblemet mellan Bangkok och Pattaya. Det behövs en ordentlig järnväg mellan Bangkok, alla omkringliggande industrizoner, inklusive Rayong/Mapthaphut, och hamnen i Laem Chabang. Motorvägen är idag igenkorkad av lastbilar på väg till och från hamnen. Med bättre järnvägsförbindelse skulle man kunna flytta över så mycket trafik på spår att motorvägen nästan skulle kännas öde. En massa dieselavgaser skulle vi också slippa.

 

Den som åker den här vägen ofta vet vad jag menar. Den värsta flaskhalsen är mellan den nybyggda stora korsningen där 7an och Bang Na -Trat Highway går ihop, och avfarten till Laem Chabang. Där är det ofta krypkörning med alla lastbilar som skall trängas.

 

Kostnaden för järnvägen (elektrisk förstås) skulle kunna läggas direkt på dom som nyttjar den, d v s industrin på Eastern Seaboard och runt Bangkok, i stället för på skatterna.

 

Till skillnad mot utbyggnad av de befintliga motorvägarna skulle bygget av järnvägen inte medföra några extra trafikproblem på motorvägen under byggnationen. Just nu har vi stockningar runt de planskilda korsningar (tror jag det är) som man håller på och bygger till.

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...