Jump to content
IGNORERAD

Thailands Justitiedepartement vill göra om landets droglagar


MPR Nyheter

Recommended Posts

Jag instämmer i stort.

 

Man kan inte kriminalisera stora grupper för det är för opraktiskt att ha dom i fängelse.

Samtidigt så pallar jag inte dalta med 40åriga knarkare, vid 40 är man vuxen och får fatta själv, svarten tex kommer aldrig haja men han borde få bo på gatan,

 

Att det är "opraktiskt" är väl kanske inte det som jag anser vara främsta skälet till att inte t ex cannabisbruk skall vara kriminellt. Även om det är rent fördjävligt opraktiskt att sätta så mycket folk i finkan. 80% av dom i thailändska finkan är där för droger och om det följer mönstret från andra länder så är de flesta rena småbrottslingar som enbart skadat sig själva. Nog är det opraktiskt allt.

 

Det är helt enkelt brukarens ensak. Det angår ingen annan så länge han inte skadar någon annan, möjligen sig själv. Kör han bil med droger så är det en annan sak, givetvis.

Link to comment
Dela på andra sajter

  • Svar 27
  • Skapad
  • Senaste svaret

Mest aktiva i denna tråd

  • Celsius

    9

  • Mr Ning Ning

    6

  • Nicholas

    3

  • frason

    1

Mest aktiva i denna tråd

Inlagda bilder

Det är helt enkelt brukarens ensak.
Och när hen drogat till sig ett beroende är det samhället som ska ta hand om hen? 

Måne

Link to comment
Dela på andra sajter

Och när hen drogat till sig ett beroende är det samhället som ska ta hand om hen? 

 

Ja, självklart. Precis som samhället tar hand om alkoholisten och motorcyklisten som kört i diket. Det enkla skälet är att det blir billigast så! Det är nog den punkten många har svårt att förstå.

 

Du säger, "när han drogat sig till ett beroende". Du tror tydligen att folk blir alkisar och drogberoende med avsikt? Dom vaknar upp en dag och och tänker, "fan, tänk om man skulle bli heroinist, det vore väl ball!" Knappast! Dom bakomliggande orsakerna till missbruk är helt andra, både sociala och medicinska. Det är jävligt lätt att säga " det ska fan inte daltas med knarkarjävlarna". Men det kunde varit du. Det kunde varit ditt barn.

 

Om man kunde tänka bort drogerna och få dom att plötsligt bara försvinna så vore det väl perfekt, även om en del mediciner försvann på kuppen. Men nu finns dom här drogerna, anden är ute ur flaskan och kan inte puttas tillbaks igen. Vi måste hantera dom på det sätt som ger dom minsta skadeverkningarna och dom lägsta kostnaderna. En sådan politik förs inte på de flesta platser, utan WOD är det man satsar på. Det har misslyckats. Dags att inse det och hitta en annan väg. Det verkar som sagt som Thailand tar ett litet första steg i den riktningen. Det är förvånande, men bra!

Link to comment
Dela på andra sajter

Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.

Du måste vara medlem för att kommentera på forumet

Registrera dig

Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!

Registrera dig på forumet

Logga in

Har du redan ett medlemskap? Logga in här.

Logga in nu
Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...