Jump to content
IGNORERAD

Fler företag vill in på Thailands tax free-marknad


MPR Nyheter

Recommended Posts

Den thailändska regeringen utforskar möjligheterna att tillåta fler företag driva tax free-rörelser vid bland annat flygplatser.
För tillfället så är King Power – landets största tax free-företag – den enda aktören på Phukets flygplats, Suvarnabhumi och Don Mueang. Transportminister Prajin Juntong har avslöjat att han träffade chefer från sydkoreanska Lotte Group förra veckan och att de då undrade över möjligheten att komma in som en ny spelare på Thailands tax free-marknad.
Prajin poängterade att regeringen vill främja konkurrens, men sade att King Power har kontrakt på att ensamt driva tax free-butiker på Suvarnabhumi fram till 2019 och på Don Mueang till 2022. Prajin sade att man studerar möjligheten att göra plats för andra aktörer på Suvarnabhumi där de kan lämna ut varor som kunder tidigare betalat för i butiker inne i Bangkok.

Källa: http://www.bangkokpost.com/news/general/457741/govt-looks-to-expand-duty-free-services

 

post-8073-0-29103600-1421651147.jpg

Link to comment
Dela på andra sajter

Det är ju som sagt alltid bra för företag att sitta med direkt i regeringen så att alla beslut om monopol på olika tjänster gynnar familjeföretaget så som King Power har gjort i de flesta regeringar de senaste 15 åren. Vill minnas att Newins fraktion har suttit på transportministeriet både som TRT och BJT och därmed sett till att gynna sitt familjeföretag.

 

Känns ju skönt att se att den tidens politiska system är på väg att slås ut.

"It is not power that corrupts but fear. Fear of losing power corrupts those who wield it and fear of the scourge of power corrupts those who are subject to it"- Aung San Suu Kyi
"It's not a lie, if you believe it" - George Costanza
"Never Argue With A Fool – They Will Drag You Down To Their Level, Then Beat You With Experience"
"Facts are meaningless - you could use facts to prove anything that's even remotely true" -Homer Simpson

www.destinationasien.se 

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...