Jump to content
IGNORERAD

Två risfabriker i Surin misstänks ha sålt blandat ris


MPR Nyheter

Recommended Posts

Två risfabrikörer utreds efter att ris från risprogrammet som levererades till köpare visade sig vara en blandning av två olika sorter.
Charoen Pokphand Group (CP) vann en auktion för ris från fabrikerna Phoon Phol och Namchai i provinsen Surin, men har nu klagat på att vitt ris är blandat med det jasminris som företaget köpte.
Överste Ekkaparp Surai - vice chef för Surins Internal Security Operations Command - sade att representanter från lokala myndigheter träffades under torsdagen för att diskutera fallet. Han sade att CP ännu inte mottagit 6,7 ton ris från Phoon Phol, så företaget vill slå fast exakt hur mycket ris som har blandats. Experter kommer att skickas ut för att kolla det kvarvarande riset.

Källa: http://www.bangkokpost.com/news/general/444608/millers-probed-over-adulterated-rice

 

post-8073-0-01118600-1416550141.jpg

Link to comment
Dela på andra sajter

Guest Oregistrerad knasen

Vad är problemet ??

 

Blandat ris för en thaiare är ungefär som oskalad potatis för dig 33:an :)

Link to comment
Dela på andra sajter

Vad är problemet ??

Ja inte vet jag, men jag kan tänka mig att det skulle kunna vara som om att de hade blandat Felix ketchup och Heinz. :)

Hatar mytomaner och bidragsfuskare.

Link to comment
Dela på andra sajter

Blandat ris för en thaiare är ungefär som oskalad potatis för dig 33:an :)

Blanda smaklöst ris med smaklöst ris är väl inget att hänga upp sig på [emoji1] [emoji1] [emoji1]

Link to comment
Dela på andra sajter

Blandat ris för en thaiare är ungefär som oskalad potatis för dig 33:an :)

Snart brygger de väl "öl" av ris också! :crazy:

Link to comment
Dela på andra sajter

Blanda smaklöst ris med smaklöst ris är väl inget att hänga upp sig på

 

Nja, problemet är att dom har blandat "smaklöst ris" med "parfymsmakande ris" typ mixat

 

"John Silver" med "Pall Mall"

 

Edit: eller god whisky med det onämnbara från andra sidan atlanten  :)

Att försöka är det första steget mot misslyckande./ Homer Simpson

Link to comment
Dela på andra sajter

Nja, problemet är att dom har blandat "smaklöst ris" med "parfymsmakande ris" typ mixat

 

"John Silver" med "Pall Mall"

 

Edit: eller god whisky med det onämnbara från andra sidan atlanten  :)

Mången god maltwhisky lagras på bourbonfat. :wink:

Link to comment
Dela på andra sajter

Mången god maltwhisky lagras på bourbonfat. :wink:

 

Jädrans skillnad  på lagras på och dricka, och vart kom faten ifrån upprinnligt ?

Att försöka är det första steget mot misslyckande./ Homer Simpson

Link to comment
Dela på andra sajter

Jädrans skillnad  på lagras på och dricka, och vart kom faten ifrån upprinnligt ?

Bourbon får endast lagras på nya ekfat.

 

För att en whiskey ska få kallas bourbon ska

  • majsinnehållet vara minst 51% och som mest 80%, resten består av vete och/eller råg och korn.
  • drycken inte destilleras till högre alkoholhalt än 160 U.S. proof, vilket motsvarar 80 volymprocent
  • drycken vara fri från sockerkulör (E150)
  • drycken lagras på nya fat av rostad amerikansk ek.
  • drycken ha en alkoholhalt understigande 62,5 volymprocent
Link to comment
Dela på andra sajter

Vad är problemet ??

 

Exakt, allt vitt ris är väl brunt från början.

We're just two lost souls swimming in a fish bowl year after year

Link to comment
Dela på andra sajter

För att en whiskey ska få kallas bourbon ska

 

Med all respekt för resten, vore jag en whiskey så vill jag vara det och inte en bourbon som enligt "min åsikt"

 

smakar sämre än dålig hembränt, för god hemkört smakar gött

Att försöka är det första steget mot misslyckande./ Homer Simpson

Link to comment
Dela på andra sajter

Bourbon får endast lagras på nya ekfat.

 

Precis, och därmed suga ut all skit från trätunnorna så att riktig whisky kan gotta sig i dem efteråt och bara dra åt sig den goda smaken...

Det fanns ett Sverige innan ekomjölken...

Link to comment
Dela på andra sajter

Precis, och därmed suga ut all skit från trätunnorna så att riktig whisky kan gotta sig i dem efteråt och bara dra åt sig den goda smaken...

Excamente.Rätt där.No comments.

PRÄSTLÄRLING OCH SEKTMEDLEM.

Link to comment
Dela på andra sajter

 

Bourbon får endast lagras på nya ekfat.

 

För att en whiskey ska få kallas bourbon ska

  • majsinnehållet vara minst 51% och som mest 80%, resten består av vete och/eller råg och korn.
  • drycken inte destilleras till högre alkoholhalt än 160 U.S. proof, vilket motsvarar 80 volymprocent
  • drycken vara fri från sockerkulör (E150)
  • drycken lagras på nya fat av rostad amerikansk ek.
  • drycken ha en alkoholhalt understigande 62,5 volymprocent

 

 

Fel Fel

för några år sedan ändrade man reglerna så att du fick återanvända ektunnorna men de flesta fortsatte med

de gamla reglerna troligtvis pga att det är lätt att sälja dem vidare

 

Mvh Pho

Link to comment
Dela på andra sajter

Fel Fel

för några år sedan ändrade man reglerna så att du fick återanvända ektunnorna men de flesta fortsatte med

de gamla reglerna troligtvis pga att det är lätt att sälja dem vidare

 

Mvh Pho

Var kan man läsa om det?

 

 

The Federal Standards of Identity for Distilled Spirits (27 C.F.R. 5) state that bourbon made for U.S. consumption[16] must be:

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Bourbon_whiskey

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...