Jump to content
IGNORERAD

Polis bötfällde taxichaufförer som avfärdade passagerare i Bangkok


MPR Nyheter

Recommended Posts

En poliskonstapel utanför shoppingcentret MBK i Bangkok beslutade nyligen att ingripa efter att han bevittnat en passagerare bli avfärdad av tre taxichaufförer som vägrade ta hans körning.
Meewichai Muangklang tog saken i egna händer och tvingades bötfälla de tre förarna som inte plockade upp passageraren som han försökte fixa en taxi åt. Incidenten lades upp på trafikpolisens officiella Facebook-sida och fick snabbt mycket uppmärksamhet på sociala nätverk.
Enligt thailändsk lag så kan taxichaufförer som avfärdar kunder bötfällas med upp till 1,000 baht och få sina körkort konfiskerade i 15 dagar.

Källa: http://Bangkok.coconuts.co/2014/10/14/police-officer-fines-taxi-drivers-refusing-fare

 

post-8073-0-65678400-1413343107.jpg

Link to comment
Dela på andra sajter

Det var inte dåligt.

Många förstagångsbesökare som går på finten att inte köra med taximeter, att de kör en märklig väg eller att de uppger att slutdestinationen är stängd pga högtid. Listan kan göras lång.

Link to comment
Dela på andra sajter

Tokotha Thong

Ett jakla ofog det dar med taxisnubbar som nekar korning. Har oftast inte brattom nar jag ar i Bangkok sa jag finner andra transportvagar.
MEN, ibland sa har man tider att passa och andra alternativ  till transportvarianter ar sma. Blir da nagot irriterad nar den tredje chaffisen nekar...
Hajar att situationen inte ar latt for chaffisarna heller men vafan, jag vill ju inte vara iriterad nar jag har semester.
Brukar oftast bara vistas i BKK nagra dagar varje resa men denna gang vart det 1 vecka och nar da 20/25 chaffisar nekat sa inte vill man stanna langre an nodvandigt.

Pattaya - "Lite finare", "Lite bättre".

It`s nice to be important but it`s more important to be nice

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...