Jump to content
IGNORERAD

Thailands regering lämnar tillbaka kritiserat ljud- och bildsystem


MPR Nyheter

Recommended Posts

Det kontroversiella ljud- och bildsystemet som köptes och installerades i tre rum i Regeringshuset har återlämnats till det privata företag som man köpte det ifrån, detta uppgav en talesman för den thailändska regeringen under gårdagen.
Yongyuth Mayalarp sade att premiärminister Prayuth Chan-ocha hade gett tjänstemän tre månader att utreda frågan efter oro över köpprocessen. Han sade att kontraktet för det dyra systemet inte hade signerats av regeringen. Mikrofonerna från Bosch sades först ha kostat 145,000 baht styck, men priset sänktes senare av Assavasopon Co till 94,250 efter att affären fått stor kritik från allmänheten.
Nu har man alltså lämnat tillbaka utrustningen, och som ett resultat så är mötesrummet nu inte redo att användas, vilket betyder att man måste hålla sina möten i Santimitree-byggnaden. Talesmannen kunde dock inte svara på om ljudsystemen från de två andra rummen också hade lämnats tillbaka.

Källa: http://www.nationmultimedia.com/politics/Audio-visual-system-in-Govt-House-returned-to-sell-30243896.html

 

post-8073-0-60230800-1411470283.jpg

Link to comment
Dela på andra sajter

Då återstår bara att se om man fick tillbaka pengarna också och hur stor del. Min teori är att en tredjedel var det riktiga priset, en tredjedel ett överpris och en tredjedel muta. Därför gick man ner till två tredjedelar av ursprungspriset när detta kritiserades, eftersom man rimligen lämnat ifrån sig mutpengarna redan. Om leverantören återbetalar hela beloppet kan man ju i så fall undra om dom går med rejäl förlust eller om dom lyckas kräva tillbaks mutorna...

 

I alla händelser sitter dom nu i en välförtjänt knipa. En helvetes massa delvis begagnade mikrofoner i lager och därutöver ett skamfilat rykte. Sedan hoppas jag att utredningen fortsätter så att straffet utökas med vad som är lämpligt för mutbrottet. Vågar man hoppas?

Link to comment
Dela på andra sajter

En anna lösning, som praktiserats tidigare är ju attstämma den eller det som avslöjade korruptionen. Nu verkar man inte gå den vägen längre.

"It is not power that corrupts but fear. Fear of losing power corrupts those who wield it and fear of the scourge of power corrupts those who are subject to it"- Aung San Suu Kyi
"It's not a lie, if you believe it" - George Costanza
"Never Argue With A Fool – They Will Drag You Down To Their Level, Then Beat You With Experience"
"Facts are meaningless - you could use facts to prove anything that's even remotely true" -Homer Simpson

www.destinationasien.se 

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...