Jump to content
IGNORERAD

Svensk 29-åring gripen i Thailand för kortbedrägerier


MPR Nyheter

Recommended Posts

En svensk och en filippinsk man har gripits för att ha tillverkat falska bankomatkort för att stjäla pengar i större städer runtom i Thailand.
Männen har stulit uppskattningsvis tio miljoner baht sedan de kom till Thailand för tre år sedan, enligt polisen. Den 29-årige svensken och hans 31-åriga kumpan greps efter att de ska ha använt falska bankkort för att köpa varor på en Tesco Lotus-butik i Chiang Mai under måndagen.
I sin ägo hade de dussintal falska kort och under en genomsökning av deras hotellrum så hittade man runt 500 klonade kort, en "skimmer" som användas för att stjäla kortinformation, två spionkameror och diverse utrustning för att skapa falska kort. De flesta av korten hade laddats med information från andra länder än Thailand.

Källa: http://www.bangkokpost.com/news/local/428664/swede-filipino-busted-for-atm-scam

 

post-8073-0-61471700-1409064066.jpg

Link to comment
Dela på andra sajter

27år tja snart 28 om man nu ska vara petig.

 

Bra att dom åker dit, men frågan är ju vad det blir för straff. 1MBHT i böter gör ju det lite lönsamt i alla fall. Om dom nu har några battingar kvar alltså.

ทีรัก

Link to comment
Dela på andra sajter

Ett par tjyvar mindre o x antal människor har kvar sina pengar på sina konto. hoppas dem får ett 10 tal år i buren.

Link to comment
Dela på andra sajter

Mja, just ekonomiska brott verkar vara ganska populärt att ge böter (låga) eller fängelse, och jag antar att det kan ha att göra med att även detta är nåt som är ganska OK i Thailand, inte lagligt men ändå liksom inte så farligt.

 

Men Sverige har väl inte heller varit så hårda på dom större fula fiskarna, eller så klarar man sig helt utan om man nu sitter som politiker. Köpa tyska energiföretag verkar ju OK men en Toblerone är det inte. Jag värderar inte brotten men den ekonomiska återverkningarna. och kan väl säga att det kan bli lite snett här hemma åxå.

 

Men jag gillar inte att man skall vara tvungen att vara ATM-expert för att vara säker - så jag hoppas nog åxå att dom åker dit rejält. Och att dom får avtjäna straffet i Thailand. Sveriges inackordering  verkar ju vara rena hotellen jämfört med thailändska fängelsen.

 

Men då reagerar jag ju på hur eländigt det skulle vara att bli av med halva reskassan pga ett skimmat kort. Börja pilla med det därnere är ju inte så kul.

ทีรัก

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...