Jump to content
IGNORERAD

Thailand åtalar 26 personer för terrorism och olaga vapeninnehav.


Khun Ken

Recommended Posts

Bangkok, 23 augusti 2014 (AFP) - Tjugosex personer som anklagas för att ha planerat en attack i Thailand har åtalats av en militärdomstol för vapen innehav och stämpling till terrorism, uppgav deras advokat i Lördags.

 

De misstänkta greps i nordöstra Thailand - ett traditionellt starkt fäste för ex. PM Thaksin Shinawatra - efter armén tog makten i en oblodig kupp den 22 maj.

 

De 24 män och två kvinnor - vars åldrar varierar från 40 till 72 år gamla - åtalades av en militärdomstol i den nordöstra staden Khon Kaen i Fredags, uppgav deras advokat Winyat Chatmontree till AFP.

 

Han sade att gruppen - som kallas "Khon Kaen Model" av armén - omfattar jordbrukare, en banksäkerhetsvakt, en skolchef och företagare.

 

Några av dem är anhängare till "rödskjortornas proteströrelse", som i stort sett stöder Thaksin, enligt Winyat. De flesta av dem greps i en lägenhet dagen efter arméchefen Prayut Chan-O-Cha störtade en vald regering allierat med Thaksin.

 

"Armén arresterade dem och hittade vapen, handgranater, knivar - vapen som man inte får ha utan tillstånd", säger Winyat. "Men dom hävdar att andra människor bad dem att hålla dem", tillade han.

 

Han sade att maximistraffet, om dom döms, är dödsstraff, även om avrättningar är nu sällsynta. 

 

Vid tidpunkten för gripandet, sade armén att de misstänkta påstås ha inriktat sig på ett "omfattande anfall" i Khon Kaen, en av de största städerna i nordöstra Thailand.

 

De misstänkta hålls i ett civilt fängelse i Khon Kaen.

 

Gatuvåld kopplat till månaders massoppositions möten lämnade nästan 30 personer döda, innan juntans kupp.

 

http://www.ndtv.com/article/world/Thailand-indicts-26-on-terrorism-arms-charges-580593

Link to comment
Dela på andra sajter

Kommentar från nätet.

 

"Red Shirt lawyer Winyat isn't the brightest bulb, but that's what Thaksin pays for when his low level thugs are charged. Winyat was the Red lawyer when many of the thugs wallowed in prison because no bail money was provided for them while the Red leaders had hundreds of thousands of baht in cash ready to pay for their own bail".

Link to comment
Dela på andra sajter

Old news again, du har tappat stinget.. :)

Fortfarande verkar det vara många som tror att Thaksin bryr sig om de fattiga. Gjorde han det skulle han väl hjälpa även dessa tjänstejon som inte har pengar nog att betala borgen?

Link to comment
Dela på andra sajter

Fortfarande verkar det vara många som tror att Thaksin bryr sig om de fattiga. Gjorde han det skulle han väl hjälpa även dessa tjänstejon som inte har pengar nog att betala borgen?

Fortfarande många som inte bryr sig om vad de fattiga vill,tycker och tänker.. Men det är klart,ni borde göra det åt dem..:)
Link to comment
Dela på andra sajter

Fortfarande många som inte bryr sig om vad de fattiga vill,tycker och tänker.. Men det är klart,ni borde göra det åt dem.. :)

Tycker ju inte som dig i det fallet. Tror nog att de kan både tänka och tycka själv.

Link to comment
Dela på andra sajter

Tycker ju inte som dig i det fallet. Tror nog att de kan både tänka och tycka själv.

Känner du dig kluven..:)

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...