Jump to content
IGNORERAD

Lån hos ockrare och skuldsättning: En ond cirkel i Thailand utan förutsebara lösningar.


Khun Ken

Recommended Posts

Bangkok, juli 23, 2014 (NNT) - Thailändska hushållens skuldproblem börjar få allvarliga konsekvenser på ekonomin, vilket leder till fler och fler människor vänder sig till lånehajar för att få det att gå ihop.

 

Därför har det Nationella Rådet för Fred och Ordning (NCPO) samarbetat med berörda myndigheter för att hitta ett sätt att hjälpa till att lösa detta problem. Vissa gäldenärer har till och med begått självmord, eftersom de inte kunde betala tillbaka sina lån eller efter blivit hotade av lånehajarna.

 

Bank of Thailand (BOT) har rapporterat att den totala summan av hushållens skulder är 9790 miljarder THB eller 82,3 procent av landets BNP, vilket är en ganska oroande statistik.

 

"National Credit Bureau" (NCB) i Thailand rapporterade också att minst 1,1 miljoner låntagare börjar halka efter med sina skuldbetalningar under det första kvartalet 2014 jämfört med förra året, då 850.000 låntagare hade problem att betala tillbaka sina lån.

 

Föga förvånande, är detta några av anledningarna som låginkomsttagare, tvingas vända sig till informella långivare för att få det att gå ihop. Skulle skuldproblemen förlängas,  skulle låntagarna fastna i en ond cirkel av skuld, där det inte skulle finnas någon förutsägbar lösning för att lösa problemet.

 

http://thainews.prd.go.th/centerweb/newsen/NewsDetail?NT01_NewsID=WNECO5707230010004

Link to comment
Dela på andra sajter

Skulle man inte kunna minska problemet med en lag om ocker så det blir olagligt att låna ut till privatpersoner över en viss ränta

eller har möjligen de styrande intressen i denna "industri"?

 

Inte heller här lyckas man stoppa de såkallade mobilllånen - det verkar finnas starka krafter i det spelet.

Link to comment
Dela på andra sajter

Med ockerräntor på 3-10%/mån är det inte lätt att betala tillbaka sina skulder.De flesta lånen gör ju mot någon sorts säkerhet och där kunde staten gå in.Sen är ju thai speltokiga(inte alla) och de som sitter i spelträsket tror ju alltid att den stora vinsten ligger runt hörnet så de fortsätter nog låna iaf. Familj eller inte,mammon vinner oftast,tyvärr.

Måne

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...