Jump to content
IGNORERAD

Omprövning av beslut.


thaikonsult

Recommended Posts

thaikonsult

Omprövning av beslut.

Finner utlandsmyndigheten att ett beslut är uppenbart oriktigt på grund av nya omständigheter eller av någon annan anledning, ska myndigheten ändra beslutet om det kan ske snabbt och enkelt och utan att det blir till nackdel för den sökande (jämför 27 § förvaltningslagen).

 

Tanken är således att ändringen ska kunna ske utan att en ny utredning görs. Begränsningen till beslut som utlandsmyndigheten finner vara uppenbart oriktiga på grund av nya omständigheter eller av någon annan anledning sätter bara en yttersta gräns för när myndigheten ska anses skyldig att ändra ett beslut. Har myndigheten rätt att ändra sig till det bättre för den enskilde ska myndigheten inte tveka att göra det när den finner att goda skäl talar för det.

 

Notera att Migrationsverket skyldighet att ompröva sina beslut regleras i 13 kap. 13 § UtlL. Omprövningsskyldigheten enligt den bestämmelsen är något vidare eftersom den inte innehåller något krav på att beslutet ska vara uppenbart oriktigt.

 

Migrationsverket kan inte ompröva ett beslut som en utlandsmyndighet har fattat. Om utlandsmyndigheten anser att Migrationsverket bör pröva ärendet ska en ny ansökan om visering tas emot (avgift betalas) och skickas in till verket. Nämnas bör även att utlandsmyndigheten inte kan ompröva Migrationsverkets beslut.

 

Med vänlig hälsning

 

Thaikonsult

Specialist på utlänningsrätt i Sverige/Thailand

Registrerat ombud hos Migrationsverket

Kontor i Sverige och Thailand

Visum, uppehållstillstånd och medborgarskap

Egen taxi i Bangkok +66899808749

Mobil Sverige: 076-1168193

E-post: info@thaikonsult.se

Hemsida: www.thaikonsult.se

 

 

 

http://www.thaikonsult.se hjälper till med ansökningshandlingar för visum, besöksförlängningar, uppehållstillstånd, arbetstillstånd, studietillstånd, medborgarskap, överklaganden och civilrättsliga ärenden. Thaikonsult är även registrerat ombud hos Migrationsverket.
Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...