• Nyheter från Thailand

  Chiang Rais vita tempel får inträdesavgift

  MPR Nyheter
  By MPR Nyheter,
  Wat Rong Khun i Chiang Rai, bättre känt som det vita templet, kommer börja ta inträdesavgifter från utländska besökare från och med 1:a oktober.
  Chalermchai Kositpipat, konstnären som byggt det unika templet för egna pengar, sade att man ända sedan templet byggdes för 19 år sedan aldrig tagit betalt från lokala eller utländska turister. Templets kommitté har dock nu beslutat att en inträdesavgift för utlänningar på 50 baht ska tas så att man kan förbättra templets faciliteter och välkomna ännu fler besökare.
  Chalermchai sade att han inledningsvis ville att templet skulle vara den första turistattraktionen i Thailand som inte tog några inträdesavgifter, men att man kommit överens om att medel behövs för att driva templet när han inte lever längre.
   

  Källa
  • 0 replies

  Svensk F1 förare krachar med kyckling i Thailand

  Juha
  By Juha,
  Foto från Marcus Ericssons twitter
   
  Formula 1 föraren Marcus Ericsson hade en olycka på cykel under uppvärmningen för Malaysias Grand Prix i helgen.
  Kycklingen uppges vara oskadad.
   
   
  http://scandasia.com/swedish-f1-driver-crashes-into-chicken-in-Thailand/
  • 1 reply

  Mindre polisstation byggs på Koh Larn, Chonburi

  MPR Nyheter
  By MPR Nyheter,
  Pattayas polis planerar att sätta upp en understation på Koh Larn för att betjäna besökare, detta efter att flertalet incidenter har påverkat turismen på den berömda ön.
  Pattayas polischef Apchai Krobpetch sade att ett operationscenter kommer erbjuda snabb hjälp till turister, men gav ingen tidsram för initiativet eftersom polisen först måste tala med lokala administrationer. Koh Larn utanför Pattaya är en populär stranddestination för både lokalbor och turister, men en rad olyckor och incidenter med utländska besökare den senaste tiden har skadat öns rykte.
  Det senaste fallet involverar en jet ski-uthyrare som anklagas för att ha våldtagit en japansk turist. Under onsdagen talade poliser och soldater med alla båtoperatörer och påminde dem att kontrollera sin personal, speciellt när det kommer till kvinnliga turister.
   

  Källa
  • 1 reply

  Amnesty hindras från att presentera tortyrrapport

  MPR Nyheter
  By MPR Nyheter,
  Amnesty International har lovat att fortsätta utreda tortyr och övergrepp i Thailand efter att ha tvingats ställa in en presskonferens där man skulle släppa detaljer om en rapport i frågan.
  Thailändska myndigheter blockerade Amnesty från att släppa rapporten genom att hota med juridiska åtgärder mot talare under landets arbetslagar. Minar Pimple från Amnesty kommenterade att det är skrämmande att stöd för mänskliga rättigheter kriminaliseras medan tortyr tillåts fortsätta ostraffat. Presskonferensen skulle ha hållits klockan 09:00 i onsdags vid ett hotell på Sukhumvit i Bangkok, men en halvtimme innan anlände sju poliser och hindrade dem från att anordna den.
  I rapporten "Make Him Speak by Tomorrow: Torture and Other Ill-Treatment in Thailand" tar Amnesty upp 74 fall av tortyr och andra övergrepp som utförts av soldater och poliser mot rebeller, regeringsmotståndare och andra individer från sårbara bakgrunder. Yuval Ginbar, som skulle varit med och presenterat rapporten, sade att man kommer leverera den på ett eller annat sätt.
   

  Källa
   
  • 41 replies

  Möte om serviceavgifter på Thailands restauranger

  MPR Nyheter
  By MPR Nyheter,
  Thailands Myndighet för inhemsk handel meddelade under gårdagen att man kommer hålla ett möte med den Thailändska restaurangföreningen för att tala om framtiden för serviceavgifter.
  Frågan är huruvida kunder måste betala avgifter om de inte tydligt uppges i menyerna, och en tjänsteman har redan sagt nej med motiveringen att lagen säger att avgifter måste vara tydliga för kunder. Somsak Kiattichailak – generaldirektör på myndigheten – sade att man under mötet kommer försöka bestämma att restauranger måste sätta upp tydliga skyltar som indikerar närvaron av och storleken på serviceavgifter som kunder väntas betala.
  Syftet är att skydda konsumenter och försäkra rättvisa, och om restauranger inte lyder denna order kommer det vara lagligt för kunder att vägra betala serviceavgifterna, sade Somsak.
   

  Källa
  • 6 replies

  Bangkoks bussnätverk ska reformeras

  MPR Nyheter
  By MPR Nyheter,
  Bussmonopolet som Bangkok Mass Transit Authority (BMTA) åtnjuter kommer snart upphöra eftersom regeringen gett sitt stöd till ett förslag från Transportdepartementet om att reformera hela Bangkoks bussnätverk.
  Under den nya planen kommer Landtransportmyndigheten ta full kontroll över stadens bussar medan BMTA bara blir en av flera större bussoperatörer. Alla operatörer kommer behöva registrera sig hos myndigheten så att tjänsterna kan hanteras effektivt och lönsamt. Målet är att försäkra rättvisa för alla operatörer, vilket i sin tur kommer betyda bättre service för resenärer.
  Planen är en del av ett större projekt från departementet, i vilket man ska reformera hela det nationella kollektivtrafiknätverket, vilket bland annat kommer inkludera bildandet av nya bussnätverk såväl som rutter, för att bli av med problemet med överlappande linjer och inkomplett täckning. Den nya planen kommer även möjliggöra sammankoppling med andra transporttjänster, såsom tunnelbana och skytrain, vilket man hoppas ska lätta trycket på Bangkoks vägar.
   

  Källa
  • 0 replies

  Bangkok får sin första fil för utryckningsfordon

  MPR Nyheter
  By MPR Nyheter,
  Idag öppnades Thailands allra första vägfil för utryckningsfordon, som förhoppningsvis ska göra det lättare för ambulanser och dylikt att ta sig fram.
  Vägen är endast två kilometer lång, men går genom ett väldigt vältrafikerat område mellan Din Daeng-korsningen till Rajavithi Hospital i Bangkok. Det är dock fritt fram för motorister att köra i filen, och eftersom det inte medför några böter eller straff är det frivilligt att flytta på sig för utryckningsfordon.
  Filen kan kännas igen på sina röda linjer och vita kors i rödmålade cirklar, och ambulanser ska kunna föra patienter till sjukhuset åtta minuter snabbare om de kan använda den. Om filen blir framgångsrik kommer fler läggas till för att tillhandahålla snabbare åtkomst till sjukhus i området kring Victory Monument.
   

  Källa
  • 16 replies

  Svensk 47-åring funnen hängd i Kamala, Phuket

  MPR Nyheter
  By MPR Nyheter,
  Polisen på Phuket håller på att utreda en 47-årig svensk mans dödsfall efter att han hittats hängd på ett hotell vid Kamala Beach under gårdagen.
  Kamalapolisen ringdes upp av personal på The Regent Hotel på Soi Bangwan, som sade att en av deras gäster hade hittats hängd i sitt rum. Polisen anlände till hotellet med sjukvårdare från stiftelsen Kusoldharm och leddes till ett rum på bottenvåningen. Där hängde den svenska mannen i ett nylonrep från dörrkarmen till badrummet.
  Polisen ska inte ha funnit några tecken på stöld eller bråk i rummet eller kroppen, och man tror att mannen varit död i minst 3-4 timmar innan han upptäcktes. "Personal sade att han checkade in för en vecka sedan. Ingen vet varför mannen tog sitt liv, men det är möjligt att stress är anledningen," sade poliskapten Charnnarong Prakongear. Kroppen kommer nu undersökas samtidigt som hotellpersonalen ska utfrågas.
   

  Källa
  • 0 replies

  Även Phi Phi drabbas av blåsmaneter

  MPR Nyheter
  By MPR Nyheter,
  Badsugna vid Phi Phi-öarna i Krabi har varnats att den giftiga blåsmaneten, eller portugisisk örlogsman, även har setts i dessa vatten.
  Djuren, som namnet till trots inte är maneter, hittades längsmed stränderna Nai Yang, Nai Thon och Layan på Phuket under fredagen, och på måndag morgon ska stora mängder av dem ha upptäckts vid Maya Beach på Phi Phi Leh. Man har nu förbjudit badande vid platsen och resterande öar ska också kollas.
  Man har bett hotell och operatörer av utflyktsbåtar att dela ut flygblad samtidigt som skyltar ska sättas upp vid flera stränder. Man vill även påminna om att inte använda vinäger på personer som blivit brända, utan saltvatten. Tentaklerna bör tas bort med ett plastkort innan personen snabbt förs till sjukhus.
   

  Källa
  • 0 replies

  Nya kameror ska bötfälla hjälmlösa på Phuket

  MPR Nyheter
  By MPR Nyheter,
  Trafikpolisen på Phuket väntar ivrigt på att få köra igång nya kameror på fem platser, som automatiskt kommer skicka böter till registrerade motorcykelägare om förare och passagerare på motorcykeln ifråga blir påkomna utan hjälm.
  Kamerorna kommer ta fyra månader att installera och systemet ska startas den 5:e januari 2017. Systemet kostar över 16 miljoner baht, vilket betalas av den brittiska stiftelsen Safer Roads Foundation. De fem platser som valts ut är den huvudsakliga korsningen i Thalang; en stor korsning i Kathu, korsningen vid Thepkrasattri Road och Komaraphat Road i Phuket Town; Kwang Road i Wichit; samt en stor korsning i Kamala. Skyltar kommer även sättas upp så att ingen kan skylla på att de inte visste att kamerorna var där.
  Varje plats kommer ha tre kameror som är kapabla att läsa registreringsskyltar och känna igen ansikten, men åtminstone inledningsvis kommer systemet inte vara kopplat till den nationella ID-databasen. Kamerorna kan även se huruvida motorister korsar stopplinjer när de har rött ljus och automatiskt utfärda böter till dem.
   

  Källa
  • 80 replies

Portal by DevFuse · Based on IP.Board Portal by IPS