• Nyheter från Thailand

  Turist funnen efter 12 timmar i Koh Changs djungel

  MPR Nyheter
  Av MPR Nyheter
  En 60-årig tysk turist som försvann i en djungel på ön Koh Chang i provinsen Trat under tisdagen hittades under dagen efter att varit borta i tolv timmar.
  Christine Junghanel var med en grupp på tio äldre turister som bodde på en resort på ön. Under tisdag eftermiddag åkte gruppen på en utflykt till vattenfallet Khlong Phlu, men på väg dit lämnade hon gruppen för att göra lite sightseeing på egen hand. Hon sade åt dem att inte oroa sig eftersom hon besökt ön tidigare. På kvällen mottog dock polisen en anmälan om att hon försvunnit.
  Runt 50 poliser, soldater, parktjänstemän och räddningsvolontärer spenderade natten med att söka efter kvinnan utan framgång. Under onsdag morgon omgrupperade man sig och upptog sökandet strax efter klockan 10:00. Runt 20 minuter senare hittade en av grupperna henne bara 500 meter från kontoret vid vattenfallet Khlong Phlu. Hon var trött och hungrig men ej skadad. Hon ska ha gått vilse när hon var på väg tillbaka till sin grupp.
   

  Källa
  • 18 svar

  Svartsjuk man tros ha tänt eld på fru i Bangkok

  MPR Nyheter
  Av MPR Nyheter
  En svartsjuk thailändsk make tros ha hällt lacknafta över sin fru och tänt eld på henne när hon satt bredvid honom i en bil på Sukhumvit Soi 22 under gårdagen.
  Den bisarra incidenten inträffade mitt på dagen efter att den 42-årige mannen hämtat sin fru från hennes hotelljobb. Vittnen säger att paret startade ett svartsjukt gräl utanför hotellet, varpå de körde iväg till synes lugnt. Längre ned på vägen slog dock lågor upp från passagerarsätet. Mannen hoppade brinnande ut ur bilen, där vittnen släckte och grep honom.
  Samtidigt använde ett vittne en brandsläckare för att rädda kvinna. Båda fördes till sjukhus med brännskador. Polisen fann en öppen ölburk och en öppen ölflaska i bilen, såväl som en sönderbränd iPhone.
   

  Källa
  • 1 svar

  Amerikansk kvinna påstått kidnappad i Thailand

  MPR Nyheter
  Av MPR Nyheter
  En amerikansk familj hävdar att deras dotter blivit drogad, kidnappad, bunden och nästan våldtagen under en semester i Thailand.
  Enligt släktingar till amerikanskan Alex Fairfield ska hon ha varit i en bar med en manlig vän, och när denne gick på toaletten kände hon sig illamående och trött. När hon vaknade befann hon sig på en okänd plats med händerna bundna. Efter att ha lyckats lossa på repen ska en man klädd som polis ha kommit in i rummet och försökt våldta henne. Hon lyckades dock fly från honom och hoppade från en balkong, varpå hon gömde sig i en buske i sex timmar innan hon tog en taxi till sitt hotell.
  Hon skickade bilder på sina skador till sin familj, men de ska trots dessa fotografiska bevis inte ha fått mycket hjälp från bland annat den amerikanska ambassaden, som vill att hon ska göra en polisanmälan. Detta säger sig Alex inte vilja göra eftersom hon befarar att mannen som attackerade henne verkligen är polis.
  Familjen har via sidan Gofundme samlat in över $8,500 för att hjälpa henne, men när hon åkte till flygplatsen för att flyga hem via Kina ska hon ha blivit nekad att gå ombord utan förklaring. På Gofundme-sidan skriver familjen även att vakter hon stötte på efter att ha gömt sig i buskaget bara skrattade åt hennes vädjan om hjälp och bad om pengar, vilket hon inte hade. Ambassaden ska nu ha hjälpt henne till ett hotell där hon bor under alias.
   

  Källa
  • 5 svar

  Samui och Phangan förklaras som katastrofområden

  MPR Nyheter
  Av MPR Nyheter
  Öarna Koh Samui och Koh Phangan i provinsen Surat Thani har förklarats som katastrofområden på grund av den stora nederbörd som fortsätter att falla på de populära turistöarna och på andar håll i södra Thailand.
  Surat Thanis guvernör Auychai Inthanak sade under gårdagen att de två öarna är bland de 16 distrikt i provinsen som katastrofförklarats på grund av skador från översvämningar och regn. Surat Thani är en av de värst drabbade provinserna och har fått utstå tungt regnande sedan förra veckan.
  På andra håll har Thailands statliga järnvägar fått ställa in tåg söderut från Thung Song i Nakhon Si Thammarat. Totalt elva personer har dött i södra Thailand på grund av vattenmassorna.
   

  Källa
  • 0 svar

  Plan försenat i Hat Yai efter bombskämt

  MPR Nyheter
  Av MPR Nyheter
  En av Thai Lion Airs flygningar från Hat Yai till Don Mueang i Bangkok försenades två och en halv timme under gårdagen på grund av ett bombskämt som tvingade piloten att evakuera alla passagerare och undersöka allt bagage ombord.
  Incidenten inträffade när flygningen SL703 var på väg att lämna Hat Yai runt klockan 10:05. En flygvärdinna meddelade piloten om att hon hört en grupp på sex personer tala om en bomb i flygplanets bagageutrymme samtidigt som man i högtalarna bad passagerare att stänga av sina mobiltelefoner innan start. Detta fick piloten att be alla 160 passagerare ombord att gå av planet.
  De sex passagerarna förhördes och efter att ha undersökt allt bagage fann man ingen bomb. Klockan 12:30 kunde planet lyfta. En av de sex personerna – en 28-årig kvinna – greps på misstankar om att ha orsakat störningar i planet.
   

  Källa
  • 0 svar

  Ny bussterminal byggs mittemot Mo Chit, Bangkok

  MPR Nyheter
  Av MPR Nyheter
  Thailändska Transport Company planerar att bygga en ny bussterminal under motorvägen Kamphaeng Phet 2 i Bangkok, och den väntas slå upp portarna den 1:a maj nästa år.
  Anbat Unardngam – tillförordnad styrelseordförande för Transport Company – sade att företaget blivit informerat av det Nationella rådet för fred och ordning (NCPO) om att bussterminalen Mo Chit inte har tillräcklig kapacitet för att hantera de nya ruttplanerna.
  Transport Company har därför beslutat att bygga en nya terminal mittemot Mo Chit. Den nya terminalen kommer inkluderar biljettbås, passagerarterminaler, butiker, toaletter och parkeringsplatser. Projektet har en budget på 145 miljoner baht och kommer ha plats för 154 minibussar, 110 bilar, 200 motorcyklar och upp till 2,000 passagerare. Påföljande faser av projektet kommer göra plats för reserv-minibussar samt stora bussar.
   

  Källa
  • 2 svar

  Bangkoks första gasbussar har levererats

  MPR Nyheter
  Av MPR Nyheter
  Den första vändan av 99 kinesiskt tillverkade gasdrivna bussar har anlänt i den thailändska hamnen Laem Chabang och kommer tas i drift på Bangkoks gator till nyår.
  Bestrin Group vann affären med ett bud på 3,39 miljarder baht och ska totalt producera 489 gasbussar till Bangkok Mass Transit Authority. Bussarna har monterats i Malaysia och enligt Bestrin Group kommer de testköras varje dag från och med lördag.
  Den andra vändan på 145 bussar anlända till Laem Chabang idag eller imorgon och resten senare under månaden. Samtliga bussar är luftkonditionerade och har plats för 60 passagerare. Bussarna kan inte köra iväg så länge de automatiska dörrarna är öppna, och till skillnad från resten av BMTA:s bussar kommer dessa även kunna användas av rullstolsbundna.
   

  Källa
  • 22 svar

  Turister misshandlade vid rån i Karon, Phuket

  MPR Nyheter
  Av MPR Nyheter
  Polisen på Phuket grep under fredagen fyra tonåringar som brutalt attackerade och rånade två polska turister vid Karons utsiktsplats på torsdag kväll.
  När polisen anlände till platsen under torsdagen fann man en 32-årig man och 24-årig kvinna skadade och rädda. Offren berättade att fyra unga pojkar kommit upp bakom dem när de promenerade. En av dem slog en glasflaska över mannens huvud och sedan mot knät, vilket fick honom att kollapsa. Även kvinnan kastades till marken och skadades.
  Tonåringarna försvann sedan med kvinnans handväska, innehållande 2700 baht, 20 euro, en bankbok, ett bankomatkort och en mobiltelefon. Förövarna flydde på två motorcyklar. Polisen undersökte övervakningsbilder från området och kunde gripa de misstänkta inom 24 timmar. De ska ha erkänt och misstänks nu för väpnat rån samt för att ha orsakat "extrem fysisk och mental skada".
   

  Källa
  • 2 svar

  Varning för störtfloder & jordskred i Thailand

  MPR Nyheter
  Av MPR Nyheter
  Thailands Nationella center för katastrofvarning varnade under gårdagen 15 provinser i de södra delarna av landet för störtfloder, översvämningar och jordskred eftersom starka regnstormar väntas under de kommande dagarna.
  Mest oro har man för Songkhla, där över 200 mm regn registrerades under gårdagen medan spridda skurar fortsatte idag. De 15 provinser som varnas är Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Surat Thani, Nakhon Si Thammarat, Phatthalung, Songkhla, Pattani, Yala, Narathiwat, Ranong, Phang Nga, Phuket, Krabi, Trang och Satun. Personer som bor i dessa provinser rekommenderas att hålla utkik efter störtfloder, översvämningar och jordskred, som väntas komma på grund av helgens stora nederbörd.
   

  Källa
  • 17 svar

  Phra Dhammachayo redo att överlämna sig till polis

  MPR Nyheter
  Av MPR Nyheter
  Den brottsanklagade abboten Phra Dhammachayo är redo att lämna över sig själv till polisen, men bara om han lovas frisläppning mot borgen.
  Arrangemanget ifråga kom man överens om efter tre timmars samtal och förhandlingar mellan tjänstemän från DSI, representanter från det Nationella buddhismkontoret, chefsmunken i Pathum Thani samt juridiska rådgivare från temlet Wat Dhammakya under fredagen. Vid en presskonferens som hölls efter mötet sade Phisitchai Sawangwattanakorn från DSI att man var nöjda med samtalet. Han sade att Phra Dhammachayo gått med på att lämna in sig själv för att genomgå den rättsliga processen, men att munken ville ha lite mer tid på sig för att vara säker på att han kommer tillåtas frisläppning mot borgen.
  Phra Dhammachayo misstänks bland annat för planering av pengatvätt i koppling till Klongchan Credit Union.
   

  Källa
  • 1 svar

Portal by DevFuse · Based on IP.Board Portal by IPS