• Nyheter från Thailand

  40 turister gripna för racing i Pattaya

  MPR Nyheter
  By MPR Nyheter,
  Under morgonen grep Pattayapolisen runt 40 unga, kuwaitiska turister för att ha tävlat med motorcyklar på Pattaya Road.
  Polis och runt 30 volontärer samlade in turisterna runt 05:30 efter att lokalbor ringt och klagat på att en stor grupp utlänningar tävlat på vägen från torsdag kväll till fredag morgon. 26 större motorcyklar ska ha beslagtagits i insatsen, och flera ska ha haft modifierade, högljudda avgasrör. Förarna hade dessutom inga körkort.
  Turisterna misstänks nu för vårdslöshet i trafik, och de stora avgasrören har beslagtagits. De gripna är mellan 18 och 26 år gamla.
   

  Källa
  • 1 reply

  Thailand returnerar farligt avfall till Japan

  MPR Nyheter
  By MPR Nyheter,
  Thailands Myndighet för Industriell Verksamhet har beslutat att skicka tillbaka över 190 ton elektroniskt avfall till Japan efter att sju containrar med farligt avfall beslagtogs för två år sedan.
  Sukda Punkla – vice ständig industrisekreterare – ledde en ceremoni under gårdagen där det smugglade avfallet skickades tillbaka till Japan från Laem Chabang. Detta är första gången Thailand har skickat tillbaka farligt avfall till sin ursprungsort under Lagen om Farligt Avfall, som kräver att importörer söker tillstånd från myndigheter innan de tar in avfallet.
  Japans Miljödepartement har varnat Thailand att vara försiktiga med sändningar från landet eftersom de kan innehålla elektroniskt avfall, och i augusti 2014 fann man att sju av åtta sändningar från Japan, deklarerade som 196 ton koppar- och aluminiumskrot, i själva verket var elektroniskt avfall. Importören ska redan ha bestraffats, och Japan har gått med på att ta tillbaka det farliga avfallet i enlighet med Baselkonventionen.
   

  Källa
  • 0 replies

  Tonårig granatmakare gripen i Bangkok

  MPR Nyheter
  By MPR Nyheter,
  En tonårig granatmakare har gripits av kommandosoldater i Bangkok.
  Den 17-årige högskolestudenten har tillverkat sprängladdningarna för att sälja till studenter som är involverade i rivaliteter med andra skolor, och han ska ha lärt sig hur man gör på Youtube. Gripandet kommer som en del av ett större nedslag mot bråk mellan tekniska högskolor, och tidigare under veckan greps två andra personer för mord.
  17-åringen har erkänt att han tillhandahållit sprängladdningar både till personer i och utanför sin högskola. Han uppgav att han sålde granaterna för 100-200 baht styck, och han misstänks nu för innehav av sprängmedel utan licens.
   

  Källa
  • 0 replies

  Två turister rånade i Prachuap Khiri Khan

  MPR Nyheter
  By MPR Nyheter,
  Personer från Prachuap Khiri Khans turismindustri uttryckte under gårdagen oro för turisternas säkerhet efter att två utlänningar attackerats och rånats nära nationalparken Sam Roi Yot på tisdagen.
  En man från Italien och en från Marocko hade kört till en strand med en hyrd motorcykel, men när de var på väg tillbaka fick de bensinstopp och var tvungna att knuffa fram motorcykeln. Då dök tre andra män upp på en motorcykel och attackerade turisterna. De kom över värdesaker för 7,700 baht, kreditkort, pass och även den hyrda motorcykeln.
  Rånet är bara den senaste i en serie attacker i provinsen sedan den mycket uppmärksammade misshandeln av en brittisk familj under songkran. Tisdagens incident fick Hua Hin/Cha Ams Turiströrelseförening att kalla till ett möte, där även tjänstemän från Thailands Turismmyndighet (TAT) närvarade. Man kom överens om att mer måste göras för att försäkra turisters säkerhet. Polisen är nu på jakt efter tisdagens förövare.
   

  Källa
  • 7 replies

  Lonely Planet listar billiga sevärdheter i Bangkok

  MPR Nyheter
  By MPR Nyheter,
  Ett konstnärshus och en pad thai-restaurang finns bland de gratis eller billiga attraktioner som Lonely Planet valt ut i Bangkok.
  Företaget bakom de populära reseguiderna med samma namn har för det mesta struntat i större attraktioner när man valt ut 18 platser i Bangkok för sina nya bok The Best Things in Life are Free, och de inkluderar allt från marknader till aerobics. Även det så kallade Konstnärshuset kvalade in sig på listan, och det är "ett vackert restaurerat, gammalt hem på kanalen som en lokal konstnär renoverade, delvis för att bevara den traditionella byggnaden och delvis för att öppna ett galleri och konstcenter," skriver Lonely Planet.
  Utöver det rekommenderar man bland annat att besökare tar del av aerobics i Saranrom Park, expressfärjan på Chao Phrayafloden, båtnudlar vid Victory Monument, gatumat i Yaowarat samt Golden Mount vid Wast Saket. Den enda platsen utanför Bangkok i boken är Koh Kret i Nonthaburi, och bland de mer välkända attraktionerna finner man Lumpini Park, Chatuchak och Wat Arun – Gryningstemplet.
   

  Källa
  • 1 reply

  Borgmästare tvingade journalist att strippa

  MPR Nyheter
  By MPR Nyheter,
  En ovanlig dispyt har flammat upp mellan en borgmästare i Khon Kaen och lokala journalister efter att de rapporterat om borgmästarens förlovning med en tonårig flicka.
  Artiklar och foton från Premsak Piayuras förlovningsfest ska ha publicerats trots hans vädjan om att få hålla det privat. Detta resulterade i att han kallade fem journalister till sitt kontor, där han ska ha låst in och skällt ut dem. Efter att fyra av dem släppts ska den femte dock ha hållits kvar och tvingats klä av sig av borgmästaren och fem av hans anställda.
  En annan journalist sade att det verkade som att borgmästaren ville göra en jämförelse och lära journalisten en läxa. "Han frågade reportern: är du generad när någon kränker ditt privatliv så här?" sade han. Under onsdagen var det dock inte journalisten som gjorde en polisanmälan, utan borgmästaren. Han hävdar att de inkräktade på hans kontor för att få fram information om förlovningen. Anmälan ska dock endast vara i bevissyfte, och borgmästaren vill enligt polisen inte att något åtal ska väckas.
  Thailands Journalistförening fördömer borgmästarens agerande och har uppmanat alla inblandade att anmäla honom.
   

  Källa
  • 34 replies

  2 nya skytrain-linjer i Bangkok godkänns

  MPR Nyheter
  By MPR Nyheter,
  Den thailändska regeringen har godkänt byggandet av två nya skytrain-linjer till en kostnad av 44,16 miljarder baht – en del av infrastrukturinitiativet som ska få igång den tröga ekonomin.
  State Railways of Thailand (SRT) ansvarar för de ljusröda och mörkröda linjerna, och de väntas börja med budgivningen i augusti och byggnationen i februari. Vice transportminister Ormsin Chivapruck uppger att SRT redan har tagit fram referensförslag för de två projekten, vilka nästa månad kommer vidarebefordras till vice premiärminister Somkid Jatusripitak samt en panel som följer regeringens spendering.
  Den ljusröda rutten kommer gå från Bang Sue till Hua Mark, medan den mörkröda kommer gå från Bang Sue till Hua Lamphong. Man tror att de båda rutterna kommer bli tillgängliga för resenärer till 2020.
   

  Källa
  • 1 reply

  Färre kinesiska bilister i norra Thailand

  MPR Nyheter
  By MPR Nyheter,
  Striktare regler för att reglera kinesiska turister som reser in i Thailand via bil har resulterat i noll inresande fordon en månad efter att reglerna implementerats, detta uppger Pakaimass Viara – vice chef för Chiang Rais Handelskammare.
  Nyheten kommer samtidigt som boende i Chiang Mai välkomnar de striktare kontrollerna av kinesiska turister för att förbättra vägsäkerheten. De flesta bilresande kineser kommer till Thailand via motorvägen R3A genom Laos. Pakaimass tror att minskningen beror på de nya reglerna, eftersom de gjort det för dyrt att resa till Thailand för många.
  "Det här är en helt annorlunda historia jämfört med situationen förra året, när många kinesiska turister besökte vårt land med bil. Nu har turistindustrin i Chiang Khon, som förlitar sig stort på kinesiska turister, redan påverkats och vissa rörelser har redan stängt," sade han. Lertchai Wangtrakuldee – chef för Thailands Turismmyndighet i Chiang Rai – sade att de kinesiska förarna måste genomgå ett körtest som tar en hel dag samt köpa bilförsäkring, och då kan de ändå inte köra i andra provinser än Chiang Rai.
   

  Källa
  • 37 replies

  Trängselskatt övervägs för Bangkok

  MPR Nyheter
  By MPR Nyheter,
  Thailands Transportdepartement planerar att begränsa bruket av privatbilar i de ökänt vältrafikerade områdena i Bangkok för att lätta på trafikstockningarna, detta uppger en källa nära Kontoret för policy och planering för transport och trafik (OTP).
  Den anonyma källan sade att en grupp från OTP studerar lösningar från andra länder för att förbättra trafikflödet i innerstaden. Gruppen överväger att ta betalt av förare som använder sina privatbilar i utvalda områden eller att höja parkeringsavgifterna. Man hoppas även att fler ska börja använda tåg istället för bil när de pågående rälsprojekten blir färdigställda.
  Snitthastigheten under morgonrusningen (6:00–9:00) är i år 15 km/h, vilket kan jämföras med förra årets 15,8 km/h.
   

  Källa
  • 3 replies

  Jobbcenter för äldre thailändare öppnas i augusti

  MPR Nyheter
  By MPR Nyheter,
  Thailands Arbetskraftsdepartement kommer öppna jobbcenter för äldre som är villiga att arbeta nästa månad, detta för att motverka effekterna av ett åldrande samhälle.
  Centren kommer öppnas för registrering av äldre som vill börja jobba, varpå deras profiler kommer matchas med intresserade arbetsgivare. Vissa potentiella arbetsgivare har redan bett om liknande information från departementet, sade Puntrik Smiti – ständig arbetskraftssekreterare.
  Som morot kommer rörelser som anställer äldre kunna göra dubbla skatteavdrag baserat på kostnaderna för anställningen, sade Puntrik. Departementet ska nu ändra relevanta lagar för att möjliggöra anställning av personer som är 55 år och uppåt. Enligt statistik från 2014 har Thailand ca tio miljoner äldre, som utgör runt 15% av den totala befolkningen. Denna siffra väntas dock fördubblas under de kommande två decennierna.
   

  Källa
  • 1 reply

Portal by DevFuse · Based on IP.Board Portal by IPS